Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

VEGA udvider liveoplevelsen med et ekstra lag

Med VEGA LAB dedikerer VEGA et rum til at eksperimentere, lege og udvide oplevelser fra livescenen.

“Med VEGA LAB bliver der skabt plads til at udvide grænser og et udviklingsrum, der konstant kigger fremad. Visionen er at favne de artister, der arbejder ved siden af og udenfor den gængse turnécirkel samt muligheden for i stærkere grad at arbejde på tværs af kunstgenrer. Vi vil med dette projekt både inspirere og facilitere, hvilket også betyder, at muligheder for nye talenter på scenen kan få den nødvendige hjælp til at komme i gang,” fortæller VEGAs Programchef Lene Vive Christiansen.

VEGA LAB giver publikum adgang til nye oplevelser og musikere adgang til teknologien og muligheden for at eksperimentere og afsøge nye måder at komponere på. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Ambitionen for VEGA LAB vil være at platformen og rummet arbejder sideløbende med VEGAs almindelige koncertprogram, men også i synergi, hvor turnerende artister inviteres ind.

Næste udstilling i VEGA LAB: Fra Rum Til Musikproduktion

Oplev værket Fra Rum Til Musikproduktion – en unik udstilling af Johanna Nielsen, hvor lyd og musik forenes gennem innovative metoder og soniske landskaber.

Lad dig fordybe i projektet ’Johannas rum’, skabt der hvor miniaturemodeller af lyddesigns bliver til virkelighed i samarbejde med artister som Kleo og Judith Parts.

En sonisk rejse, hvor du kan gå på opdagelse i musikkens transformation fra tanke til værk. Et kunstnerisk univers udfoldet gennem lyd, akustik og dybdeperspektiv venter på dig i VEGA LAB

Fra Rum Til Musikproduktion er en del VEGAs samarbejde med RMC og projektet ’Johannas rum’ er Johanna Nielsens afgangsprojekt i Rytmisk Musikkonservatorium.

Info:
Fra Rum Til Musikproduktion
Torsdag d. 25. januar kl. 18-20
Fredag d. 26. januar kl.17-20
Lørdag d. 27. januar kl. 16-20
Søndag d. 28. januar kl 16-20

Gratis entré
Indgang fra Lille VEGA, Enghavevej 40.

Tidligere i VEGA LAB

30. nov -2. dec 2024: VEGA LAB presents: ISÁK - Live at the Norwegian Opera
En koncertfilm fra et af Norges bedste liveband, som ikke længere eksisterer. 


13.-26.november 2023: DIGITALT DAGGRY - Kunstner Ida Kvetnys unikke verden i VEGA LAB

I en verden hvor vores online personaer tillader os at udforske forskellige aspekter af os selv, smelter grænserne mellem den digitale og den virkelige verden sammen. I denne spændende tid, hvor vores eksperimenter definerer vores identitet, inviterer VEGA LAB dig til årets sidste unikke online/offline oplevelse, Digitalt Daggry, skabt af kunstneren Ida Kvetny.

Ida Kvetny udforsker avataren som en central del af hendes kunstværker, hvor hun kombinerer forskellige kunstformer såsom keramik, VR (virtual reality), maleri og AR (augmented reality). I VEGA LAB kan du opleve hendes værk, EOS (2020), der eksisterer både fysisk i LAB'et og digitalt gennem tre Avatar-skulpturer (2023), skabt via AR. Du kan endda tage AR- skulpturene med hjem og opleve kunsten i dit eget hjem eller i byen, hvorend du foretrækker at interagere med værkerne.

Kvetny samarbejder med forfattere, musikere, Chat-GPT, DALL-E og mange andre for at skabe nye, spændende værker. EOS er resultatet af et samarbejde mellem Ida Kvetny, der har skabt det visuelle univers, samt komponisten, sangeren og skuespilleren Jeanette Albeck som tidligere har spillet i VEGA, og musikeren Noah Rosannes, der har komponeret lyden til værket.

