Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

VEGA|ARTS vil skubbe til kunsten, liveoplevelsen, publikum og spillestedets egen rolle som hus for kunsten. VEGA vil i de kommende år udforske, hvad der sker i mødet mellem musikken, samtidskunsten og vores publikum. Livekoncertens intense og intime rum bliver i disse år undersøgt af alverdens kunstnere i alverdens formater. Det er disse undersøgelser og markante nye liveoplevelser, VEGA|ARTS ønsker at præsentere og udvikle på tværs af kunstarterne. VEGA|ARTS er støttet af:

Art Hub Copenhagen indtager VEGA med værker, talks og performance-program

VEGA|ARTS er et visionært rum for samtidskunsten i VEGAs undersøgelser af nye liveformater, og hvordan VEGA kan blive et hus for flere kunstarter. Et forsøg på at følge med kunsten og artister verden over og herhjemme, der lige nu tester kategorierne for fuld skrue. Albums og live-oplevelser er lige nu udsat for radikale omvæltninger, som vil teste grænseværdier for både kunst, musik, koncert, publikum og spillested.

VEGA|ARTS er med andre ord sat i verden for at udvikle og huse nye kunstneriske metoder, oplevelser og forståelser af live-oplevelsen og dens kropslige og kollektive dimensioner i vores kultur. Nu sparkes døren ind til en ny projektfase, hvor målet er at ændre VEGA for altid.

Samarbejder er vanebrydende
Et centralt element i VEGAs transformation er erkendelsen af, at man ikke sidder med svarene eller metoderne selv som institution. Derfor vil VEGA|ARTS også være fuld af samarbejder, take overs og kuratoriske interventioner fra institutioner, magasiner, tech-aktører, kollektiver, kunstnere og kuratorer. der arbejder med det tværdisciplinære, det procesorienterede, det intersektionelle og det virtuelle. Det får vi forhåbentlig nogle virkelig vilde og spændende live-oplevelser ud af, for ikke at sige en masse vigtige inputs om, hvor vi er og kunne være på vej hen. 

Art Hub Copenhagen takeover
Det første institutionelle og kunstneriske samarbejde er med Art Hub Copenhagen, og fra 14. oktober til 6. november indtager Art Hub Copenhagen og 19 kunstneres værker VEGA LAB og Lille Vega med udstillede værker, talkformatet Free Lunch Series og et bombardement af et performanceprogram i weekenden den 5.-6. november med performances af 16 kunstnere med efterfølgende koncerter.

Art Hub Copenhagen er netop en institution, der er vant til at operere på tværs af faglige felter og kunstneriske kategorier, så derfor lå et samarbejde mellem de to institutioner ligefor. Dette indledes med en decideret takeover, hvor Art Hub Copenhagen for en stund bliver en institution i institutionen.


Lidt om værkerne
De installerede værker af Nat Bloch Gregersen og Sóley Ragnarsdóttir undersøger rummenes koder; mødet, sanserne og forventningerne, som lys-koreografi med grundstoffer og dansende, mangehovedet, malerisk velkomst, imens Mark Tholander præsenterer et tre-kanals videoværk, hvor musikere og animatorer legende fletter sig ind i værkets audiovisuelle form og udtryk.

Performance-programmet 5. og 6. november samler et stort og sjældent diverst hold af danske billede- og performancekunstnere, der i et stramt koncept vil skabe et virvar af skulpturelle situationer. De 16 værker vil indtage gulvet i Lille Vega i en undersøgelse af liveformatets muligheder mellem medier, kroppe og materialer.

Dialogen mellem kunstarterne fuldendes med afsluttende koncerter hver aften. Excelsior præsenterer her sit aktuelle album Fit For Fiction om mytologi og kvinde-stereotyper og et skulpturelt samarbejde med billedkunstneren Heidi Nicolaisen, som den 6. november vil få en yderligere performativ dimension. 

 

Lørdag den 5. november
13.00 - 13.30 J & K
13.30 - 14.00 Peter Land
14.00 - 14.30 Kristoffer Akselbo
14.30 - 15.00 Davide Hjort
15.00 - 15.30 Lise Skou
15.30 - 16.00 Jonas Kjeldgaard Sørensen
16.00 - 16.30 Skjold Rambow
16.30 - 17.00 Nanna Lysholt Hansen
20.00 - 22.00 Agnes Hartwich (koncert)

Søndag den 6. november
13.00 – 13.30 Karoline Seidelin Banke
13.30 – 14.00 Henrik Plenge Jakobsen
14.00 – 14.30 Nicolai Risbjerg
14.30 – 15.00 Miriam Kongstad
15.00 – 15.30 Jytte Høy
15.30 – 16.00 Aslak Warming
16.00 – 16.30 Heine Kjærgaard Klausen
16.30 – 17.00 Sara Sjölin
20.00 - 22.00 Excelsior (koncert)

Arkiv
05 Alternativ rock

Agnes Hartwich

support — NikoCorlin

lørdag — Lille VEGA 05. nov.
Arkiv
06 Alternativ pop

Excelsior x PRÆGE Pre.servation (Shield of Fiction)

søndag — Lille VEGA 06. nov.