Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Britiske Grace Carter voksede op med Lauryn Hill og Nina Simone på anlægget. Det kan tydeligt høres i hendes musik, der emmer af emotionel og musikalsk modenhed på trods af sangerindens unge alder. Carter balancerer yndefuldt mellem at være sårbar og stærk. Da hun som 13-årig fik en guitar af sin stedfar og året et keyboard, kvittede Grace Carter den lovende tenniskarriere og dykkede ned i musiklektioner på YouTube. Hun har fortalt til Gaffa om sin besættelse med at øve og skrive sange:

”Jeg blev virkelig forelsket i det faktum, at jeg kunne sidde alene i et rum, hvor ingen behøvede at høre de ord, jeg sådan havde brug for at lette fra mit hjerte. Det var en fantastisk opdagelse, og musikken blev vel min form for flugt.”

Hendes forførende stemme skinner igennem de minimalistiske sange. I en kraftfuld blanding af soul, R&B og pop skaber Carter musik, som indtager kroppen og bliver siddende i sjælen. I forbindelse med hendes koncert i Lille VEGA den 8. marts har vi udvalgt tre sjælfulde pophits fra hendes diskografi.


“Heal Me”

Singlen ”Heal Me” åbner med dramatiske violiner og bygger sig op til et stort bombastiske kor med fremtrædende trommer og en indlevende vokalpræstation fra sangerinden. Carter har forklaret, hvordan nummeret har været et stort vendepunkt for hende. Hun har på sin Facebookside skrevet: “It’s a song about owning your happiness and not being reliant on others to give you the love you deserve.”

Som med alle Carters sange slår ”Heal Me” hårdt fra sig. Sangen handler om at føle smerte ved afvisning, men ikke at lade det holde dig tilbage. ”Heal Me” er endnu en musikalsk vidnesbyrd fra den unge kunstner, der rammer mennesker i alle situationer i livet.


”Why Her Not Me”

Grace Carters fængende popballader placerer sig i spændingsfeltet mellem det storladne og skrøbelige. De ærlige lyriske strofer kredser om sangerindens egne erfaringer og minder. På hitsinglen ”Why Her Not Me” endevender den unge sangerinde bl.a. faderens valg om at forlade familien til fordel for en anden kvinde. I oktober sidste år røg den smukke single ind som P3s Uundgåelige og er tæt på at have nået 30 millioner streams på Spotify. I et interview til Gaffa fortæller hun om sangen:

”Jeg skrev sangen ”Why Her Not Me” for tre år siden, og jeg bliver stadig ramt den dag i dag – men ikke i samme grad som dengang. Det er ligesom en form for bearbejdelsesproces. Jeg putter hele mig selv i mine sange, og jeg håber, at jeg lidt kan udgøre den stemme, som folk derude ikke har til sig selv.”


”Fired Up”

I slipstrømmen på singlerne ”Heal Me” og ”Dont Hurt Like It Used To” kom den smukke og intime ”Fired Up” i oktober sidste år. Med singlen cementerer Grace Carter sit unikke talent for at skrive sange, der rammer lige i hjertekulen. ”Fired Up” handler om at blive ældre og opdage nye sider af sig selv. Det er en ode til den første forelskelse og med lækre R&B-linjer og sprøde perkussive beats synger Carter den sensuelle kærlighed frem. Hittet er skabt i samarbejde med producerne Detonate, Coffee og 23. Om singlen fortæller hun:

”I’ve spent the past two years of my career reliving my childhood and forgetting to live in the moment. This new music is about me growing up, discovering new parts of myself and finding forgiveness and peace in some of the situations I’ve encountered in my life. ‘Fired Up’ is a song I wrote about falling in love for the first time. I feel stronger than ever – I found strength through my vulnerability.”


Arkiv
08 R&B/Soul

Grace Carter

support — KWAKU ASANTE

søndag — Lille VEGA08. mar.