VEGA støtter musikmiljøet i Ukraine i nødhjælpsindsats
Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Pressemeddelelse 23. februar 2023:
LIVEMUSIK SAMLER:

VEGA støtter musikmiljøet i Ukraine i nødhjælpsindsats

Den ukrainske musikbranche UAME – Ukrainian Association of Music Events - har samlet sit nationale netværk og fællesskab omkring en helt nødvendig og livsvigtig humanitær indsats i det krigshærgede ukrainske samfund. Spillesteder agerer eksempelvis distributionscentre for diverse livsfornødenheder. Medarbejdere, frivillige, artister og deres publikum medvirker til evakuering og genhusning af civilister fra de udbombede frontområder.

Steen Jørgensen, administrerende direktør i VEGA, siger:

”Alle os som mødes i og omkring live-musikkens fællesskab i Danmark har overordnet set haft det festligt det seneste år. Utallige koncerter både ude og inde og i alle størrelser har bibragt fællesskabet en nærmest lykkelig genopblussen ovenpå år med ufrivillige pauser, afstand, tomme scener og restriktioner i alle tonearter. Og vi er klar til mere!

I Ukraine i dag forholder det sig helt anderledes apokalyptisk. Her er hverken tomme scener eller ufrivillige pauser, men behov for bistandssupport. Vores kolleger i Ukraine har pludselig fået mere travlt med at redde liv end med at sælge billetter, og den indsats vil vi gerne støtte op om. Og vi anbefaler vores publikum også at støtte op.

UAME har organiseret en fundingplatform, MusicSavesUA, som fra i dag indgår i en publikumsrettet indsamlingskampagne i VEGA. Det er VEGAs forhåbning via samarbejde med Dansk Live at udbrede dette initiativ nationalt.

Selv små beløb gør en forskel. UAME kan evakuere et menneske fra et bombet område for 10 Euro. Det svarer cirka til prisen for en drink i VEGA.

VEGA spiller selv ud med en donation på DKK 221.227,- svarende til 1 kr. pr. betalende gæst i VEGA i perioden 24.2.2022 til i dag.

Læs mere om UAME eller donér penge her.