Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Barndomsvennerne Alexis Taylor og Joe Goddard, der er hovedarkitekterne i det verdenskendte festband Hot Chip, startede electropop-eventyret i London i 2000. Næsten 20 år senere er den eklektiske kvintet fortsat i topform og skaber euforiske tilstande med deres dundrende og farverige melodier.

Den 12.december er Store VEGA ”Ready for the Floor”, og vi har i den forbindelse kigget nærmere på tre af de skarpeste synthpop-perler fra de eminente briter.

”Boy From School” fra albummet The Warning

Bandet kickstartede deres glorværdige karriere i begyndelsen af 2004 med singlen ”Down With Prince” fra debutalbummet Coming on Strong. Men det var med opfølgeren The Warning to år senere og i særdeleshed kæmpehittet ”Boy From School”, at Hot Chip ramte de store internationale scener. Med de melankolske melodilinjer leveret af Alexis og Goddard, de fremdrevne discorytmer og de karakteristiske synth-riffs rammer ”Boy From School” en unik nerve, som med lige dele melankoli og eufori får folk på dansegulvet.


Singlen er blevet fortolket af navne som Partastatic, Maritime, Grizzly Bear og Tears for Fears. Med albummet blev Hot Chip nomineret til en Mercury Prize og ”Boy From School” blev nummer syv på Pitchforks liste over de bedste sange fra 2006.

”Ready for the Floor” fra albummet Made in the Dark

To år efter ramte Hot Chip endnu en gang dansegulvet med den spraglede banger ”Ready for The Floor”. På nummeret synger Alexis Taylor ”You're my number one guy”, der er en filmreference til Tim Burtons Batman. I musikvideoen danser Taylor også rundt udklædt som The Joker.

Singlen findes på bandets tredje album Made in the Dark, der med en stærk sammenblanding af uptempo popsange og melankolske ballader. Titelnummeret, røg ind som nummer fire på den engelske album chart. Made in the Dark blev rost for dens lyriske dybde, og sangene emmer af kærlighed og glæde, hvilket blev kanaliseret ned på albummet efter Taylor blev gift under indspilningerne.

“Hungry Child” fra albummet A Bath Full of Ecstasy

Det kendetegnende ved Hot Chip er deres evne til at pakke store, svulstige melodier ind i et skarptskåret, musikalsk univers af house og disco. ”Hungry Child” fra deres seneste album, A Bath Full of Ecstasy, er ingen undtagelse. I seks minutter smelter Hot Chip de opløftende bløde og melodiske toner af klassisk, sjælfuld house med swing fra UK garage. Videoen til singlen er instrueret af Saman Kesh og får besøg af skuespillerne Martin Starr og Milana Vayntrub.


På bandets syvende album arbejder kvintetten sammen med producerne Philippe Zdar (Cassius, Phoenix) og skotten Rodiadh McDonald (The xx, David Byrne og Sampha). Albummet er en hyldest til lykke, men samtidig en påmindelse om den svære kamp det ofte er at finde frem til den.

Arkiv
12

Hot Chip

support — ALASKALASKA

torsdag — Store VEGA12. dec.