Mange af os integrerer nu med det digitale i vores dagligdag. Ikke blot på grund af teknologiens fremskridt som AR og VR og den udbredte tilgængelighed af mobiltelefoner, men også fordi vores digitale identiteter bliver stadig vigtigere for os. Vi søger at forbinde forskellige former for virkelighed og udforske vores identitet online. I løbet af udstillingsperioden stiller vi derfor både kunstnere og publikum spørgsmålet: Hvad betyder din digitale identitet for dig?


18.-29. oktober 2023: 'Profound Mysteries' by Röyksopp in VEGA LAB
En udvidelse af den norske elektroniske musikduo Röyksopps seneste udgivelser, 'Profound Mysteries' danner rammen om den næste rumlige 3D-oplevelse i VEGA LAB. Over ti dage i oktober kan du opleve, hvordan lyd og fortælling kan fortsætte efter livekoncerten og opleves kollektivt i en dybdegående atmosfære.
 
Röyksopps 'Profound Mysteries' er en serie af tre albums og udgør et udvidet miljø, hvor musikken følges af forskellige narrativer, billeder og fysiske objekter. Serien blev derfor udgivet med en samling af kortfilm og animerede visualiseringer af kunstneren Jonathan Zawada, der blev skabt til at ledsage hver sang. Den 18. oktober vil Röyksopp optræde i Store VEGA, og VEGA LAB vil i den anledning præsentere den udvidede oplevelse.
 
'Profound Mysteries' på VEGA LAB tager udgangspunkt i dette citat fra Röyksopp:
 
"Som mennesker overskygger det, vi ikke ved, langt det, vi ved. Som teenagere diskuterede vi vores egen fascination og besættelse af det uendelige og det umulige - livets mest dybdegående mysterier."
 
De fleste har oplevet, hvad Röyksopp beskriver her. I løbet af vores teenageår åbner livet sig for os. Ofte gennem billeder, litteratur og musik. Uanset om det er at finde trøst i teksterne i en favoritsang eller et billede, eller at opleve, hvordan visuelle udtryk bliver en bro, der forbinder os med åndsfæller og binder os sammen om at opdage nye kunstnere og genrer. Disse former for kreativt udtryk har en særlig plads i unge hjerter og sind og har magten til at bringe os tilbage til en tilstand af undren, når vi bliver ældre.
 
Gennem stedbestemte videoer, visuelle elementer og 3D-lyd skabt af Röyksopp og Jonathan Zawada, vil vi gerne invitere dig til at deltage i en kollektiv rejse til vores yngre selv - dengang vi var åbne for de dybe mysterier.

27.september- 7.oktober: HUGORM X VEGA LAB
De som var med til koncerterne med HUGORM på to af årets sidste aftener i 2022 oplevede et band, hvis energi nåede ud i alle kroge af koncertrummet og et publikum, der sang, råbte, lo, hoppede, dansede og krammede sig igennem koncerten. Alt det, man ikke måtte bare et år tidligere, men som nu igen var muligt.


Både lyd og videooptagelser, samt billeder og rekvisitter fra koncerterne vil udsmykke udstillingsrummet, så publikum kan blive omsluttet af HUGORM-energien, når de træder ind i VEGA LAB.

12-14. maj 2023: The Colossal Weekend I VEGA LAB
Teo Al Runa
Finske Teo Ala-Ruonas performance Lacuna, der udspillede sig på gulvet i Lille VEGA i februar 2023 vises via VR-brillen i VEGA LAB.

CULT OF LUNA - North Kingdom

Svenske Cult of Luna og North Kingdom vender endnu en gang tilbage med deres musikvideo-spiloplevelse.

31.marts 2023: Voice as a Matter of Design, ITU-workshop
Projektet Stemmen som Designmaterial udvikler en begrebsramme for designede stemmers lydlige udtryk og hvilken betydning det har hvordan f.eks. Apple Siri eller Amazon Alexa stemmer lyder?

20-24.marts 2023: Fever Ray, “What They Call Us”
Oplev det dystopiske kontorunivers fra Fever Rays What They Call Us musikvideo i VEGA LAB ugen op til Fever Ray-koncerten fredag d. 24. marts.

10-17. marts 2023: CULT OF LUNA - North Kingdom

Design Studio North Kingdom har skabt et musikvideo-spiloplevelse for det svenske metalband Cult of Luna. I VEGA LAB får publikum mulighed for at træde ind i spiluniverset.