Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Den 28. juni 2021 – Statens Kunstfond har udpeget VEGA til at udvikle nye koncertformater for livescenen i Danmark i 2021-24. Læs om udpegningen her!

”VEGA er valgt til at udvikle livescenen med nye fysiske og digitale musikformater og udbrede dem til hele landet. Vi ser frem til at følge udviklingen de kommende fire år, og håber at det vil resultere i samarbejder og nye kunstneriske metoder over hele landet,” siger Udvalgsleder Emil De Waal, Statens Kunstfond om udpegningen.

Med den nye ordning tilskud til nye formater til livescenen 2021-24 vil VEGA løfte ambitionsniveauet for, hvordan vi både i Danmark men også udenfor landets grænser kan lade den levende musik komme ud til sine brugere på nye måder.

VEGA ønsker nemlig med tildelingen at søge og give bud på løsninger, der kan sætte hegnspæle for en ny digital koncertvirkelighed, der berører afsøgning af nye forretningsmodeller, men også skubbe på udvikling af nye kunstneriske udtryk indenfor livemusikken.

Samtidig vil VEGA sørge for at dele den viden og den erfaring, vi opnår undervejs i projektperioden, med live-branchens øvrige aktører, og vi vil øge antallet af selvproducerede koncertformater, der både giver talenter og etablerede musikere nye muligheder for at udkomme.

”Vi er meget taknemmelige for, at Statens Kunstfond giver os denne mulighed for at arbejde med nye formater på livescenen og dermed skubber på både den fysiske og digitale udvikling for livemusikken. Vi håber og tror, at det arbejde der nu ligger foran os, vil gøre en forskel for musik-Danmark. Vi glæder os til at komme i gang og sætte fuld blus under udviklingsarbejdet,” siger Steen Jørgensen, direktør VEGA.

I den forgangene covid-19-periode har VEGA allerede draget en række erfaringer i at nå publikum uden for salenes fysiske lokalitet, og via digital distribution lade musikken møde sit publikum. VEGA vil sætte yderligere blus under denne udvikling, også når mere ’normale’ koncerttilstande genindtræffer. Den digitale koncert er kommet for at blive – nu er spørgsmålet så, hvordan denne nye virkelig udvikles videre og bedre. Dette vil VEGA med Statens Kunstfonds tildeling forsøge at komme med bud på i de kommende år.​

På Kulturministeriets hjemmeside kan du læse om den samlede vision bag udpegningen.