Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}Rockdyret blev vækket fra sin årsslumren i 2016, da The Hellacopters blev overtalt til at fejre 20års jubilæet for debutalbummet, Supershitty to the Max, på Sweden Rock Festival. Festivalen havde henvendt sig hvert år siden bandet trykkede på pauseknappen, men rockerne ville ikke spille bare for at spille.

En intens tourplan med omkring 150-200 rejsedage årligt havde brændt den sidste benzin af i tanken, men efter jubilæumsshowet fandt The Hellacopters ud af, at der var blevet fyldt nyt brændstof på i mellemtiden gennem andre musikprojekter og tid med familien.

Når Matz Robert Eriksson ikke tonser bag trommerne i The Hellacopters, passer han også perkussion-delen hos singer/songwriteren Lars Winnerbäck. Winnerbäck er stor i Sverige og fylder ishockeyarenaer til sine koncerter med 2-3000 mennesker. Efter to timer på scenen i en hockeyarena kan Eriksson nogle gange være i tvivl om, hvad han har leveret bag tønderne.

”Jeg tænker, har jeg gjort, hvad jeg skulle for jeg sveder ikke. Jeg elsker at spille med ham, men det er en helt anden ting. Med The Hellacopters skal der være sved involveret! Jeg plejer som regel at svede efter først sang.”Med en håndfuld udvalgte shows i kalenderen hvert år glammer rockdyret stadig for svenskerne. Over tyve års erfaring og en massiv diskografi betyder dog ikke, at The Hellacopters bare tager koncerterne på rutinen, fortæller trommeslageren.

”Vi er lige startet på at øve sange fra 90erne igen, så det er dybest set ny musik for os. For at holde det friskt som band er man nødt til at udvælge en afvekslende sætliste, så det er fedt at se os. Vi kan ikke bare spille de samme 15-20 sange hver aften. Som band er vi nødt til at holde os på tæerne.”

The Hellacopters har ikke lavet ny musik sammen siden pausen, men der er blevet ændret lidt på sammensætningen af bandmedlemmer, og tilbagekomsten af guitarist Andreas Tyrone Svensson, aka. Dregen, sørger også for at holde alle skarpe.

”Det er på en måde udfordrende for Dregen har ikke spillet en stor del af de seneste sange, så de er nye for ham. For os lyder det anderledes fordi, der er et ”nyt” medlem med.”

Et nyt medlem og alsidigenheden i The Hellacopters diskografi gør, at den erfarne trommeslager stadig bruger masser af energi på at spille live, selvom nogle af sangene bare ligger i hænderne.

”Nogle af de tidlige sange er meget lige på. Du vil kunne vække mig kl. tre om natten, sætte mig bag et trommesæt og jeg ville kunne spille dem. De ligger på rygraden. Jeg gør det bare. Men der er også sange, hvor du går ud og giver den alt, hvad du har energimæssigt. Sidst har vi også nogle sange, hvor du virkelig er nødt til at spille sammen med de andre. Det er det modsatte af noget, som sidder på rygraden.”

Alt i alt har The Hellacopters spillet 15-20 shows i København i løbet af karrieren, så det er ikke alle, som står lige skarpt for trommeslageren, men et show på Loppen med landsmændene i The Hives i 2000 er et godt minde.

“The Hives spillede support for os på Loppen. Det var lige før, de blev meget store. Vi havde en storartet aften. De var fantastiske på den tour, og jeg tror, det gjorde, at vi også blev bedre, fordi vi havde et fantastisk band, som spillede inden os. Så vi var også nødt til at være endnu bedre. Det var sund konkurrence.”Når The Hellacopters nedlægger Store VEGA om et par uger, er topformen spillet på plads og de regner ikke med at spare på energien. Forsanger Nicke Andersson skal nemlig spille support med sit andet band Lucifer, hvor han tager sig af trommerne. Sidst Andersson dobbeltbookede sig selv under en tour med The Hellacopters var i 1999, hvor han spillede supporttjansen med The Hydromatics. Svenskerne tager deres fans og arv seriøst, for de fandt ikke sammen igen for at lalle rundt på scenen.

”Mange bands finder sammen igen og arbejder ikke halvt så hårdt som før genforeningen, fordi genforeningen er belønningen for de foregående år. De går på scenen i shorts, grimme guitarer og spiller uden hjerte. Når en genforening fungerer, er det fordi du tager arven seriøst for, hvad den er og gør dit bedste. Hvis du genforener et band, skal du arbejde dobbelt så hårdt for at være lige så god, som du var…. Det er en forpligtelse, du har som band.”


ARKIV
16 Alternativ rock

The Hellacopters

support — Lucifer

torsdag — Store VEGA16. maj.