Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Den 25. august, 2023 - Iceages indiskutable koncertsejr udgives på LP


Da Iceage lod deres punkede toner brage fra Store VEGAs højttalere i marts 2022, var det første gang det københavnske publikum mødte sangene fra Seek Shelter (2021). Albummet blev indspillet, lige inden Covid-19 satte livemusikken på pause, så det var et tændt band, der var klar til at blive genforenet med deres by og deres publikum.

Bandets særegne nerve og rå energi bankede gennem publikum allerede fra åbningsnummeret ”Dear Saint Cecilia”.  Og publikum var klar til det rockede frontalangreb, som forsanger Elias Bender Rønnenfelt dirigerede med vanlig intensitet. VEGA rec optog koncerten og udsender nu ”Iceage - Live at VEGA” som det tredje album i række af limiterede live-LP’er optaget i VEGA.    Elias Bender Rønnenfelt fra Iceage siger om udgivelsen: 

”Hver gang Iceage har spillet VEGA, har der mellem den store gamle scene, udover salen og hen over balkonerne opstået en eksplosion. Som om ilden fra den får alt til at bevæge sig i et perfekt kaos. Som om vi med styrke endelig er vendt hjem i vores hjemby. Det er derfor en glæde at kunne genopleve denne dokumentation af den 24. marts 2022”.  

VEGA rec OM ICEAGE - LIVE AT VEGA
VEGA rec blev etableret i 2021 med det formål at udvide VEGAs scener og formidle musikken endnu bredere end til dem, der har billet til en given koncert. Iceage Live at VEGA er forbilledlig formidling af live-oplevelsen, som rykker direkte ind i stuen. 

”Da vi lyttede til optagelsen af Iceage, indså vi med det samme, at vi stod med noget særligt. Det er ikke altid, en live-optagelse formår at genskabe den stemning, man husker fra koncertaftenen. Det var i den grad lykkedes her! Optagelsen indfanger bandets energi og den helt elektriske stemning, de og publikum sammen skabte i Store VEGA, og derfor er vi glade for at kunne præsentere Iceage som den næste udgivelse i vores live-serie. Dette live-album giver ikke bare mulighed for at genopleve koncerten, men formår også at formidle den autentiske følelse og intensitet, som kun kan opleves live” siger Søren Gaden, kommunikationschef i VEGA. 

I 2021 blev VEGA rec lanceret med den store 3LP box L.A.R.S.T.H.U.G. VEGA Koncert, der dokumenterede Lars H.U.G.s sidste koncert. Siden har landets eneste specialiserede live-label udgivet Mikael Simpson - Live at VEGA og HUGORM – Live at VEGA. Iceage – Live at VEGA udkommer 25. august 2023 og kan købes via vegashop.dk. Den 26. maj, 2023 - Oplev HUGORM eksplodere foran et sprængfyldt VEGA hjemme i stuen!

HUGORM indtog Store VEGA på to fuldstændig udsolgte og magiske aftener lige inden årsskiftet. Nu udkommer koncerten fra 28. december 2022 på vinyl i et limiteret oplag.

De som var med til koncerterne med HUGORM på to af årets sidste aftener i 2022 oplevede et band, hvis energi nåede ud i alle kroge af koncertrummet og et publikum, der sang, råbte, lo, hoppede, dansede og krammede sig igennem koncerten. Alt det, man ikke måtte bare et år tidligere, men som nu igen var muligt.

VEGA rec optog koncerterne og udsender nu HUGORM - Live At VEGA som det andet album i række af limiterede live-LP’er optaget i VEGA.

Morten Gorm fra HUGORM siger om udgivelsen:
”Vi vidste på forhånd, at vores koncerter i VEGA ville blive særlige. Vi var spillede godt varme ved årets afslutning, og det er bare noget helt særligt at spille i Store VEGAs rum, hvor man får så meget igen fra både omgivelserne og fra publikum. Men at energien ville blive så vild, som den blev, kunne vi ikke forudsige. Derfor er vi rigtig glade for, at koncerterne blev foreviget, og at man nu kan få en bid af HUGORMs møde med VEGA med sig hjem i stuen.”

Optagelsen af HUGORMs koncert fanger både et band i ubeskrivelig topform og et publikum, der går med bandet hele vejen. Med titler som ”HIMMELJUICE” og ”fUGLENE” fra sidste års album ”TRO, HUG OG KÆRLIGHED” og ”KIGGER VÆK” fra debutalbummet er der fyret op under alt det, som er HUGORMs særkende: Insisterende beats, hooks, inddragelse af publikum og overraskelser. Eller mere end det: Det er performance langt ud over kanten og en vild energi, det er lykkedes at fange i rillerne på denne live-LP.

”HUGORM – Live At VEGA” udkommer 26. maj 2023.

Den 5. november, 2021 -
 Når Mikael Simpson udgiver Live At VEGA, er det ikke bare hans første live-lp, men også den første i en helt ny serie med optagelser fra VEGA, som vi står bag.

”Jeg er stolt af at få lov at skyde serien i gang,” fortæller Mikael Simpson og uddyber, at koncerten, der ligger til grund for lp’en, fandt sted den 11. oktober 2019 i Store VEGA og var en ganske særlig oplevelse for ham.

