Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Med navne som Soccer Mommy, Mitski, Japanese Breakfast og Jay Som er der startet lille bølge af kvindelige musikere, der fanger den alternative rockscene fra start nullerne. Det er en lyd der tager afsæt i som Rilo Kiley, Nada Surf og Death Cab for Cutie, men indkapsler de rockede eksperimenter i et emotionelt lyrisk univers.

Soccer Mommy har med sine dybtfølte, relaterbare tekster om kærlighedens op- og nedture, svøbt i underspillet guitar-vildskab, skabt et særegent, musikalsk udtryk. Vi er dykket ned i tre rockperler fra den unge sangskriver fra Nashville.

”Inside Out”

På minialbummet Collection fra 2017 leverer Soccer Mommy en bred palette af musikalske referencer. Den elektriske guitarlyd leder tankerne hen på navne som Mac Demarco og Connan Mockasin. Men modsat dem arbejder hun, ifølge sig selv, med sange der er ”chill but kinda sad”.

På nummeret ”Inside Out” er lydbilledet opbygget af legende, distortede guitarfigurer, elektrisk bas og Allisons kølige vokal, der emmer af smukke tankestreger. Sangen tager et nostalgisk tilbageblik på forelskelse.

“Cool”

Andensinglen fra Allisons langspiller Clean byder lytteren på et finurligt lyrisk tema pakket ind i solbeskinnet guitarrock. Den starter med det luftige guitardrevne arrangement lige indtil teksten kiler sig ind. Endnu en gang bevæger vi os rundt i et kærlighedstema, hvor en pige er så badass, at hun spiser drenge mens de er i live. Hun synger bl.a.: Mary has a heart of coal/She’ll break you down and eat you whole/I saw her do it after school/She’s an animal.”

”Your Dog”

Sangskriveren rammer en nerve med sine let slackede rockkompositioner, der emmer af personlige hjerteskærende passager omkring usikkerhed, angst og den svære forelskelse. Hvor hendes debutalbum Collection dykker ned i en introvert melankoli, er albummet Clean en mere punket udbasunering af frustrationer. På singlen ”Your Dog” rammer hun den eminente kombination mellem den hyggelige indierock-æstetik samtidig med, det er en potent lyrisk opsang til de, der sidder fast i en ond cyklus af usikkerhed.