Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Træd ind i Fever Rays dystopiske kontorunivers i VEGA LAB

En særoplevelse i VEGA LAB forud for Fever Ray-koncerten i Store VEGA.
Bag Fever Ray gemmer sig en musikalsk ener. Karin Dreijer brød for alvor igennem i nullerne som den ene halvdel af søskendeduoen The Knife og udgav sammen med Olof Dreijer mesterværker som Deep Cuts og Silent Shout, inden Karin Dreijer i 2008 løftede sløret for soloaliasset Fever Ray.

Fever Ray vendte i starten af oktober 2022 tilbage med en ny single, den skumle og buldrende What They Call Us. Nummeret er Karin Dreijers første solomateriale som Fever Ray siden albummet Plunge fra 2017.

I forbindelse med Fever Rays koncert i Store VEGA fredag d. 24. marts åbnes VEGAs eksperimenterende udstillingsrum VEGA LAB med et værk bygget på baggrund af Fever Rays dystopiske kontorunivers fra musikvideoen til "What They Call Us".

De dystre kontoromgivelser bliver genskabt, så du som publikum kan træde ind i det fysiske kontorrum og lade dig omslutte af Fever Rays ulmende lydlandskaber.

VEGA LAB er et eksperimenterende udstillingsrum, hvor artister og kunsterne har mulighed for at udvide parametrene for livescenen.

Ambitionen for VEGA LAB er, at platformen og det fysiske VEGA LAB-rum arbejder sideløbende med VEGAs almindelige koncertprogram, men også i synergi, hvor turnerende artister inviteres ind til at eksperimentere. I denne omgang med Fever Ray og deres team, der udvider koncertoplevelsen fra ’at se’ koncerten til ’at opleve’ universet i dagene op til koncerten.

VEGA LAB arbejder med immersive oplevelser. Lokalets 360 graders opsætning både i lyd og billede gør, at publikum kan bevæge sig rundt i rummet og få en aktiv, selvvalgt oplevelse alt efter, hvor de bevæger sig hen.

Rummet, der skabes på ny fra udstilling til udstilling alt efter hvem der eksperimenterer i rummet, giver mulighed for realtidsgenereret video og lyd.

Info:
Fever Ray-værket i VEGA LAB er åbent for offentligheden fra mandag d. 20. marts frem til koncerten fredag d. 24. marts fra kl. 17-21.
Gratis entré
Indgang ved siden af Lille VEGA, Enghavevej 40, 1674 Vesterbro.


VEGA LAB forårsprogram 2023

10-17. marts 2023
CULT OF LUNA - North Kingdom

Design Studio North Kingdom har skabt et musikvideo-spiloplevelse for det svenske metalband Cult of Luna. I VEGA LAB får publikum mulighed for at træde ind i spiluniverset.

20-24.marts 2023
Fever Ray, “What They Call Us”
Oplev det dystopiske kontorunivers fra Fever Rays What They Call Us musikvideo i VEGA LAB ugen op til Fever Ray-koncerten fredag d. 24. marts.

31.marts 2023
Voice as a Matter of Design, ITU-workshop
Projektet Stemmen som Designmaterial udvikler en begrebsramme for designede stemmers lydlige udtryk og hvilken betydning det har hvordan f.eks. Apple Siri eller Amazon Alexa stemmer lyder?

17-2. april 2023
Samarbejde med HEART 17

12-14. maj 2023
Teo Al Runa - The Colossal Weekend
Finske Teo Ala-Ruonas performance Lacuna, der udspillede sig på gulvet i Lille VEGA i februar 2023 vises via VR-brillen i VEGA LAB.

CULT OF LUNA - North Kingdom

Svenske Cult of Luna og North Kingdom vender endnu en gang tilbage med deres musikvideo-spiloplevelse.

Om VEGA LAB:

Med VEGA LAB bliver der dedikeret et rum i VEGA til at eksperimentere og lege med immersiv lyd, der kigger ind i fremtiden. Hvad kan lyd være, og hvordan påvirker nye teknologier lytterens oplevelse af lyd og musik? VEGA dykker ned i helt nye måder at opleve koncerter - både live og transmitterede i løbet af efteråret. Vi har inviteret en række spændende danske artister indenfor i VEGA LAB, hvor vores gæster kan opleve interaktive udstillinger. 

VEGAs Programchef Lene Vive Christiansen fortæller: 

“Med VEGA LAB bliver der skabt plads til at udvide grænser og et udviklingsrum, der konstant kigger fremad. Visionen er at favne de artister, der arbejder ved siden af og udenfor den gængse turnécirkel samt muligheden for i stærkere grad at arbejde på tværs af kunstgenrer. Vi vil med dette projekt både inspirere og facilitere, hvilket også betyder, at muligheder for nye talenter på scenen kan få den nødvendige hjælp til at komme i gang.”

VEGA LAB giver publikum adgang til nye oplevelser og musikere adgang til teknologien og muligheden for at eksperimentere og afsøge nye måder at komponere på. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Ambitionen for VEGA LAB vil være at platformen og rummet arbejder sideløbende med VEGAs almindelige koncertprogram, men også i synergi, hvor turnerende artister inviteres ind.