Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

I maj hylder Ideal Bar forårets sidste måned med et farverigt program. Nuancerne spænder vidt på den musikalske palette, og du kan blande farverne eller dykke ned i specifikke genrer formidlet af stærke artister. Programmet byder på en perlerække af koncerter med autentiske tekstskrivere og singer/songwriters, imponerende vokaler og poetiske lyd-universer i front.

Pennen er skarp og ordene har tyngde i musikken - helt fra dagdrømme og nye kunstneriske stier i popuniverser til sjælfulde landskaber i mødet med ny soul/R&B og til støvede beats, overlegne flows og rå tekster fra den danske hiphopscene.

Ideal Bars koncerter i maj skal uanset hvad nok kunne stille enhver midlertidig tørst efter sommersolskin.

Koncerterne er:

Kleo, Beharie, Giift, Annahstasia, Hannah Schneider, Tempers, Sylvie, Rune Kuda, Semphiz + Telepa-T.

Læs mere om tre af artisterne nedenfor.

Mærk den stærke neo-soul og folk-energi strømme fra vokalekvilibristen Annahstasia. Den nigeriansk-amerikanske singer/songwriter har flair for indlevelse, og hendes hybridunivers føles på én gang astralt og jordbunden. Det overskudsagtige fingerspil fra Annahstasias akustiske guitar rodfæster lytteren, hvorimod hendes vokal figurerer et sted oppe mellem stjernerne.

Sangerindens vokal er musikkens helt tydelige ledestjerne, og hun har kigget til store vokalister som: Bill Withers, Nina Simone og Janis Joplin i afsøgningen af egen musikalsk identitet. Om inspirationen siger Annahstasia: ”Those were the first musicians that I felt lended their voice to their music and not the music to their voice.” I slutningen af april udkommer Annahstasia med den folk inspirerede EP Revival.

Arkiv
14 R&B/Soul

Annahstasia

support — Lei Lowe

søndag — Ideal Bar14. maj.

Tempers er et fantastisk musikalsk mix af storbyens neonlys og undergrundens blå toner. Deres poetiske synthpop med elementer fra house, techno, shoegaze og post-punk udgør en unik sammensmeltning af storladne melodiske flader og insisterende guitardrevede sange.

Duoen består af Jasmine Golestaneh og Eddie Cooper, der med forskellige baggrunde i London og New York drager inspiration helt fra Fleetwood Mac til Joy Division. Tempers seneste udspil, New Meaning, er en forlængelse af det univers, der blev etableret med duoens debut. Singler som ”Unfamiliar” og ”Nightwalking” er et dyk ned i et lignende poetisk lydbillede, der udforsker det mørke og desillusionerede.

Arkiv
19 Alternativ pop

Tempers

fredag — Ideal Bar19. maj.

Lyden af Sylvie er et ekko fra fortiden, og bag den musikalske maske gemmer sig folk-rockmusikeren Ben Schwab. Kunstnerens far indspillede med sit band, Mad Anthony, en række sange på kassettebånd, der var tiltænkt en pladekontrakt, som bandet skulle have haft. Aftalen faldt i vasken, og sangene så aldrig dagens lys. Ben Schwab giver nyt liv til de gamle kassettebånd og har med inspiration herfra skabt Sylvie.

Musikken er harmonisk, velsmurt folk-rock med rødder i de legendariske toner, som strømmede fra det musikalske landskab i og omkring Laurel Canyon. Sylvies lydunivers er en rejse ind i det solbeskinnede Californien, hvor delikate kompositioner af vellyd fra folk-musikkens akustiske magi forenes med sange af mere elektrisk karakter.

Sylvie henter elementer fra 1970’ernes endeløse sangskat og formår at personliggøre sit udtryk gennem en række små musikalske perler. Sylvie er i øjeblikket aktuel med debutalbummet af samme navn. Pladen er en forlængelse af EP'en Sylvie (2021).

Arkiv
24 Folk/Country

Sylvie

support — Anna St. Louis

onsdag — Musikcaféen24. maj.