Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

I 2013 sad The Kills-guitarist Jamie Hince i den situation, som enhver guitarist frygter

Han havde brækket en finger og vidste ikke, om livet som guitarist var slut.

Efter udgivelsen af Blood Pressures i 2011 var garagerockduoen ellers klar til at indspille et nyt album, men med en guitarist, der var sat ud af spillet i halvandet år, måtte tingene gøres anderledes.

Jamie Hince byggede et studie og gik i gang med at nørde trommemaskiner og samples, mens han ligeså langsomt lærte sig selv at spille guitar igen med et musikalsk benspænd, der tvang duoen til at gribe musikken an på en ny måde.

“Normalt ville vi starte med guitar og vokal og arbejde baglæns derfra. Vi ville finde nummerets rytme og begynde at ændre på den. Men på det her album blev hele arbejdsmetoden vendt på hovedet,” fortæller forsangerinde Alison Mosshart.

Derfor er deres nye og femte album Ash & Ice blevet et markant anderledes The Kills-album. Den underliggende electro, som duoen altid har flirtet med, har fået mere plads og giver Hinces huggende guitar et blødere modspil. Albumåbneren ”Doing It To Death” er en boblende synthproduktion, der sætter tonen for et spælsk album med både pianoballader, twerk-venlige rytmer og kølige club-vibes.

Det ubehagelige kræver tvang

Men den blødere produktion er også lyden af et band, der bevidst har forsøgt at bryde ud af komfortzonen. Efter 15 år som musikalske sammensvorne kender Hince og Mosshart hinandens styrker og svagheder til fingerspidserne, og det kræver pludselig en indsats at skubbe til de indgroede vaner:

"Vi snakkede meget om at tvinge os selv ud i ting, der føltes ubehagelige. Hvis noget føles naturligt for én, så skubber man grænsen til der, hvor man ikke ved præcis, om det er godt eller skidt. Det rum kan vi godt lide at arbejde i."

En af grænserne, The Kills har skubbet til, er deres fysiske placering. De forlod deres vante studie i Michigan og rykkede ind i et stort hus midt i Hollywood for at indspille det nye album. Mens det isolerede Michigan-studie var perfekt til at vende blikket ind ad mod det indre tankemylder, har Los Angeles’ farverig og livlige energi gjort omverdenen helt uundgåelig:

“Den nemmeste måde at hive dig selv ud af din komfortzone på er ved at flytte dig fysisk et andet sted hen, og Los Angeles er overalt på pladen. Det kunne slet ikke undslippe os, fordi det var over alt omkring os der midt i Hollywood. Der var liv overalt og en konstant strøm af mennesker, der kom og gik.”Når The Kills gæster Store VEGA fredag den 9. juni, følger de op på deres koncert i Lille VEGA i 2008, som blev fremhævet for sin ulmende seksuelle energi. Og ifølge Alison Mosshart kan man forvente den samme vilde energi, som betagede Lille VEGAs publikum for otte år siden.

“Du står der og optræder hver eneste aften for tusindvis af mennesker, og adrenalinet og energien er helt vanvittig. Nogle gange er det som at ride på et f… lyn.”

Der er altså både klassiske, rå The Kills-energistød og nye synthrytmer i vente, når den übercoole duo spiller deres første koncert på dansk jord i ni år.


Mere om The Kills