Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Svøb dig i lune livesessions fra VEGAs Udvalgte 2023

Den 27. januar giver vi dig vores bud på de seks danske artister, som kommer til at præge 2023's koncertprogrammer, radioplaylister og festivaler. VEGAs Udvalgte har tidligere præsenteret MØ, Jada, eee gee og andre danske navne før, vi alle sammen vidste, hvem de var.

Tolv gange tidligere har vi sparket året i gang med VEGAs Udvalgte, og 2023 er ingen undtagelse. VEGA præsenterer den danske og internationale musikbranche for de nye navne, som vi tror kommer til at præge det nye år. Vi er stolte af tidligere at have præsenteret navne som Jada, MØ, CHINAH, Joyce, Drew Sycamore, eee gee o.m.a som VEGAs Udvalgte-artister, der efterfølgende er slået igennem både på den nationale og internationale musikscene.

VEGAs Udvalgte 2023 er: Giift, UNG-SKAB, Kind mod Kind, Mona Moroni, Debbie Sings og Cyd Williams. Vi varmer op til den musikalske stjerneregn i VEGA med stemningsmættede livesessions fra de brandvarme artister.


Giift

Vi starter med den unge R&B-sangskriver Giift, der får tiden til at stå stille med sine fantastiske fraseringer og inderlige lyrik, der tager udgangspunkt i sangerindens sindstilstand. I denne livesession inviterer hun lytteren ind i et smukt og intimt rum, hvor de bløde toner varmer tør selv de mest dybfrosne hjerter op.

Med sine blot 18 år formidler sangerinde, sangskriver og producer Giiftungdommen til fri fortolkning i sine tekster og i de altid intuitive, minimalistiske og alligevel uendeligt store produktioner. Inderligheden bag det musikalske udtryk, som trækker tråde til både neo-soul og R&B. I starten af året udgav hun debut-EP'en Archives og senest singlen "If You Leave".


UNG-SKAB

Duoen UNG-SKAB består af Clara Rose Lundberg (vokal) og Eigil Bjørn Meldgaard (vokal og produktion). Som perifere bekendtskaber med baggrunde inde for hhv. skuespil og klassisk violin havde de to ikke meget tilfælles, da de første gang lavede musik sammen. Deres produktioner bevæger sig i grænselandet mellem R&B, pop og trap, mens en altomsluttende vokal kaster lytteren ind i deres inderlige sange. I november udgav duoen deres selvbetitlede debut-EP.

Cyd Williams

Med opløftende harmonier og et drømmende indiepop-lydunivers sætter sangskriver Cyd Williamsord på ungdommens år og drømmen om frihed. I 2020 debuterede han med soundtracks til de anmelderroste ungdomsserier CENTRUM, GRÆNSER og FLOKKEN. Cyd Williams har en emotionel slagkraft, som har vist sig at resonere dybt i ungdommen. I 2022 stod han bag endnu to soundtrackbidrag (SALSA og DRENGE) og har udgivet fire singler, blandt andet “Ud Igen”.

Debbie Sings

Debbie Sings var tidligere en del af trioen Jenny og har nu katapulteret sig selv ind på musikscenen som solokunstner. Hendes maksimalistiske udtryk blander hyperpop, punk og metal og sender efterskælv gennem publikum. Det er med vilje over-the-top og en stor fuckfinger til bløde mellemvarer. Formår du at hænge på, når Debbie Sings først river dine ører rundt, er belønningen en nærmest ekstatisk oplevelse for dine frontallapper.


Mona Moroni

Mona Moronier en dansk popgruppe, der blev skabt ud fra en fælles kærlighed til dansk, silkeblød popmusik fra 80’erne. Duoen trækker tråde til nostalgiske børnefilm som Busters Verden, Gummi Tarzan og Zappa. Det er nostalgipop, der favner bredt og rammer både unge og gamle.

Kind mod Kind

Hvordan ville det lyde, hvis When Saints Go Machine og Medina fik et kærlighedsbarn med flair for techno? Kind mod Kind har lavet musik sammen i en håndfuld år. Nu har bandet fået hul på et musikalsk univers, som er helt deres eget - et univers fyldt med kontraster, hvor forsangeren Julius Amdisens inderlige falset danser henover mørke elektroniske produktioner, som på samme tid er dansevenlige og eftertænksomme. I september udgav Kind mod Kind deres selvbetitlede debut-EP

Arkiv
27 Singer/songwriter

VEGAs Udvalgte 2023

fredag — Lille VEGA27. jan.