Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Jakob Kudsk Steensensen

Titel: The Deep Listener: Recordings

Årstal: 2020

VEGA|ARTS x CPH:DOX: The Deep Listener: Recordings af Jakob Kudsk Steensen
CPH:DOX-online program (26. marts – 5. april 2020): https://www.cphdox.dk/program/the-deep-listener-recordings

Med Jakob Kudsk Steensens værk The Deep Listener: Recordings introduceres vi til et værk og en kunstnerisk metode, der vil have os til at se og lytte dybere. Liveoplevelsen bliver dermed også til et spørgsmål om opmærksomhed og villighed til at 'forstå' på nye måder.

The Deep Listener: Recordings inviterer dig med på en rejse for både at se stederne og høre lydene fra fem af Londons arter: parakitter, platantræer, rørskove, azurblå vandnymfer og flagermus, der er en del af parkens økosystem, og som ellers ofte forbliver overset, utilnærmeligt eller simpelthen usynligt. The Deep Listener: Recordings er videooptagelser af digitale AR (augmented reality) -simuleringer af disse arter. Værket dyrker principperne for dyb lytning, en langsom og legemliggjort proces, der kræver en opmærksom lytter, der lader sig nedsynke for at reflektere og lære. Kudsk Steensen har samarbejdet med feltoptager og lyddesigner Matt McCorkle for at repræsentere de fem arter som lyd.

Om processen bag værket: Lig andre former for feltarbejde er både lyd og billedmateriale i projektet hentet direkte fra organisk kildemateriale samlet under en periode med dybdegående feltstudier i Kensington Gardens og Hyde Park. Disse organiske materialer transformeres derefter gennem digitale processer for at genopstå i et digitalt økosystem. Lydlandskaberne akkompagnere visualiseringernes økologi – også for at blotlægge kompleksiteten og nuancerne i det ikke-sproglige, lydbaserede sprog, der skubber til vores tidsopfattelse. I mødet med The Deep Listener: Recordings bliver vi opfordret til sænke tempoet, fordybe os og genopdage miljøet omkring os.