Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

2011 var det første år, hvor VEGA satte fokus på nye talenter på den danske musikscene. Nye talenter, som fortjener at komme længere frem i rampelyset.

Konceptet, VEGAs Udvalgte, er en koncertaften med de seks artister, vi spår som værende årets talk of the town og som i fremtiden vil fylde koncertsale og spiller på festivaler. Og vi revner af stolthed, når vi ser, at vores arbejde gør en forskel for de bands og artister, som en januar aften spiller sig ind i hjerterne på publikum.

I efteråret 2019 og vinteren 2020 har vi hele ni tidligere VEGAs Udvalgte på programmet med deres egen headliner-koncert.

Soleima - "Low Life"

Soleima er navnet på den danske sangerinde og sangskriver, der i løbet af de sidste år har fået både hjemlandet og omverdenen til at spidse ører. Senest har hun udgivet ep’en Bulldog, hvorpå "Low Life", der blev hendes anden P3 Ugens Uundgåelig single, er at finde. I 2016 var hun VEGAs Udvalgte og sidenhen har popsangerinden vundet P3 Gulds Talentpris og været nomineret til Danish Music Awards, GAFFA-prisen og Steppeulven. Den 14. september spiller Soleima og medsøstre til Hej Søster Fest i Store VEGA.

Få en smagsprøve på, hvad du kan glæde dig til her.

Arkiv
14 Pop

Hej Søster Fest

lørdag — Store VEGA14. sep.

Hôy la – ”Saturday”

Den højaktuelle sangerinde og producer, Ingri Høyland Kvamstad, bringer igen sit sfæriske univers til VEGA. Denne gang til Journey fest.

Det er mere end otte måneder siden, at vi præsenterede VEGAs Udvalgte anno 2019, og på den korte tid er Hôy la blevet en kunstner, man holder øje med på både den danske og internationale musikscene. Især efter hendes anmelderroste koncert på dette års Roskilde Festival. Her leverede hun sammen med sit liveband et fængslende show med musikalsk energi og en forbilledlig indlevelse.

Lær hende lidt bedre at kende her.

Arkiv
14 Alternativ pop

Journey Fest: Kedr Livanskiy, SASSY 009, Baby Rose, Hôy La & Awinbeh

lørdag — Lille VEGA14. sep.

Boundaries - "Push"

I januar spillede post-punkband Boundaries til VEGAs Udvalgte, og siden da har de ramt den danske undergrundsscene til en storm af ros fra både ind- og udland. I oktober slår de tøjlerne sammen med Fugleflugten og rykker den alternative rockmusik i nye retninger. Boundaries blev dannet gennem et stærkt venskab og en ligeså stærk kærlighed til støjrock. Kvintetten bringer en melodisk kvalitet til deres furiøse guitarer og tromlende trommer, der er svært uimodståelig.

Lær dem bedre at kende her og få her svaret på, hvad de aldrig bliver træt af (det er måske hawaiipizza med dressing).

Fugleflugten – “Salamander”

I januar udgav de deres debutalbum, Morgenlysskær, og året forinden var de blandt VEGAs Udvalgte. Fugleflugten skyller med en drømmende længsel og malerisk lyrik ind over Lille VEGA til oktober.

Deres lyd er et kontrastfyldt univers af storladen melankoli og berusende vildskab båret frem af melodiøse guitarer og eksperimenterende beats. Den post-punkede kvartet har formået at skabe et dragende univers, som er helt sit eget. Et univers med referencer til genrer som shoegaze, post-punk, psych rock og dream-pop.

Arkiv
04 Rock

Boundaries & Fugleflugten

fredag — Lille VEGA04. okt.

Selma Judith - "Colder"

Med singlerne “Kind of Lonely’”og “Inner Thigh” har det danske stjerneskud markeret sig som et af 2019s absolut mest lovende nye navne, og hun har da også allerede kunne opleves på et hav af årets festivaller, herunder Roskilde-, SPOT- og Heartland Festival. Hun har tidligere optrådt med bl.a. VEGAs Udvalgte Mø og Jada, og i oktober imponerer hun med sit tryllebindende univers af bløde beats, ekspressive tekster og fantastiske harpespil til sin egen headliner-koncert i Lille VEGA.

Lær hende lidt bedre at kende her og få hendes svar på en spandfuld spørgsmål her.

Arkiv
18 R&B/Soul

Selma Judith

support — Ly

fredag — Lille VEGA18. okt.

Drew – “Hard To Love”

Den 25. oktober åbner den dansk-walisiske sangerinde Drew op for sit ærlige og fængende popunivers i Ideal Bar. Der skal grædes lidt, grines lidt, snakkes lidt og danses lidt. I hvert fald hvis du spørger sangerinden selv.

Drew beskriver sin musik som et kærlighedsbarn mellem BANKS og Taylor Swift med et strejf af Joan Baez. Et musikunivers vi glæder os meget til at høre på hendes debut-ep, der udkommer om lidt. Hendes single ”Hard To Love” er, modsat titlen, nem at elske og var P3s Uundgåelige.

Arkiv
25 Pop

Drew

support — MAGLY

fredag — Ideal Bar25. okt.

ANYA – “These Days”

Siden ANYA spillede til VEGAs Udvalgte i 2015, har stjernerne drysset ned over hendes univers. Hun har markeret sig som en af Danmarks sprødeste R&B-sangerinder.

VEGAs tidligere booker, Cille, var ikke i tvivl om Anyas talent for fire år siden og sagde til GAFFA: ”Vi er vilde med Anyas naturlige elegance, hendes bløde krøller, fine stemme & univers”. Intet af dette har ændret sig i 2019. I maj udkom hun med sit debutalbum Faith, der går en mere poppet vej end Anyas tidligere lyd, men som er den helt rigtige blanding.

Arkiv
24 Pop

ANYA

support — ILMA + Agnes Hartwich

torsdag — Lille VEGA24. okt.

Bette – “Darling”

Den danske R&B-darling Bette er et af de talenter, der ubesværet forfører med sin fløjlsbløde vokal og bløde melodier. I maj leverede hun et ærligt og intimt cover af The Minds of 99s ”Alle Skuffer Over Tid”, der beviste, hvorfor lige netop hun er blandt VEGAs Udvalgte 2019. Legende let svæver vokaltalentets fraseringer ind i vores hjerter og giver kuldegysninger helt ned langs ryggen. I samarbejde med sin faste partner, produceren Emil Kruse (VEGAs Udvalgte 2017), har hun skrevet singlen ”Darling”, der er at finde på hendes kommende ep.

Lær Bette lidt bedre at kende her.

Arkiv
20 R&B/Soul

Bette

support — Bbybites

torsdag — Lille VEGA20. feb.

Jada – “Sober”

Hun spillede i et udsolgt Store VEGA i april, og til februar er den danske popkomet tilbage med hele to shows. Hun har vundet P3 Gulds Talentpris samt Årets Håb og Årets Sang ved Steppeulven og er lige nu aktuel med DR3 dokumentarserien ”Jada – lillebitte kæmpestor”. Havde hun ikke vundet dit hjerte før den, så gør hun det i hvert fald nu. Jada har, med sin imponerende stemme og vuggende soulpop, kurs direkte mod himlen af superstjerner. Hele hendes liveunivers er så gennemført, og vigtigst af alt har sangerinden bag, Emilie Molsted Nørgaard, sig selv med hele vejen.

I 2018 var hun blandt VEGAs Udvalgte.

Arkiv
07 Pop

Jada - ekstrakoncert

support — Ida Laurberg

fredag — Store VEGA07. feb.