Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


De halvskøre skåninge i Bob Hund har siden 1991 hevet publikum ind i deres ekstatiske univers, hvor koncerterne føles som den perfekte privatfest. Med en baggrund i lige dele Kraftwerk, lo-fi indierock, krautrock og svensk visetradition er bandet blevet en musikalsk enhjørning – der findes ikke andre som Bob Hund.

Det er næsten umuligt ikke at trække på smilebåndet, når forsanger Thomas Öberg sniger sine ordkrøller ind i dit øre. Der slår de sig nemlig ned og stikker med jævne mellemrum snuden frem og logrer sig gennem kroppen på dig. Teksterne er lige dele poesi og hverdagssprog, som smelter sammen med livet i Öbergs forunderlige univers, og han har inspireret en hel generation af både danske og svenske sangskrivere. Vi har taget et hovedspring ud i bandets 28årige bagkatalog og udvalgt tre sange fra svenskerne, der rammer rent.


”Dansa Efter Min Pipa”

Stenåldern Kan Börja med kæmpehittet ”Dansa Efter Min Pipa” blev Bob Hunds kommercielle gennembrud, som katapulterede dem ind i enhver danseglad, dansk rockfans bevidsthed.

Sangen understreger om nogen bandets eminente talent for at skrue en god sang sammen. Fire sekunder inde i sangen lander første opfodring til at danse, og så er festen ellers skudt i gang.

”Ett Fall Och En Lösning”

Sangen, ”Ett Fall Och En Lösning”, er en liveklassiker fra albummet 10 År Bakåt Och 100 År Framåt, som man altid har brug for at høre lidt på en fredag eftermiddag.

Hittet er en coverversion i svensk sprogdragt af det eksperimenterende rockband Pere Ubus sang ”Final Solution”. Og det er ikke den eneste sang, som skåningene har rullet gennem Bob Hund-maskinen.

The Stooges ”I Wanna Be Your Dog” hedder i Bob Hunds univers ”Din Hund” og Guess I’m Falling in Love med Velvet Underground blev til ”Jag tror jag är kär”.


”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli”

Bob Hund udgav i år albummet 0-100, hvorfra singlen ”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli” er en rørende almenmenneskelige hymne.

Albummet indkapsler virkelighedens smukke skævhed i bandets særegne rockunivers. 0-100 er bandets niende studiealbum, og der er ikke skruet ned for hverken kreativiteten eller den stærke vilje til at udfordre sig selv.

Arkiv
27 Rock

Bob Hund

onsdag — Store VEGA27. nov.