Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Bag den danske popdarling Soleima står Sarah Mariegaard som igen og igen stjæler spotlightet på de danske hitlister. Med sin karakteristiske og særegne stemme, catchy melodier og flydende toner sniger Soleima sig helt tæt på og sætter lytterne i musikalsk ekstase.

Soleimas lyd er enestående og unik. Når hun til tider behandler tunge emner i sit tekstunivers, leveres de i en solskinsmættet popform. Hun kæmper for ikke at sætte sin musik i bås, og det lykkes hende i særdeleshed gennem mixet af hiphop-baggrunden fra Flødeklinikken, den elektroniske poplyd og drys af soul gennem sangene.

I et interview med GAFFA fortæller Soleima om vigtigheden af ikke at sætte sin musik i en bestemt kasse: ”Det er altså vigtigt at blive ved med at udgive sange på den her måde, ikke kun personligt, men også fordi jeg synes, at det er vigtigt, at vores musik ikke bliver homogen og generisk. Og det er altid faren, når noget skal passe ind i en bestemt kasse. Så kommer vi som kunstnere til at lave ting, der altså bare minder meget om hinanden. Og der er det lidt blevet et projekt for mig, at vi skal blive ved med at have popsange, der passer ind på playlister, men som også er udfordrende.”

Forud for Soleimas kommende koncert i Lille VEGA den 11. september har vi fundet tre af hendes tryllebindende hits frem.”Cracks”

Soleima slog for alvor igennem i 2017 med ep’en NO. 14, hvor nummeret ”Cracks” blev taget særligt godt imod. Sangen, hvis tekst cirkulerer om tømmermændsramte morgener, handler om håbet for en lys fremtid, selvom tilværelsen sommetider kan se sort ud. I et interview med GAFFA beskriver Soleima, hvordan hun oplever følelsen af håb: ”Jeg tænker, at alle mennesker kender til situationer, hvor det er dejligt at tænke på, at der er lys på den anden side af noget, som er meget svært. Særligt i vores verden lige nu.”

I interviewet fortæller Soleima, at hun oplever musikvideoen til ”Cracks” som en følelsesforstærker. Her ser vi de københavnske gader blive farvelagt i violette toner, alt i mens Soleima på ægte teenagemanér danser rundt i en lejlighed og synger med en vandflaske som mikrofon.”Low life”

Soleimas hitsingle ”Low life” fra 2018 fik heftig radio airplay, og var samtidig startskuddet til en ny musikalsk periode for Soleima. I ”Low life” skruer Soleima nemlig endnu mere op for R&B-viben og soul referencerne. I et interview med GAFFA fortæller hun: ”Jeg har længe haft lyst til at udgive nogle sange, hvor det ikke handlede om, hvor meget de passede ind i en samlet pakke og om, hvem målgruppen er.”

Om singlen fortæller Soleima til Soundvenue: ” ’Low Life’ er en sang, der handler om at omfavne, det man har i livet og derved frigøre eller empower én selv. Da jeg skrev sangen, havde jeg en person der står mig meget nær i tankerne. Personen voksede op under svære kår, og selvom denne person stadig har det svært, så kæmper den med alle kræfter for at komme et bedre sted hen. Det beundrer jeg mere end noget andet.”

”Roses”

Singlen ”Roses” kom som en forsmag på Soleima spritnye album, som fik titlen Powerslide og udkom i marts 2020. ”Roses” er en uimodståelig ørehænger. Og man skal ikke lade sig narre af sangens barnlige melodi, søde titel og Soleimas uskyldige vokal. For teksten handler tilgengæld om dårlige forhold og det at komme ud på den anden side. For som Soleima synger: ”Yeah, are roses red and the violets blue?/ So what the fuck did you think that you could do?/ Change me, really?”

Om hitsinglen skriver Soleima på Facebook: ”Jeg føler mig så velsignet over at kunne få lov til at lave musik, men på denne tid sidste år følte jeg mig ret tabt i det hele. ’Roses’ blev skrevet dengang og handler præcis om at finde sin ven tilbage: Om at genvinde kærligheden til sig selv og lykken.”Arkiv
11 Pop

Soleima

support — VARNRABLE

fredag — Store VEGA11. sep.