Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Aktuelle kunstnere

12. marts: Tori Wrånes
26. marts: Jakob Kudsk Steensen
28. marts: Jakob Kudsk Steensen
2. april: Jeannette Ehlers
22. april: Helle Siljeholm
27. maj: Hans Rosenström & Philip | Schneider + Ursula Nistrup & Tobias Kirstein

Følg VEGA|ARTS på Facebook og bliv opdateret, når vi har nyheder. 

 

12. marts: Tori Wrånes

Tori Wrånes har været en af de vigtigste internationale profiler i udviklingen af performancekunsten i sin generation. Med sine drømmelignende performances, koncerter og total-installationer har hun turneret verden rundt.

Tori Wrånes' værker kan beskrives som forsøg på at skabe uvante situationer og at koreografere med lyd; det kan være operasangere på cykler, ballet med kraner eller musikere i en skilift.

Til VEGA|ARTS -showet i VEGA er vi helt inde ved kernen af Tori Wrånes' metode. Her fremfører hun et nyt soloværk, et ukendt ritual, en blanding af planlagt og improviseret musik baseret på rum og stemme. Hun beskriver mødet med værket som en proces, der foregår i vores indre: ”She is the mental mix of sound and image”.


 VEGA|ARTS x CPH:DOX: The Deep Listener: Recordings af Jakob Kudsk Steensen

Værket kan opleves i Loungen (med billet til Plaid eller 1900-koncerten)

VEGA|ARTS indgår i årets program for CPH:DOX med værket The Deep Listener: Recordings af den danske billedkunstner Jakob Kudsk Steensen. Værket er en audiovisuel hybrid, der samler feltoptagelser fra naturen til en uvant sanselig rejse – i ordets egentlige forstand – ind i naturens liv. Naturen er i stigende grad blevet til en af vores vigtigste liveoplevelser i takt med at den forbruges, forurenes og forarbejdes i en sådan grad, at vi alle efterhånden forstår, at den ikke kan tages for givet.

Med Jakob Kudsk Steensens værk The Deep Listener: Recordings introduceres vi til et værk og en kunstnerisk metode, der vil have os til at se og lytte dybere. Liveoplevelsen bliver dermed også til et spørgsmål om opmærksomhed og villighed til at 'forstå' på nye måder.

2. april: Jeannette Ehlers

En eksperimenterende tilgang karakteriserer helt generelt Jeannette Ehlers' arbejde. Billedmanipulationer er ofte inkluderet i kunstnerens fotografiske og videobaserede værker. På dette flertydige grundlag undersøges betydning og identitet både på en sofistikeret og umiddelbar måde. I årevis har hun skabt filmiske og performative universer, der dykker ned i etniciteten og identiteten inspireret af sin egen dansk/vestindiske baggrund. Hun udfordrer og udforsker store kulturelle og komplekse spørgsmål, såsom Danmarks rolle som slavenation - en del af den danske kulturarv, som ofte overses i den herskende historieskrivning. 

22. april: Helle Siljeholm

Helle Siljeholm er koreograf, performer og billedkunstner, med base i Oslo. Hun er både uddannet ved London Contemporary Dance School i 2003 og Oslo Academy of Art i 2016. Hendes kunstneriske praksis omfatter film, installation, koreografi og performance. 

I VEGA fremfører Helle Siljeholm sit kunstprojekt RAVE, der
 er kurateret af Matthias Borello (VEGA|ARTS). Projektet bruger rave-fænomenet og kulturen som en indgang til at undersøge og sætte spørgsmålstegn ved forskellige sociale, økonomiske og politiske forhold lokalt og globalt.

RAVE tager afsæt i en række forskellige miljøer i København, Oslo og Malmö. Samtaler med forskellige individer, som på en eller anden måde søger forskellige former for transcendens alene eller som gruppe danner baggrunden for projektets udvikling. Desuden undersøger projektet, hvordan rave som en subkultur på flere måder er flyttet fra 80/90'ernes svar på "hippie-bevægelsen" til et velsmurt kommercielt produkt i tråd med en nyliberalistisk udvikling i samfundet.

RAVE vil være et hybridværk, et performativt og kollektivt landskab, der blander forskellige udtryksformer, såsom koncert, fest, dans, performance, installation og skulptur. Sådan undersøger RAVE også overskridelse gennem "form". RAVE inviterer forskellige kunstnere (DJs, performere, ravers) med tilknytning til forskellige rave-scener ind i projektet som deltagere og bidragsydere på forskellige måder.

27. maj: Hans Rosenström & Philip | Schneider + Ursula Nistrup & Tobias Kirstein

Hans Rosenström er en finsk kunstner anerkendt internationalt for sine stedspecifikke rumlige og lydbaserede installationer. Hans praksis er præget af en løbende udforskning af, hvordan vi forholder os til hinanden som mennesker. Hans poetiske og skæve værker har en særlig resonans i disse turbulente tider, hvor ligheder ignoreres og forskelligheder udstilles og udnyttes af politikere og medier.

Til VEGA|ARTS samarbejder Hans Rosenström med performance- og musiker-duoen Philip | Schneider 

Ursula Nistrup er uddannet fra California Institute of Art og Glasgow School of Art og hun bor og arbejder i dag i København. I sit arbejde undersøger Ursula Nistrup lyd som et sanseligt, rumligt og kulturelt fænomen. Hun er særligt optaget af det auditive som en indgang til at åbne for nye verdner, intime forestillinger og udvidede rum. Med forskellige kunstneriske greb skaber Ursula Nistrup situationer, hvor lyd indgår som et konkret materiale, men også hvor lytning og bevidstheden om det auditives rolle i hverdagens mange situationer sættes i fokus. 

Til VEGA|ARTS samarbejeder Ursula Nistrup med kunstner, skribent og komponist Tobias Kirstein