Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

VEGA|ARTS vil skubbe til kunsten, liveoplevelsen, publikum og spillestedets egen rolle som hus for kunsten. VEGA vil i de kommende år udforske, hvad der sker i mødet mellem musikken, samtidskunsten og vores publikum. Livekoncertens intense og intime rum bliver i disse år undersøgt af alverdens kunstnere i alverdens formater. Det er disse undersøgelser og markante nye liveoplevelser, VEGA|ARTS ønsker at præsentere og udvikle på tværs af kunstarterne. VEGA|ARTS er støttet af:


ENTER.black: BABEL

Som en del af VEGAs udforskning af nye liveformater er vi meget taknemmelige for at kunne præsentere den audiovisuelle liveperformance BABEL af det franske kollektiv ENTER.black. Performancen afslutter et koncertprogram i VEGA den 24. marts med Fever Ray, Kalaset og Toby Ernest.

BABEL er en dance-umentary, en dokumentarfilm, som man kan danse til. Den er tænkt som en fordybende, audiovisuel koncert, der er inspirereret af den bibelske myte om Babelstårnet for at udforske menneskeligheden i dens mangfoldighed og enhed. Selvom den er fyldt med håb om fællesskab, tager den også fat på de presserende problemer og destruktive kræfter i vores segregerede samfund. ”Vil de være i stand til at overleve deres egoistiske ambitioner og finde den fred, der er nødvendig for deres overlevelse?”. Det er det store spørgsmål i myten og i vores fælles nutid.

ENTER.black om BABEL:

Performancen har form af en koncert med to kunstnere (en musiker og en VJ) og en medrivende scenografi. For hver gentagelse og under hvert ophold skaber vi et nyt kapitel (gennemsnitlig længde: 10 minutter), hvor vi optager og filmer en lokal stemme (på fransk, men med accent) og indfanger billeder og lyde fra landet. Når kompositionen af den fulde koncert er færdig, er der planlagt en turné, ledsaget af en konceptuel albumfilm, et hæfte og en udstilling om historien og dens underliggende temaer.

 BABEL er et af de 9 fordybende projekter i CPH: LAB 2022-13, CPH: DOXs talentudviklingsprogram. BABEL bliver også præsenteret på CPH: DOX 2023 som en del af INTER: ACTIVE-symposiet mandag den 20. marts i Social Cinema i Kunsthal Charlottenborg, og det vil blive fulgt op af et CPH: LAB Prototype Pop-Up-event.

Udforsk ENTER.black her.

Kunstnere inden for musik, teater, performance, installation og tidsbaseret praksis udfordrer aktivt discipliner, tilstedeværelse og live-formater i disse år. VEGA|ARTS er et integreret kunstprogram i VEGA, der fokuserer på sådanne grænseoverskridende metoder, både for at følge med kunstnernes dagsordener og for at finde ud af, hvordan man kan være vært for og udvikle værker, der udfordrer liveoplevelsens natur og måske deres fremtid. VEGA|ARTS – NEXT LIVE 2022 – 2024 er generøst støttet af Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

Arkiv
24 Andre arrangementer

ENTER.black: BABEL

fredag — Ideal Bar 24. mar.