Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}



Super sonisk supergruppe – Tre udvalgte fra Tachys

Hvad er en supergruppe? En kort dissektion af betegnelsen afslører følgende:

Bandkonstellation sammensat af flere veletablerede musikere fra separate grupper eller soloartister. Eksempler tæller legendarisk bluesrock fra Cream til den hellige singer/songwriter trefork hos Boygenius. Men også på den danske musikscene skinner supergruppens lys.

Duoen hedder Tachys og er sammensat af de langt fra uerfarne musikere, Tobias Wilner og Jonas Bjerre. Wilner kan tilføje toneangivende Blue Foundation til sit CV samt komponist og producer på projekter som: Bichi, Ghost Society og New York United.

Jonas Bjerre har med sin umiskendelige vokal været en bærende bestanddel af det danske band, Mew. Derudover er Bjerre også medlem af supergruppen (ja, du læste rigtigt), Apparatjik, hvis mandskab udover Mew-frontmanden er, Guy Berryman fra Coldplay og Magne Furuholmen fra a-ha.

Tachys oprindelseshistorie klinger genkendeligt i det flestes ører. En pandemi mørklægger det kulturelle landskab. Koncerter bliver aflyst. Arrangementer sløjfes. Uden udsigt til det næste show, bliver to barndomsvenner forenet i musikken. Resultatet er det eksperimentale og kontrastrige, Tachys.

I denne uge dykker vi ned i supergruppen, Tachys, selvbetitlede debutplade fra 2022. Vi har i den forbindelse udvalgt tre skæringer, der fortjener ekstra øre-opmærksomhed.




“You Can Be My Guide”

Historien om ”You Can Be My Guide” tager sin begyndelse i brugen af udelukkende vokal. En nynnen bliver oversat til de fire bærende akkorder, der fylder lydbilledet i singlen. Stemningen er sfærisk og Tobias Wilners produktion befinder sig i krydsfeltet af sparsom soundscaping og lyttervenlig percussion.

Sangerinden, Yuna beriger tracket med sin fløjlsbløde og R&B-inspirerede vokal, og i samklang med Jonas Bjerre opstår en harmonisk vokaludveksling.




“Pierce”

Med “Pierce” har Tachys begået en vaskeægte skarpskåret popbasker. Tracket er “You Can Be My Guide”s absolutte modsætning. Stemningen er let og frisk. Det instrumentale har et optimistisk islæt, næsten euforisk. Beatet galoperer hastigt og bliver forløst i et velproduceret omkvæd med de håbefulde linjer: ”When you go, you never go down”.




“Signify”

På blot to dage formåede Tachys at skrive og producere singlen, ”Signify”. Skæringen er pladens eksempel på, hvordan det bedste fra Wilner og Bjerres musikalske fortid kulminerer i et og samme nummer. I ”Signify” fylder de forførende lydflader fra Blue Foundation og Mews gehør for en god melodi. Prikken over i’et er uden sidestykke, Bjerres krystalklare vokal.


Arkiv
08 Pop

Tachys

support — Helana Gao

mandag — Lille VEGA08. maj.