Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Første halvdel af 2020 er gået, og vi har taget et kig på nogle af de internationale albumudgivelser, som tidligere og kommende VEGA-artister har udgivet. Måske har Corona-epidemien givet dig lidt ekstra tid til at fordybe dig i nye yndlingssange. Ellers er den forestående sommerferie en god undskyldning for at forkæle dig selv lidt i den musikalske godtepose 2020 har været indtil videre.Jonathan Wilson - Dixie Blur
I marts udkom Jonathan Wilsons andet album, Dixie Blur. Rockmusikeren fra Los Angeles skulle have spillet i VEGA, men aflyste desværre sin turné på grund af pandemiens hærgen globalt. Så vi har siden da holdt modet oppe med de 14 nye sange og livesessionen fra Wilsons besøg i Ideal Baren tidlig tirsdag formiddag i februar, hvor han kom forbi og leverede en perfekt akustisk udgave af Korean Tea og 69 Corvette fra Dixie Blur. Sangene på Wilsons nye album reflekterer blandt en længsel mod et barndoms langskab efter mange år som professionel, succesfuld musiker og producer. Wilson flyttede selv fra North Carolina til Los Angeles i 2005, og flytningen strejfer omkring i sangene som bittersød nostalgi.


Phoebe Bridgers - Punisher

Phoebe Bridgers charmerede alle indiehjerter, da hun sammen med Connor Oberts og Better Oblivion Community Center spillede i Store VEGA sidste år. Og med hendes netop udgivne andet soloalbum, Punisher, fra juni understregede sangerinden endnu engang sit talent for at skrive sange, der spidder livet gennem dets banale detaljer og skarpe observationer. Pitchfork udnævnte det til best new music, og Gaffa gav det seks stjerner med følgende beskrivelse.

”Punisher er noget så sjældent som et perfekt sammenskruet album, med en start og en slutning. En plade med en personlighed i front, der ved, hvad hun vil, hvor hun vil hen, og hvordan det skal gøres. En kvinde, der tør at balancere det vittige, det skrøbelige, det brutale og det personlige på en yderst original måde. Det er lang tid siden, nærværende anmelder har siddet med et så helstøbt album i folk- og songwriter-genren, men Punisher tager alligevel titlen som årets mest helstøbte album indtil nu og er det foreløbige højdepunkt i Phoebe Bridgers’ diskografi.”Khruangbin - Mordechai

Hvis det danske sommervejr viser sig fra sin vælgsindede side, kan man søge mod Khruangbins spraglede og solbeskinnede diskografi. Den amerikanske trio
har med inspiration fra 60’erne og 70’ernes thai-funk skabt et psykedelisk udtryk, der tager lytteren med til både Hawaii og Japan gennem bløde ekkoer af Marvin Gaye og Curtis Mayfield. Her er sikret gode sommervibes på trods af regnbyger. På deres nye album, Mordechai (juni, 2020), har bandet lukket rendyrket disko, funk og pop ind i deres univers samt skruet op for sangteksterne. Bandets navn betyder på thai noget i retning af flyvemaskine, og der er rig mulighed for at blive taget på en sonisk jordomrejse med Khruangbin. Khruangbin har spillet to koncerter i VEGA de senere år, og vi elsker deres tilbagelænede, quirky stil.


Lucinda Williams -
Good Souls Better Angels
Countryrock-veteranen Lucinda Williams kombinerer stilsikkert begge genre i sit univers, der emmer af barske historier fra det levede liv og kærlighedens kringlede veje. Hun mestrer at forvandle smerte til skønhed, fremført af hendes berusende stemme i et støvet, men skarptskåret lydbillede. På sit seneste album fra april, Good Souls Better Angels er sangerinden vredere end længe, når hun vrænger sine tekster ud. Albummet fik 5 ud af seks stjerner i Gaffa og nedenstående beskrivelse med på vejen, som skruer forventningerne i vejret til Cph Americana næste år, som Lucinda Williams gæster.

”…Lucinda Williams i storform, og selvom hendes plader plejer at holde et højt niveau, er det, som om hendes galde over tidens dårligdomme har fået hende til at finde et ekstra gear frem, om end der stadig er plads til de mere poetiske stunder, vi også kender hende for.


Moses Sumney - græ

I Moses Sumneys univers smelter popsange ind i nye konstruktioner. Moderne soul er stadig afsættet, men på det nye album græ bevæger han sig gennem et oprør af følelser lige fra vellyst, vrede og hjertesorger. Han har inviteret en hær af samarbejdspartnere ind for at realisere albummet. Daniel Lopatin har produceret, Thundercat tilføjet basslinjer, Shabaka Hutchings spiller saxofon, artrock-gruppen Adult Jazz spiller horn, forfatter Michael Chabon samt James Blake har hjulpet med teksterne. Græ favner de helt nære detaljer og de store panoramiske vistaer. Moses Sumney spillede i Lille VEGA i 2017og var programsat til den aflyste Roskilde Festival 2020.


Thomas Dybdahl - Fever

Det er efterhånden blevet lidt af en tradition, at sanger og sangskriver Thomas Dybdahl lægger vejen forbi VEGA i december og spiller julen ind. Selvom jul og juletraditioner er langt væk lige nu, har Dybdahls nye album Fever givet god grund til at glæde sig lidt på forskud. Det er et album, som har potentiale til at overraske dem, der udelukkende forbinder sangeren med skandinavisk melankoli og nedtonede sange på guitar. For som singlerne ”Call Me by Your Name” og ”45” har forvarslet, har han fundet et nyt groove frem.

Arkiv
27 Singer/songwriter

Thomas Dybdahl

support — Beharie

søndag — Store VEGA27. mar.