Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Aktuelle kunstnere

Følg VEGA|ARTS på Facebook og bliv opdateret, når vi har nyheder. 

 VEGA|ARTS: ECHO FACE – a performance concert by Tori Wrånes

VEGA|ARTS er et projekt der undersøger samvær mellem kunstformerne, men også samvær i kulturel forstand. Hvad vil det overhovedet sige at være og opleve noget sammen i vores kultur i dag? Og hvilke typer samvær betyder noget i dag? Hvad sker der, hvis vi er sammen om noget, vi ikke kender koderne til på forhånd, eller har fundet et sprog for?

28. september er vi inviteret til et solo-projekt af vokalist og billedkunstner Tori Wrånes. Med sine drømmelignende performances, koncerter og total-installationer har hun turneret verden rundt. Værkerne kan beskrives som forsøg på at koreografere med lyd; det kan være operasangere på cykler, ballet med kraner eller musikere i en skilift. Til VEGA|ARTS har Tori Wrånes skabt en ny komposition, hvor vi er helt inde ved kernen af hendes metode. Solo fremfører hun en rituel koncert, en blanding af planlagt og improviseret musik baseret på rum og stemme.  

Køb billet til performancen HER.Tori Wrå
nes er én af sin generations vigtigste fornyere af performancekunsten, og i hendes kunstneriske praksis er musikken og sproget helt centralt det sprog, der ikke har fundet sin form endnu, men undersøges via musikaliteten. Det non-verbale sprog baseres på rytme, temperament og følelser, og kan derfor overskride sociale, kulturelle og nationale grænser som en ny mulighed for os alle til at mødes.

Ved at fokusere på
det performative og improvisatoriske skubber hendes værker os ofte uden for vores begrebsverden, og vi må lede, granske kommunikationens koder, stemninger og lyde. Én af metoderne til at forårsage dette 'skub' ud af det vante, er at skabe nye karakterer til at udføre og kommunikere værkerne, og det er også tilfældet med kunstnerens nye værk til VEGA|ARTS, hvor rekvisitter, kostume, special effects, komposition, stemme, rum, lyd og lys spiller sammen for at skabe en situation, hvor vi møder sproget, stemmen, kroppen og det fremmede på ny.


 

Tori Wrånes stod på scenen i Vega i starten af 00'erne. Dengang som en del af eletro-rockbandet NUD. Siden har hun udviklet et kunstnerisk virke, der som få kombinerer det musikalske og billedkunstneriske, og denne gang er der tale om en ny komposition, der udfordrer både musikken og billedkunsten, scenekanten og normalen. Og VEGA|ARTS er stolte over at have Tori Wrånes tilbage.  

Support: Sofus Forsberg
Siden sidst i 90’erne har Sofus Forsberg været en af de mest markante personligheder på scenen for elektronisk musik, først i Danmark, og de senere år som en del af Berlins meget aktive elektroniske scene. Denne koncert af Sofus Forsberg vil tage os ind i hans mørke og ambiente univers, der vil skabe fin sammenhæng med aftenens performance.