Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Rasmus Littauer er vant til at have travlt

Siden han slap første single fra sit soloprojekt School of X, ”Las Vegas” i august 2016, har der været skruet op for det musikalske output. Udover at banke festen op fra trommesættet under MØs koncerter har Littauer også ansvaret for dele af sangerindens liveshow.

Og så skal der også lige skrives musik til School of X, når passet ikke stemples i Brasilien eller Kina. Når der er pauser i den travle MØ-tourplan optager Rasmus Littauer demoer eller skrive nye School of X-sange, hvis han rammer det rigtige gear, fortæller han.

”Udover tid er der enormt meget tanketid og kraft bag musikken, og det kan føles stressende nogle gange. Men jeg kan også godt lide det. Man kan arbejde sig op i et gear, hvor man er super effektiv, fordi man er totalt koncentreret. Det kan jeg over en længere periode, og så kan jeg godt føle mig lidt stresset, bakke lidt tilbage, lade nogle ting glide lidt og så kan man arbejde sig op i næste gear.”

I begyndelsen af året var School of X et af de seks bands, som vi udpegede til 2017s VEGAs Udvalgte. Seks nye bands som vi mener kommer til at sætte deres aftryk på det kommende musikår. Efter VEGAs Udvalgte-koncerten væltede roserne ned over Rasmus Littauers projekt, og de fortsatte efter koncerter på årets Roskilde Festival og Wonder Festival samt Musik i Lejet, Alive og i Tivoli. Adspurgt om den gode stime ikke skruer op for hans egne forventninger til sig selv, er svaret næsten nej. Han forsøger hovedsageligt på at have det sjovt.

”Jeg er interesseret i, at det skal være virkelig sjovt hele tiden. Men det er det selvfølgelig ikke. Hvis det ikke er sjovt, er det helt forfærdeligt hårdt. Både at turnere og at være artist selv. Nogle gange er det ikke sjovt og skal ikke være det. Men det ved man også efter at have spillet musik i mange nok år, at det er man nødt til at tage med. Det er kontraster. Det er vigtigt, at de også er der. Det er det gode ved det hele. Det er er, at man kan have to uger, hvor man ikke kan skrive en sang og så bagefter fyre den derud af.”

Musikken er allersjovest, når det går rigtig godt med at skrive sange for Rasmus Littauer. Den værste fornemmelse for ham er, når der ikke kommer en sang ud af dagens gode intentioner. Eller sangen ikke er god nok. Det eneste som kan hjælpe de gode sange frem er at blive ved med at skrive. At skrive sig gennem det, der føles lidt blah. Inspirationen til sangene kommer fra Littauers eget tour-hektiske liv.

”Jeg har fundet ud af, at det er vigtigt for mig, at jeg lever et liv, hvor der sker rigtig mange ting hele tiden, som er forskellige. Det er en af grundene til, at jeg bliver ved med at turnere med andre. At gøre og opleve nogle ting. At være sammen med nogle andre mennesker. Jeg er nødt til at leve det, før jeg kan skrive noget om det. Min stil er ikke at sætte mig i studiet og håbe på, at der kommer en sang ud af det. Min stil er helt klart mere at leve livet fuldstændigt og så tage mig tid til nogle gange at skrive sange.”

I september måned udgav Rasmus Littauer sin første ep som School of X, Faded Dream, som ikke kommer til at være alene på diskografi-oversigten særlig længe. Hvis de nye sange opfører sig somFor at få tid til at turnere med MØ og lave sit eget soloprojekt er Rasmus Littauer nødt til at være ekstremt struktureret med sin musik. Ofte tager han væk fra København for at få tid til at skrive sine sange. Musikeren er nemlig god til at tage sig tiden til sangene, men også nem at aflede.

Det kan være nemt at blive afledt, når man bor sammen med sine fem bedste venner i et musikalsk kollektiv på Nørrebro. Det er fedt, når man lige skal bruge et par ekstra tangenter eller et trænet øre. Det kan også resultere i timelange samtaler i køkkenet, når der egentlig stod sangskriveri på skemaet. Men det kan også resultere i en koncert i Lille VEGA.

”Jeg bor sammen med William Asingh (Vera), Vasco har produceret min næste single og jeg har turneret med Mads (Damsgaard red.) fra Goss og bor sammen med hans manager. Det er også derfor, vi laver den her koncert. Det er, fordi vi synes, det er sjovt. Vi er virkelig linkede op og hjælper hinanden.”

Mere om School of X