Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Aktuelle kunstnere

Følg VEGA|ARTS på Facebook og bliv opdateret, når vi har nyheder. 

 

Fungal Network (Jaleh Negari & Felia Gram-Hanssen): Kinetic Score + Spellcaster (DJ set)

16. dec. 20.00-23.00 (døre 19.00)

Ideal Bar, Enghavevej 40

Billetpris: 100 dkk - Køb den HER

Kinetic Score er lige dele immersiv livekoncert og udstillingsformat, der bliver fremført som en 40 min installations-koncert i Ideal Bar iblandt metalskulpturer og blækmalerier, installeret i rummet og et musikalsk setup, der spreder sig ud i rummet (2 trommesæt, immersivt soundscape, percussion, vokal, synth m.m.).

Liveoplevelsen forsøger at opløse grænsen mellem koncert og udstilling, musik og billedkunst, scene og publikum og leger med udgangspunktet for værkets tilblivelse. Kan energier oversættes til tegn eller omvendt? Og hvordan kan liveoplevelsen blive en reel kollektiv begivenhed og strække sig ud over sin vanlige og meget begrænsede tidslighed?

Kinetic Score er et projekt af Fungal Network – en københavnske duo bestående af Jaleh Negari & Felia Gram-Hanssen. Duoen kommer fra to forskellige kunstneriske discipliner, men har fundet sammen i en samarbejdsform, hvor de på radikal vis skubber grænserne for både musikken og billedkunsten og den udveksling, der kan opstå i improvisationen og oversættelser mellem krop, lyd, rum og energier. Duoen er inspireret af træers evne til at forbinde sig med andre organismer via et underjordisk svampe-rodnet. Dette netværk (Fungal Network) er bygget på gensidig udveksling af næringsstoffer, mineraler og information på tværs af arter og alder.

Kinetic Score dyrker den udveksling og forsøger samtidig at give den et sprog, et grafisk vokabular, et kinetisk tegnsystem, vævet ind i liveoplevelsen. Tegnsystemet har de hver især udviklet over flere år. Felia Gram-Hanssens tegnsystem udgår fra rotationer og forbindelser i rummet i form af store grafiske metal-mobiler, imens Jaleh Negaris krops-baserede blækmalerier er skabt ud fra en undersøgelse af forskydningen som princip, hængt op som ’blokke’, der gentager og forskyder sig.

De skulpturelle og grafiske elementer angiver bevægelser, energier, rytmefigurer, forløb, (klang)flader og strukturer, der udfolder sig i musikken. Partituret for koncerten er i bevægelse, forskyder sig og skaber nye læsninger i rummet og publikum er inviteret med ind i ’læsningen’. Tegnsystemet er i sidste ende den egentlige performer, imens musikere og publikum bliver en blanding af modtagere og læsere.

På aftenen vil Spellcaster (a.k.a. Holger Hartvig) efterfølgende spille et DJ-set og give installationen ny lydside for en stund.

I dagene efter livekoncerten vil man kunne gå på oplevelse i Kinetic Score – nu som udstilling i Ideal Bar med værkets 16-kanalers immersive lydside.

Program for værket: 16. dec. Livekoncert + Spellcaster (DJ set) 17. -19. dec. Udstilling (17-20)

Projektet kombinerer billedkunst og musik og er et samarbejde mellem komponist og musiker Jaleh Negari og komponist og billedkunstner Felia Gram-Hanssen. De er begge trommeslagere og percussionister i soloprojekter og aktuelle bands som Thulebasen og Selvhenter. Duoen udstillede i 2021 ved Inter Arts Center i Malmö og i 2022 på O-Overgaden i København. Kinetic Score er støttet af både Statens Værksteder for Kunst, Statens Kunstfond og KODA kultur.