Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

VEGA vender et nyt blad i den store danske sangbog og vil i de kommende tre år (2020-23) byde op til fællessang rundt omkring i Danmark med projektet Sangskatten. Med støtte fra Nordea-fonden synger VEGA nye fællesskaber frem og giver sit bud på en ny dansk sangskat.

Fællessang betyder noget for, hvordan vi oplever vores samtid og vores fælles historie. Derfor har VEGA taget fællessangen til sig og skabt det ambitiøse treårige fællessangsprojekt Sangskatten.

Fra marts 2020 vil VEGA bringe fællessangen frem ved store og små arrangementer rundt omkring i hele Danmark. VEGA og Sangskatten vil med støtte fra Nordea-fonden gennemføre mere end 45 arrangementer, stå bag et fællessangs-kit, formidle fællessang via en podcast-serie og bringe glæden ved fællessang til hver en krog i Danmark.

Med Sangskatten vil VEGA udforske, opdatere og lege med, hvad der sker, når vi synger sammen. Sammen med et topmotiveret husorkester, en række interessante danske artister og en bunke sanghæfter proppet til randen af relevante sange, byder vi op til fællessang med projektet Sangskatten.

Med en ambition om at udvide og opdatere det danske fællessangsrepertoire og styrke det fællesskab, der opstår når man synger sammen, bliver arbejdspladser, skoler, koncertsale, naturen og helt særlige locations inddraget, når VEGA inviterer til fællessang.

At synge sammen er allerede en del af VEGA. Gennem de sidste 4 år er fællessangsformatet testet ved arrangementer i VEGA, i København og rundt i Danmark. Med en fantastisk respons fra publikum og stor sangivrighed ved arrangementerne skrues ambitionerne nu yderligere op, og fællessangen tages med rundt til flere mennesker i hele Danmark.

Sangskatten giver nye magiske møder mellem mennesker fra samme egn. Det vil styrke oplevelsen af samhørighed, fælleskab og ”gode liv” rundt om i landet. Fondens støtte dækker også et kit til fællessang, som skal give en brugbar platform til at lade projektet leve videre efter arrangementerne,” siger Henrik Lehmann Andersen, Adm. direktør i Nordea-fonden.

”Den helhed og det fællesskab, der opstår når man synger sammen, er omdrejningspunktet for VEGAs ambition om at lade sangen og musikken leve frit til glæde for alle. Når vi synger, tilpasser vi os vores omgivelser og medmennesker. Vi intonerer en lille smule op eller en lille smule ned for at stemme i med de andre. Vi udtaler ordene korrekt for at opnå en fælles klang, og vi starter og slutter sammen for at opnå en helhed,” siger Lene Vive Christiansen, Program- og Udviklingschef i VEGA.


Fakta om
 Sangskatten

- Sangskatten foregår over 3 år mellem 2020-22
- Nordea-fonden støtter Sangskatten med 5 millioner kroner
- Sangskatten besøger i perioden 9 egne i Danmark med 45 fællessangsarrangementer, sang-workshops og særlige pop up-arrangementer
- Sangskatten formidler i perioden en omfattende podcastserie med fokus på fællessang og et fællessangs-kit, så alle kan komme i gang med at synge sammen
- Følg med på sangskatten.com for flere nyheder og arrangementskalender.