Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

"We've got till the break of dawn. We have to just carry on."

De danske electrorockere i VETO er atter aktuelle på den danske musikscene med udgivelsen af det helt nye album 16 Colors.

Vi har udvalgt tre singler i kvintettens katalog, som hver især udgør en vigtig brik i VETOs historik.

There's a Beat In All Machines


Kvintetten blev katapulteret højt op på den danske rockstjernehimmel med udgivelsen af singlen "You Are a Knife" fra debut-ep'en I Will Not Listen fra 2005. Singlen er desuden inkluderet på debutalbummet There's a Beat In All Machines fra 2006.

På "You Are a Knife" hører man forsanger Troels Abrahamsens kraftfulde vokal synge overbevisende om moderne krigsførelse over en stram synthbaseret komposition. VETO bygger tålmodigt beatet op over en bund af synthesizers og taktfaste trommeslag, der slår trofast, men afdæmpet i takt med krigsmaskinens fremfærd.

Da bandet udgiver debutalbummet There's a Beat in All Machines, sker det på indie-pladeselskabet TABU Records, skabt af folkene bag hiphop-gruppen Suspekt. Albummet går guld med 15.000 solgte eksemplarer, mens videoen til "You Are a Knife" bliver nomineret i kategorien 'Bedste Danske Musikvideo' ved Danish Music Awards i 2006.

Crushing Digits


I 2008 udgiver VETO deres andet studiealbum
Crushing Digits, som indeholder singlen "Built to Fail".

Med "Built to Fail" fortsætter bandet med deres skarptskårne blanding af eksplosiv rock, synthbaseret pop og knitrende electronica. Tempoet er skruet op, og lyden er pågående og energisk. Forsanger Abrahamsens stemme emmer af længsel og søgen efter kærlighed i en nedadgående spiral af selvdestruktion.

Crushing Digits opnår ligesom debuten at gå guld. Derudover vinder VETO prisen for 'Årets Danske Gruppe' ved Danish Music Awards i 2009 og hovedprisen P3 Prisen ved P3 Guld, som for alvor er medvirkende til at sende VETO ud over de danske grænser. I årene efter Crushing Digits turnerer kvintetten nærmest konstant i Danmark og Europa.

16 Colors


VETOs fjerde album
16 Colors fra 2018 er kommet til verden efter en længerevarende musikalsk pause. På albummet har bandet foretaget en række fascinerende gearskift.

For det første har gruppen i denne omgang valgt at arbejde sammen med sangskriver og producer Mikkel Bolding, kendt under aliaset Messy Shelters. For det andet er den energiske kompromisløshed intakt, men de elektroniske rytmeprogrammeringer har måtte vige pladsen til fordel for et mere organisk lydbillede.

På førstesinglen "I Am Here" messer Abrahamsen på det nærmeste med en indtrængende og insisterende stemme. Synthesizeren har stadig en fremtrædende plads i lydbilledet, hvor den smyger sig omkring Abrahamsens fængslende sørgmodige vokal.

Mere om VETO