Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Den 28-årige musiker og producer, Sampha, er i øjeblikket aktuel med det smerteligt smukke debutalbum Process

Albummet har gået sejrsgang blandt anmeldere verden over med sin omsorgsfulde behandling af de hårde bump på livets vej.

Sampha har med singler som ”Blood on Me” og ”(No one Knows Me ) Like the Piano” vist sin unikke evne til at skrive sange, der går helt tæt på i et musikalsk univers af bløde beats, klaver og sensibelt smukt vokalarbejde.

Process er en form for dagbog over Samphas sidste to års op- og nedture. Alt fra sorg til ubetinget kærlighed bliver endevendt. Han har på albummet udforsket, hvad det vil sige at elske og være omsorgsfuld.

Sampha uddyber i et interview med Beat Magazine:

“There’s part of me that just wants to be honest, and I feel like there’s a lot of other people´s music I enjoy where I really respect their honesty.”

Stevie Wonder-inspiration

Sampha startede som helt ung med at lege rundt på klaveret, som faderen havde købt. Senere var det storebrødrenes computere, der lokkede den generte knægt til at snige sig ind på deres værelser og programmere hiphop-beats, når de var ikke var hjemme. Musikeren begyndte, især efter opdagelsen af Stevie Wonder, at arbejde mere intensivt med vokalkompositioner. Hiphop-beats blev nu akkompagneret af Samphas skønne stemme, og sangeren fandt på Myspace et fælleskab, hvor han under kunstnernavnet Kid Nova kunne dele og spare med en række udøvende artister.

Natlige sessions med SBTRKT

Den populære, elektroniske kunstner Aron Jerome, bedre kendt under navnet SBTRKT, faldt over Samphas sange på Myspace, og de to begyndte at mødes til natlige sessions i Jeromes hjemmestudie i London. SBTRKT drog på en lang verdensturné med sit selvbetitlede debutalbum, hvorpå Sampha udover at co-producere også har indsunget vokal på seks af de ti numre. Den unge sanger kom med på turneen, og det gav for alvor Sampha en tro på, at han kunne stå på egne ben. Han begyndte at arbejde intensivt på sine egne sange mellem koncerterne.

Blåstemplet af Drake, Kanye West og Solange

I 2011, da SBTRKTspillede i Toronto, kom Drake på scenen for at optræde på nummeret ”Wildfire”, som han havde lavet et remix af. De to musikere snakkede sammen efter koncerten, og Drake udviste åbenlys begejstring for Samphas uomtvistelige talent. Det resulterede i, at Sampha et par dage efter igen fløj til Toronto for arbejde med Drakes succesfulde album Nothing Was The Same. Sampha fortæller til Spin Magazine om det givtige samarbejde:

”He would say, ‘Why don’t you put some drums there, why don’t you add something else here?’ He asked me what I thought a lot of the time, which was cool. Very empathetic”.


Herefter begyndte den helt store efterspørgsel på stortalentet. Kort tid efter samarbejdet med Drake blev Sampha ringet op af den legendariske producer Rick Rubin, der ville have ham i studiet med Kayne West for at yde sit bidrag til albummet The Life of Pablo.

Sampha rejste derefter videre til Ghana for at komme Solange til undsætning. Hun var sammen med bl.a. Adam Bainbridge fra Kindness og Dave Longstreth fra Dirty Projectors i gang med at færdiggøre sit anmelderroste album A Seat at the Table.

Nu er Sampha så endelig klar til at stå på egne ben, og med Process har den fremadstormende musiker bevist, at han uden bæven kan begå sig iblandt de største artister på den internationale musikscene.