Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Den 7. maj 2021 Efter 25 år med servering af fadøl i engangsplast giver vi nu et mere miljørigtigt alternativ til vores gæster. Sammen med vores partner Tuborg har vi taget et afgørende skridt i retning af at minimere brugen af engangsplastik.

De dage, hvor VEGAs koncertgulve flød med engangsplastikglas efter endt koncert, er forbi. Fra nu af vil koncertgæster, der besøger VEGA, få serveret øl i genbrugskrus, der afleveres ved baren og bliver vasket op efter brug.

Med kampagneinitiativet ’Return To The Bar’ sætter vi sammen med Tuborg gang i et nyt, bæredygtigt samarbejde, der sætter nye standarder for, hvordan man kan minimere brugen af engangsplast på spillesteder og giver koncertgæsterne, der besøger VEGA, en mere tidsvarende og miljørigtig øl-oplevelse.

Mellem en halv og trekvart million ølkrus i engangsplast er blevet erstattet af et langt mindre miljøbelastende og vaskbart krus. I efteråret 2020 gennemførte VEGA forud for implementeringen en testperiode, hvor engangsplastkrus langsomt blev udfaset og erstattet af nye, vaskbare krus.

Forsøgsperioden gik over alt forventning og med positiv respons fra publikum og leverandører, og ved genåbningen efter covid-19-nedlusningen af VEGA den 7. maj 2021, blev testen endelig gjort permanent.

Selvom VEGA og livemusikken har været gennem et udfordrende år på grund af covid-19, har det ikke ændret vores grundlæggende ambition om at reducere vores forbrug af engangsplast, da netop engangsplasten har været en af de helt store syndere i vores koncerttilbud.

Vi er beriget af at kunne holde koncerter i et efterhånden gammelt hus, der er bygget i slidstærke materialer, men vi har de senere år haft et stærkt ønske om at komme af med den enorme mænge engangsplast, vi hver aften stod tilbage med. Vi er ekstremt glade for at kunne genåbne VEGA med dette stærke initiativ, hvor vi for alvor får sat skub i at nedbringe vores brug af engangsplast.

Fakta

  • VEGA har i normalår forbrugt mellem 500.000-750.00 ølkrus i engangsplastik
  • Det nye genbrugsplastkrus er lavet af ren polypropylen - også kaldet PP plast, kan vaskes minimum 25 gange og kan genanvendes i andre plastprodukter, når det er slidt. Kifa Plast i Herning står bag det nye krus