Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Danmarks nye tale- og kulturradio Radio Loud får tre VEGA-producerede programmer, der sætter fokus på livemusik, koncertliv og fans.

Mens VEGA og resten af Danmarks koncertsteder for nu er lukket ned pga. Covid-19-krisen, og musikelskere ikke har mulighed for at gå til koncerter, så er der lidt hjælp at hente på den nye Radio Loud i form af et skud livemusik-kærlighed, når weekenden ringer ind.

VEGA leverer fra 1. april 2020 tre nye programmer til kanalen, der med hvert sit udgangspunkt behandler emner og kunstnere relateret til livemusikken og koncertliv. Indtil Danmark igen bliver et åbent koncertland, er der tid til at glæde sig med de tre spritnye programmer, der i første omgang udkommer i en corona-edition som en del af Radio Louds midlertidige sendeflade Undtagelsestilstand på Loud.

Når verden engang igen er vendt tilbage til en mere almindelig tilstand, vil programmerne omhandle følgende:

Pitten: Programmet vil med udgangspunkt i en aktuel koncert på danske spillesteder, venues eller festivaler introducere lytteren til bandet eller musikeren via en eller flere dedikerede fans. Programmets vært Aleksandra Milanovic følger med sin mikrofon i hælene på fans, i timerne op til, under og efter koncerten. Timerne er proppet med aktuel musik og koncertlyd og er en koncertven til din fredag eller lørdag aften.

Kontur: Kontur vil en gang om ugen dykke ned i en aktuel live-artist, der spiller koncert i Danmark. Kontur portrætterer både etablerede artister og nye stjerneskud fra vækstlaget – danske som internationale. Vært Jonas Sølberg vil gennem en time male dna’et af en artist eller et band og spille den musik og de genrer, som bandet eller artisten direkte eller indirekte står på skuldrene af. Der bliver nørdet igennem, og programmet er den perfekte søndagspodcast, hvis ikke man lige får hørt med lørdag aften.

Live Feed: Live Feed er et ugentligt koncertanbefalingsprogram, der hver fredag aften sætter fokus på koncerter og live-oplevelser i hele Danmark i den kommende tid, som lytterne ikke må gå glip af. Live Feeds vært og styrkvinde Isa Naja Buhl præsenterer med et ordenligt skud musikkærlighed aktuelle koncerter, interviewer aktuelle turnerende artister og får anbefalinger fra fans, bookere og musikelskere rundt omkring i landet.

Bagom værterne:
Isa Naja Buhl er 23 år læser musikvidenskab på Københavns Universitet og har gennem en længere periode været tilknyttet Uniradioen som vært og tilrettelægger og senest slået sine folder hos P6 Beat.

Jonas Sølberg er 34 år cand. mag i mellemøststudier og har en tillægsuddannelse i journalistik fra DJMX. Har blandt meget skrevet om musik for Soundvenue siden 2012, produceret for Radio24syv og Wingman Production og har sin egen en podcast om boksning.

Aleksandra Milanovic er 22 år og har en bacheloruddannelse i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet og kommer fra en stilling som redaktør og vært ved Uniradioen.

 

De tre programmer udgør mellem 3-4 procent af sendefladen
Som samarbejdspartner til Radio Loud skal VEGA bidrage med 6 timers ugentlig radio, hvilket betyder, at de tre programmer inkl. genudsendelse af et program udgør mellem 3 og 4 procent af Radio Louds sendeflade.

VEGA er forpligtet til at levere 3 x 46 unikke programmer årligt til Radio Loud. De tre programmer, der produceres, vil blive betalt af radioens årlige samlede bevilling på 65 mio. kr. Økonomien i samarbejdet vil størrelsesmæssigt afspejle, at VEGAs programmer forventes at fylde mellem 3 og 4 procent af sendefladen. VEGAs status som partner til Loud er udgiftsneutral, da hele udgiften til at producere de tre programmer afholdes af Radio Loud. Programmerne koster årligt cirka 1,2 millioner kroner. De tre værter er ansat af VEGA og dækket af denne økonomi.

VEGA modtager derved kompensation svarende til udgifterne forbundet med værternes journalistiske arbejde med de tre programmer samt øvrige produktionsudgifter i forlængelse af programmerne. VEGAs øvrige medarbejdere bidrager løbende med research, viden og netværk.

Fokus på livemusik og koncertliv i hele landet
Som samarbejdspartner til Radio Loud er det VEGAs ambition at åbne en dør til livemusikken, hvor den end spiller i Danmark, og få denne ud til kanalens lyttere samt at sætte fokus på de mange interessante historier, der findes både blandt de etablerede musikere og i musikkens talentlag rundt omkring i landet.

”I VEGA er vi optagede af publikums møde med livemusikken, hvad enten det er i vores egne sale, hos vores kollegaer på spillestederne landet over eller via koncertoptagelser, der sendes i radioen. Vi tror på, at livemusikken er en af de mest skelsættende, fysiske kunstoplevelser moderne mennesker kan udsætte sig selv for, og derfor glæder vi os til, at danske radiolyttere de kommende fire år nu også får en mulighed for at komme tættere på livemusikken. I VEGA ser vi musikformidling og udvikling af koncertformatet, herunder digital formidling som denne, som en vigtig udviklingsopgave – også for landets største spillested,” siger Steen Jørgensen, direktør VEGA.