Frequently asked questions
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

I oktober har Ideal Bar allerede budt publikum velkommen til en bred vifte af koncerter. Dog er efteråret kun lige begyndt, og der er stadig en masse i vente - både fra internationale og danske navne.

Koncerterne i oktober er:
Maud, Selma Higgins, Isak Danielson, Black Sea Dahu, Magnus Münster, NikoCorlin, Hvor Er Skygge, SØSTR, Haley Blais og Willi Carlisle.

Nedenfor kan du dykke ned i et udvalg af artisterne. Denne gang med fokus på vores skandinaviske naboer og vores egen danske NikoCorlin.

Niko Corlin – En parade af “sad indie bangers”

Danske NikoCorlin har knækket koden til at skabe “sad indie-pop bangers”, der rammer dybt i sjælen. I et musikalsk grænseland mellem indie- og alternativ pop skaber hun en lyd, der er krydret med subtile nik til både rock og elektroniske elementer, hvor forvrængede guitarer og synths kulminerer.

NikoCorlin besidder en evne til at væve tankestrømme til tekster, der både er fortællende, ekstremt ærlige, drømmende og reflekterende. Det er som om, hun åbner døren til sit indre univers og inviterer dig ind, så du kan opleve verdenen gennem hendes øjne og følelser.

Den 8. september sendte NikoCorlin sit seneste nummer ud i verden: Singlen “You Don’t Have Everything” fra hendes kommende EP med titlen If You Can Dream It.

Sangen handler om at indse, at den du elsker, ikke kan give dig alt, og at håbet og frigørelsen opstår, når man accepterer, at det er helt okay. Den dykker ned i følelser af ensomhed, rejsen ind i egen sjæl og længslen efter mere. Singlen er produceret i samarbejde med Julius Amdisen (Kind Mod Kind).

EP'en, som denne single er en del af, udforsker ikke kun NikoCorlins forhold til musik, men også hendes erfaring som ung kvindelig kunstner i musikindustrien. Den berører emner som ensomhed i kunstverdenen, følelsen af at være udenfor det etablerede fællesskab og den strukturelle sexisme, der stadig præger branchen. Det er tunge, men uomgængelige temaer, som hun modigt udforsker og sætter ord på. Disse dybe følelser fletter hun sammen med bredere refleksioner over livet som en ung kvinde midt i 20'erne.

NikoCorlin gjorde sin entre på den musikalske scene i 2022 med sit debutalbum Ocean Thread. Et værk, hun beskriver som “en personlig lyd til et generationsbillede”. Gaffa kvitterede med fem stjerner og gav hende ret i den udtalelse.

Arkiv
26 Pop

NikoCorlin

support — Vilma Crow

torsdag — Ideal Bar26. okt.


Maud - Fremtidens hyper-pop-dronning

Norske Maud forstår at udvikle hyper-pop, præcis, som det skal lyde. Med et univers af synthesizere og en autotunet vokal skaber hun en fornemmelse af at lytte til fremtiden - eller udforske en magisk verden. Hendes nye single “Can’t You See Me”, der udkom d. 6. oktober, er ingen undtagelse. Sangen er et nærmest hypnotiserende down-tempo hyper-popnummer, der har potentiale til at sende dig ud i den følelsesmæssige atmosfære, hvor du kan zone helt ud.

Maud fortæller selv følgende om sangen:

“The song is about that feeling when you’re trying to get closer to someone, but they’re not letting you in. they keep building barriers to avoid an emotional connection. you know you can’t change them, and you know you deserve a lot better.”

Maud har været en del af musikscenen siden 2020 og udgav sit selvbetitlede debutalbum i 2021. Efterfølgende kom EP'en In My Heaven i 2022, og nu er hun klar med et nyt album. Hvis du er fan af singlen "Can't You See Me," vil du også elske at dykke ned i "Stranger" og "Remind Me" – to andre smagsprøver fra det kommende album.

Arkiv
20 Elektronisk

Maud

support — GIMI

fredag — Ideal Bar20. okt.


The Embassy – En kombination af mystik og musikalsk genialitet

Svenske The Embassy har skabt en unik musikalsk verden, hvor akustiske og digitale elementer smelter sammen på en måde, der er uden sidestykke. Deres lyd bevæger sig ubesværet mellem electronica, indiepop, disco og dance-rock, krydret med elegante synths, en ufiltreret vokal og melodiske guitarakkorder. Men The Embassy er mere end bare en musikduo; de er nærmest et levende kunstværk i sig selv.

Siden deres dannelse i 1999 har The Embassy skabt et helstøbt og unikt image, der er svært at definere. De har mestret kunsten at overraske og konstant at være uforudsigelige i alt hvad de producerer. Som lytter bliver man efterladt med en undren, fascination og en nysgerrighed efter mere. De er som en gåde, der kun delvist afsløres - men hvis du lytter længe nok - får du nærmest en fornemmelse af at blive inviteret ind i eksklusiv klub af interne jokes.

Om deres seneste single “Renegades” siger de: “Our new single “Renegades” is a celebration to Mark E. Smith, Gothenburg International Crew and to the drinking sessions in Ukraine 2017.”

Historien om The Embassy er fyldt med overraskelser og forvirring. Efter deres debutalbum Futile Crimes (2002) og deres succesalbum Tacking (2005) ventede de otte år, før de udgav mere musik. I stedet for at udnytte deres momentum valgte de at forvirre deres lyttere med et såkaldt "opsamlingsalbum," Life in the Trenches, fra 2011, der indeholdt 13 singler og b-sider, de fleste af dem aldrig før udgivet på et album. Det føltes som endnu en prank fra deres side. Derefter kom Sweet Sensation (2013), og efterfølgende White Lake (2018). Nu, fem år senere, har de netop startet deres eget pladeselskab, Dream On – og deres kommende album E-numbers er på trapperne.

I pressemeddelelsen fra Dream On, bliver E-numbers, beskrevet som “en næsten selvhøjtidelig nihilistisk holdning - muligvis med et strejf ironi”. Tonen på albummet er angiveligt mørkere end deres tidligere udgivelser, både musikalsk og lyrisk, men kan vi tro på det?

Archive
11 Pop

The Embassy

support — Fredag i Firenze (DJ Set) + Less Severe

Saturday — Ideal Bar11. Nov.