Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Punk-duoen Slaves bankede for alvor støvet af festivalgæster til dette års Roskilde Festival

Speederen var smadret helt i bund, da de åbnede Pavillion-scenen og blev kun sluppet, så de kunne få vejret igen mellem numrene. Selvom de kun er to på scenen, er Isaac Holman (trommer, vokal) og Laurie Vincent (guitar, vokaler) en musikalsk rambuk i stormløb mod dine øregange.

Da Kent-drengene inden koncerten fortalte os røverhistorier fra den engelske musikscene, var stormløbet sat i midlertidigt slowmotion, og de funderede højt over, hvordan de skulle overleve et show i den danske juli-varme.

Samtidigt var de utroligt begejstrede for den køleskabskølede chokolade i deres backstagelokale, deres nye album og Laurie Vincents snart toårige søn. Alt sammen serveret på en bakke af bandhumor, som seks års turnéaktivitet har perfektioneret. Duoen finder for eksempel ikke inspiration specifikke steder.

Isaac Holman: ”Vores inspiration kommer fra mennesker og situationer. Vores sange handler egentligt bare om forskelligt lort, som er sket.”
Laurie Vincent: ”Læsning?”
Isaac Holman: ”Og samtaler.”
Laurie Vincent: ”Jeg har læst en del og finder det også ret inspirerende. Dokumentarer. Hvis nogen er meget passionerede omkring noget, kan jeg godt bare sidde og lytte til dem. Hvad end det er motorløb, insekter eller mad. Der er en canadisk kok, som hedder Matty Matheson, som jeg virkelig godt kan lide, og han f****** elsker mad. Det er fantastisk at se på ham."

Det er også ret fantastisk at se på Slaves live. Isaac Holman betjener sine trommer stående og ligner mest af alt en aggressiv marathon-løber, hvis omkvæd er målstregen. Vokaler bliver råbt og skreget afsted, mens Laurie Vincent tonser fingrene udover guitarstrengene.

I august fulgte Slaves op på to roste fuldlængde album med det tredje i rækken, der fik navnet Acts of Fear and Love. De to første singler Cut And Run og Chokehold moslede døren ind for albummet og eksemplificerede endnu en gang præmissen for meget af duoens musik. Masser af humor. Og masser af selvironi. I videoen til ”Cut And Run” bliver der for eksempel danset grimt i 80’er outfits og taget pis på musikindustrien.

I dagene optil udgivelsen af ”Chokehold” postede bandet på deres sociale medier, at de ville gå i opløsning. I virkeligheden var de blot i gang med at iscenesætte historien til den tilhørende ”Chokehold”- video.

Heri har Isaac Holman fået en ny gloværdig dansekarriere, og Laurie Vincent er derfor nødt til at finde en ny trommeslager. Dave Rowntree fra Blur er forbi øvelokalet til en audition sammen med blandt andre Ben Thatcher fra Royal Blood.


— "Vores inspiration kommer fra mennesker og situationer. Vores sange handler egentligt bare om forskelligt lort, som er sket."


Fans kan også være heldige at fange Laurie Vincent på Instagram Live, mens hans spiser frugt og grøntsager. Der bliver ikke sagt eller gjort noget andet end delt et intimt øjeblik, som Laurie Vincent beskriver det. Isaac Holman underholder også sig selv med spisende Instagram-indhold. Det er dog via kontoen celebritieseatingthings, hvor billeder af kendte personer, som spiser, bliver scoret på en skala fra et til ti.


Det er ret godt, og det bliver det også, når Slaves mosler gang i Lille VEGA.

Mere om Slaves