Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Den 2. september 2021 – For første gang samles VEGAs koncertplakater i én bogudgivelse. Den 17. september udkommer Ikke Bare En Plakat – 25 år med VEGAs koncertplakat. Bogen giver et eksklusivt og historisk overblik over VEGAs første 25 år som koncertvenue og viser de mange musikalske strømninger, der har defineret det sidste kvarte århundrede.

I 25 år har den hængt i Københavns gader og stræder, spredt farve og noget at glæde sig til. VEGAs koncertplakat er med årene blevet en fast del af det københavnske bybillede. Nu er alle VEGAs koncertplakater samlet ét sted for første gang og fortæller et stykke afgørende dansk musikhistorie.

Siden VEGA åbnede dørene den 13. september 1996, har huset på Enghavevej 40 i København været samlingspunkt for både et dansk og internationalt musikliv og lagt scener til tusindevis af koncerter og musikere. Selvom VEGAs koncertplakat trofast er udkommet måned efter måned, år efter år siden 1996, har det ikke tidligere været muligt at give dette samlede overblik over alle disse plakater før nu.

I anledning af VEGAs 25-års jubilæum er der nemlig blevet gravet i VEGAs arkiver, ledt på hylder i glemte rum, spinnet gamle cd-rommer og gennemgået ringbindsmapper fra VEGAs første år i de glade 90’ere for at opnå dette samlede overblik over de første 25 år, som bogen giver over næsten 300 sider.

Bogens enorme omfang af plakater vækker et hav af koncertminder både for nye og ældre koncertgæster og musikelskere, og den tegner samtidigt et klart billede af de tendenser og strømninger, der har defineret den danske musikscene gennem et kvart århundrede fra 1996 til 2021. Den viser kuriøse koncerter med verdensstjerner in spe på husets små scener, og navne, der allerede nu er gået i glemmebogen. Talenter, der har vokset sig store på rejsen op gennem VEGAs scener og musikere ingen troede, det var muligt at komme så tæt på, som VEGAs sale indbyder til.

Om du har stået på scenen, foran scenen eller bagved scenen er denne bog en enestående mulighed for at mindes alle de magiske øjeblikke, som musikken i det legendariske hus på Enghavevej 40, har bragt os alle.

Det er 25 års ufortyndet musikkærlighed!

Fakta

  • Ikke Bare En Plakat – 25 års med VEGAs koncertplakat udkommer 17. september via VEGA rec.
  • Bogen kan forudbestilles på vegashop.dk allerede nu.
  • Bogens pris er 349 kr. Ved forudbestilling før 17. september koster bogen 299 kr.
  • Bogens 284 sider er trykt på ubleget papir og indeholder forord af kulturjournalist Jan Poulsen.