”Dén aften betød rigtig meget for mig af flere grunde: Der var udsolgt – eller tæt på – og publikum sang med på mange af sangene. Når jeg lukkede øjnene og hørte det, var jeg meget bevæget over, at de kunne teksterne udenad. Men det betød også meget for mig, at det muligvis var sidste gang, at jeg kunne samle Sølvstorm, altså at alle medlemmer kunne og havde mulighed for at deltage på samme tid,” siger Mikael Simpson med henvisning til hans formidable backingband, som han selv oplever som en åben konstellation, der kan variere i medlemmer, fremfor et fast band.

Dén aften i Store VEGA indtog Mikael Simpson og Sølvstorm – alias Georg Rune Andersen, Asger Baden, Niclas Tange, Frithjof Toksvig og Anders Trentemøller – scenen på Vesterbro i stærkeste opstilling og spillede som en sand orkan. Det var en magisk aften. For det store publikum og for Mikael Simpson.

”Jeg har spillet med Trentemøller på Glastonbury og Coachella, jeg har spillet på Det Kongelige Teater med Jørgen Leth-projektet, og jeg har været rundt her i landet og besøgt de fleste steder, men det er altid noget særligt på VEGA. Huset bærer på så mange historier, også fra sin tid som Folkets Hus, og man fornemmer det, straks man kommer ind på den store scene,” fortæller Mikael Simpson og fortsætter:

”Jeg har måske spillet der ti gange siden den første gang i maj 2003 i Lille VEGA, hvor jeg var del af en triplekoncert med Superjeg og Junior Senior, og dét, jeg især godt kan lide ved VEGA, er, at det er et spillested og ikke en multihal.”

Udgivelsen har ventet på bedre tider
Mikael Simpsons seneste besøg på en af VEGAs scener fandt som sagt sted i efteråret 2019, bare nogle måneder før den store covid-19-nedlukning, og er altså nu foreviget på lp’en Live At VEGA.

Pladen indeholder i alt ti af Mikael Simpsons sange, og flere af dem hører til blandt hans mest elskede, hvis man spørger publikum. De er alle hentet fra hans studieplader; én er fra De ti skud (2004), tre fra Stille og uroligt (2006), fire fra Slaar skaar (2009) og to fra Noget laant, noget blaat (2011), men i sagens natur er de i anderledes levende udgaver på den nye lp, hvor han også får mulighed for at ride en personlig kæphest.

”Jeg ville have et nummer med på pladen, hvor jeg beder publikum om at holde deres kæft, for jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det er blevet så moderne at samtale under koncerter. Hvis det fortsætter, må vi jo gøre koncerterne kortere,” lyder advarslen fra Mikael Simpson, som var overrasket, men også både glad og stolt, da han hørte, at VEGA ønskede at udgive netop dén koncert som den første i husets nye serie med live-lp’er.

”Jeg er meget, meget beæret, for jeg har set så mange koncerter i VEGA igennem årene og på samtlige tre etager, ovenikøbet også nede i kælderen, så det er en kæmpe ære, at de overhovedet tænker på mig som noget kvalitativt, som er værd at samle på,” siger Mikael Simpson og tilføjer, at han havde forventet, at mange andre navne ville komme før ham i serien.

Live At VEGA med Mikael Simpson & Sølvstorm er således den første live-lp, som vi vil udgive i en helt ny serie, VEGA VINYL.

Ny serie på vej med koncerter
”Vi er særligt glade for at kunne åbne serien med en live-lp med Mikael Simpson, da han repræsenterer mange sider af musikkens levende væsen; han er en klassisk sanger og sangskriver, men spiller også elektrisk rock og har samtidig store berøringsflader med den elektroniske musik, og derved personificerer han det, vi gerne vil med serien: At udgive liveplader med det bedste fra de genrer, vi præsenterer live på vores scener,” fortæller VEGAs direktør Steen Jørgensen.

Optagelsen udkommer på vinyl (og kun vinyl) den 10. december 2021 i et begrænset oplag på bare 500 eksemplarer, som alle vil indeholde et originalt tryk med et fotografi fra koncerten, taget af den internationalt anerkendte fotograf Søren Solkær.
Den 28. maj, 2021 -
Vi har sendt vores første vinyl-udgivelse på gaden nemlig L.A.R.S.T H.U.G. VEGA KONCERT, der byder på tredobbel vinyl-box med 28 sange optaget i Store VEGA, 88 siders illustreret songbook med Lars H.U.G.s tekster samt et art print fra hans hånd - det hele pakket i et smukt visuelt univers skabt af Lars H.U.G. selv. 

Udgivelsen markerer VEGAs 25-års jubilæum i 2021.

Dagen efter VEGA åbnede i september 1996 spillede Lars H.U.G. den første egentlige koncert i VEGA, og i 2016 var han med til at fejre vores 20-års jubilæum med et brag af en næsten tre timer lang, karrieredækkende koncert. Rygtet om en magisk aften begyndte at svirre og er aldrig forstummet, selv om der efterhånden er gået fem år. Så i anledning af vores kommende 25-års jubilæum i september 2021, syntes vi da, det var på sin plads, at vi igen inviterede en af dansk musiks helt store profiler til at spille koncert for VEGAs publikum.

Denne gang bliver koncerten altså i form af en vinyl-udgivelse i sublim kvalitet og er dermed en ny måde at opleve koncert fra VEGA.

Vi er stolte af at kunne udgive denne boks til fans af Lars H.U.G. og ikke mindst endnu engang få lov at markere en milepæl i vores historie med hans musik.

Udgivelsen koster 995 kroner og kan købes via vegashop.dk og fragtes direkte til din dør.