Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Bag Trentemøller finder man producent, komponist og musiker, Anders Trentemøller. Han har udgivet musik siden starten af 00'erne. I 2006 udkom debutalbummet The Last Resort, som gjorde Danmark verdenskendt i den elektroniske musikverden. Han er kendt for sine mindeværdige melodier og atmosfæriske lydlandskaber.

I 2022 har han udgivet albummet Memoria, som er langt fra den klubvenlige techno og i stedet fyldt med electrorock og shoegaze suppleret af en smuk vokal. Han kalder albummet for sit mest personlige til dato – han har skrevet alt fra tekst til melodilinjer selv, og der er ingen gæstevokalister eller features. Kæresten Lisbet Fritze pryder flere af numrene på albummet med sin vokal, og giver dermed albummet endnu et personligt præg.

I musikken udforsker Trentemøller kontraster og paradokser, og Memoria er ingen undtagelse. Inspireret af det nordiske klima arbejder han i sangene med emner som lys og mørke, uro og sindsro og kulde og varme.

Trentemøller har før formået at skabe kæmpe fester og store oplevelser i VEGA, og den 26. november bliver ingen undtagelse!


"Moan"

”Moan” er blandt Trentemøllers mest kendte numre, som er udgivet på EP’en af samme navn i ti forskellige versioner samt på The Last Resort. Musikvideoen er lavet som hyldest til hunden Lajka, der efter sigende var det første dyr i rummet.


"Miss you"

”Miss You” er Trentemøllers mest populære nummer med over 20 millioner afspilninger på Spotify. Han har udtalt til tyske NBHAP, at nummeret har en særlig betydning for ham:

”I have never since done a tune so fast. I just sat with my synth and this melody came up one late evening. It truly was one of those rare kind of ‘came to me’ moments. Even after all those yearsMiss Youis a song that still means a lot to me. It’s about longing and it has a quite pure and honest feel to it.”


"In The Gloaming"

“In The Gloaming” er den første single fra Memoria. Det er elektronisk pop med fuld skrue på synths og et underlæggende klassisk beat - suppleret af Lisbeth Fritzes smukke vokal.


"IT FOLLOWS YOU NOW - Trentemøller rework"

Trentemøller har for nyligt lavet et rework af Lusters ”IT FOLLOWS YOU NOW”.

Arkiv
26 Alternativ rock

Trentemøller

support — Majke Voss & TOM And His Computer

lørdag — Store VEGA26. nov.