Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

”Erik's Song” fra albummet Just for A Day fra 1991


Det engelske rockband blev dannet i Reading tilbage i 1989. Sangerinde Rachel Goswell og guitarist og sanger Niel Halstead har kendt hinanden siden de var seks år. De begyndte at skrive musik i indiepop bandet The Pumkin Fairies, der senere blev til Slowdive.

Efter en opvarmningskoncert for Five Thirty skrev bandet kontrakt med pladeselskabet Creation Records. Gennemsnitsalderen i bandet var på det tidspunkt 19 år.

Halstead overtalte Creation Records til at indspille et album, selvom bandet på dette tidspunkt ikke havde nogen sange. Det blev til vilde eksperimenter i studiet hvor et inferno af lyde og lugten af cannabis fyldte studiet.

”Allison” fra albummet Souvlaki fra 1993


Opfølgeren til Just For A Day blev indspillet et år efter debutalbummet og fik en noget blandet modtagelse hos anmelderne. Senere har albummet nærmest opnået kultstatus og regnes for et af hovedværkerne inden for genren.

Albummets titel er taget fra en sketch af The Jerky Boys. De tidlige demoer til albummet var inspireret af Joy Division og David Bowies album Low, men de blev afvist af pladeselskabet Creations Records´ chef Alan McGee. Han besluttede sig senere for at give bandet fuldstændig kontrol over den kreative proces. Multiinstrumentalisten Brian Eno har været med til at indspille sangene ”Here She Comes” og ”Sing”. Efter mødet med Eno begyndte Halstead at hente mere inspiration fra ambient og tidlig drum and bass musik.

”Blue Skied An' Clear” fra albummet Pygmalion fra 1995


Det tredje album fra Slowdive hedder Pygmalion. Det udkom i 1995 og skulle blev det sidste inden bandet blev opløst. To af bandmedlemmerne forlod bandet kort tid efter udgivelsen og de resterende medlemmer ændrede navnet til Mojave 3. Bandet blev kort tid efter droppet af deres pladeselskab.

Halstead rykkede med albummet Slowdive væk fra de drømmende, bombastiske guitarer til en mere minimalistisk, ambient lyd. Bandet brugte i langt højere grand synth og alle kompositioner er skrevet af Halstead på albummet.

”Sugar for the Pill” fra albummet Slowdive fra 2017


Der skulle gå 19 år før Shoegaze-legenderne i Slowdive gav lyd fra sig igen. Bandet havde, i sin originale opsætning, brugt tre år op til udgivelsen på lange turneer og intens studietid. I år udkom så det selvbetitlede album, hvor forsanger og guitarist Neil Halstead sad i producerstolen og endnu en gang indkapslede Slowdives karakteristiske elementer i form af otte atmosfæriske, shoegaze-perler. Albummet har taget anmeldere og publikum med storm, og Pitchfork skrev bl.a. i deres anmeldelse:

”It’s the work of a band that reformed and recorded by choice, at their own pace, bringing the accrued experience of their entire adult.”

Mere om Slowdive