Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Aktuelle udstillinger

Tilmeld dig eventet på Facebook og bliv opdateret, når vi har nyheder.

 

 

VEGA|ARTS indledes i mørkets dyb

VEGAs festival A Colossal Weekend vil også være indledningen på ​​et ambitiøst kunstinitiativ, der forsøger at skubbe grænserne for kunstnerisk praksis og kulturelle oplevelser på VEGA under titlen VEGA|ARTS.

En festival, der fejrer de mørke, eksperimentelle og måske ligefrem rituelle sider af den menneskelige eksistens og det musikalske spektrum, synes ganske oplagt.

VEGA|ARTS præsenterer fire performative kunstværker flettet ind i det musikalske program og bygningen VEGA: Jenny Gräf Sheppard (fredag), Kristoffer Akselbo (fredag ​​lørdag), YOKE (lørdag), Marie Kølbæk Iversen & Katinka Fogh Vindelev (søndag).  

Værkerne er alle tiltænkt at udvide og uddybe koncertoplevelsen som kulturel og kropslig oplevelse, og flere af værkerne er netop resultatet af tværkunstneriske samarbejder. Jenny Gräf Sheppard udforsker nye ritualer og stemmen som medium, Kristoffer Akselbo lægger krop til grænserne for vores eksistens, YOKE udfordrer mørket med deres lyd- og lysbaserede dialog med metal-bandet Celéste og Marie Kølbæk Iversen & Katinka Fogh Vindelev realiserer en hyldest til månen som kraft i Cisternernes dyb med prolog af den londonbaserede cellist Jo Quail.

VEGA|ARTS vil også have et udstillingsrum, der præsenterer værker af de deltagende kunstnere (åben under hele weekendens program). Åbner fredag ​​10. kl. 17-19, hvor der vil være lidt drinks og en mulighed for at møde kunstnerne. 


Jenny Gräf Sheppard
(US/DK) er en tværdisciplinær kunstner, der udforsker lyd i forhold til erindring og handling, blandt andet i form af projekter med personer med Alzheimers. Hendes kunstneriske undersøgelser inkluderer lydens effekt på kroppen, bevidsthedenn og naturen.

Under A Colossal Weekend præsenterer Jenny Gräf Sheppard det omfattende værk, Delivery of Stones – opført af The Stone Carving Oraclestra, som involverer publikum i nye måder at samles på, lydbaserede spådomme, kraftfulde sten og overjordisk korsang.

The Stone Carving Oraclestra er Jenny Gräf Sheppard, Freja Kreutzfeldt Kristensen, Kirstine Lindemann, Elise Brewer, Maria Brænder og Thilde Fjord Madsen. Kostumer af Elisabeth Kiss. Visuals af Derek Holzer.


Kristoffer Akselbos
kunstneriske praksis er orienteret mod tilskueren og konteksten. Hans værker tager form gennem performative strategier, der skaber nye mulige forståelser af den virtuelle og fysiske virkelighed. Ofte undersøges og udføres spørgsmål om kulturelle og økonomiske systemer og deres powerplay, hvilket efterlader os forvirrede eller endda ubehagelige til mode.

I anledningen af A Colossal Weekend, præsenterer Akselbo performance-installationen It's the end of the world as we know it. Her møder vi et udsat, isoleret og hårdt prøvet individ, der lever i det yderste grænseland af vores eksistens og bevidsthed og stiller derved spørgsmålstegn ved vores evne til at forstå grænserne for menneskeheden og verden som vi kender den.


YOKE
er et kombineret kunst- og designkollektiv, der udvikler udforskende kunstværker og interaktive udstillinger til en række internationale institutioner og aktører. Med et team af digitale formidlingseksperter, indretnings-designere, ingeniører og software magikere engagerer YOKE sig i samtidskunsten og -kulturen for at udforske nye formater for fordybende oplevelse design.

Under festivalens sidste dybe vejrtrækninger vil YOKE engagere sig i en visuel og auditiv dialog med først den eksperimenterende, britiske komponist og cellist Jo Quail og endelig aftenens hovednavn Celéste og deres ikoniske sceneshow. I et spil med både det musikalske, visuelle og den kropslige tilstedeværelse og bevægelse, leder YOKEs lyd- og lysinstallation Konstruktur os ud på dybe, aggressive og ekspansive farvande.

KONSTRUKTUR er skabt som en levende arkitektonisk model baseret på lys og lyd, der undersøger nye rumlige strukturer. Installationen består af 196 specialdesignede og håndbyggede lyskilder, der er programmeret individuelt. Ved at tilføje røg og lyd bliver lyskilderne en del af en større helhed, som manifesterer sig som fysiske strukturer i rummet og et strejf af en verden hinsides mørket.


Marie Kølbæk Iversens performances og installationer udfordrer mediernes visuelle magt, der ofte bliver betragtet som nogle kræfter, der fremkalder virkninger og følelser i den kulturelle, teknologiske, geologiske og politiske krop.

Til A Colossal Weekend samarbejder Marie Kølbæk Iversen med komponist og sanger Katinka Fogh Vindelev i deres fællesværk Moonologue – en performance, der udspiller sig i det tidligere vandreservoir Cisternerne som både en video-installation og en samtids-opera for to sangere, der fejrer den mytiske præstinde og Jupiters måne Io.

Moonologue er et resultat af Kølbæk Iversens langsigtede kunstneriske efterforskning af Io, og opføres af Morten Grove Frandsen (kontratenor) og Katinka Fogh Vindelev (sopran). Forestillingen blev oprindeligt skabt som en del af den anmelderroste udstilling The Moon på Louisiana - Museum of Modern Art i 2018.

Moonologue vil blive performet i Cisternerne den 12. maj kl. 19.00 med en prolog af den Londonbaserede cellist og komponist Jo Quail. 

Se et udpluk af Moonologue herunder.