Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

I en alder af bare 16 år forlod den unge soul-aspirant forældrene og sine fem søskende for at forfølge musikerdrømmen i New York. Selvom moderen ihærdigt forsøgte at tale ham fra det, endte hun alligevel med at give ham de sidste 20 dollars hun havde i sin pung. Året var 1967, og Fields hoppede på en Trailways bus til musikmetropolen.

I 2014 udsendte den anmelderroste verdensstjerne en ode til hende, i form af det smukke, album Emma Jean.

70'erne med Lee Fields

Soulen løber i Lee Fields vener. Karrieren er lige så lang som ægteskabet til hans elskede kone Christine. Det er et livslangt musikalsk ægteskab, der har budt på sin del af op- og nedture.

Fields sange, der emmer af nostalgi og lyd fra de legendariske Stax og Motown-studier fra 60'erne, blev regionale hits i sydstaterne tilbage i 70'erne, og han arbejdede nonstop med at indspille og optræde på små tilrøgede klubber. Men lige lidt hjalp det. Det nationale gennembrud udeblev.

Discoen rammer klubberne

Fields har lidt af fortvivlelse, uklarhed og nederlag. Da soulen i 80'erne blev overrumplet af disco-vibes, så han sig nødsaget til at skifte erhverv til ejendomsmægler og planlagde at åbne en fiskerestaurant. Familien skulle forsørges.

Alteregoet med de vilde udskejelser på scenen blev afløst af den standhaftige familiemand, der fra ”nine to five” sørgede for, at der var mad på bordet og råd til børnenes skole. En dag hev Fields' kone den detroniserede soulsanger til side og fortalte ham, at holde sig til sin passion.

Et par år efter udkom albummet Mee Me Tonight/Enough is Enough? på pladeselskabet Ace Records, der med skarptskåret sydstatssoul endnu en gang sendte sangeren på lange tournéer. En tour, der er fortsat lige siden.

På sporet af fordums stjerner

Mens Fields forsørgede familien med at investere i ejendom, kom de to musikere og soul-fanatikere, Gabriel Roth og Philippe Lehman, på sporet af Little James Brown (Fields' kælenavn). Det var bl.a. med deres hjælp, at retro soul- og funkscenen i slutningen 90'erne begyndte at blomstre på ny.

På deres label, Desco (senere Daptone Records), udgav de to nørder en række album med fordums stjerner som Charles Bradley, Sharon Jones og Fields.

Det var gennem Roth og Lehman, at Fields blev introduceret til det dengang 16-årige producer-talent Leon Michels. Da Michels hørte Fields bagkatalog, var der ingen tvivl. De skulle sammen rejse tilbage til de episke Motown tider.

Michels og Fields har lige siden kørt et smukt, musikalsk parløb, der sidste år kastede albummet It Rains Love af sig. Michels evne til at hente inspiration fra fortiden sammenblandet med Fields patosladede sangskrivning giver albummet et tidsløst udtryk.

På albummet hylder den aldrende soullegende kærligheden og spiritualiteten. Gud har fulgt Fields lige siden faderen spillede Sam Cooke i barndomshjemmet, og præsten i den lokale kirke prædikede de forkyndende ord. Fields' fortalte i et interview med magasinet Wbur:

”I mean that’s where I get my energy from. I believe that God is real, and that God is omniscient, a force. I think God is the dreamer that dreamed all of what we see."

I 2019 er Lee Fields bannerfører for den soul-vækkelse, der har påvirket de moderne musikproduktioner verden over. Fields' musik hører til i evigheden, og soulmanden bærer musikhistorien lige så stilrent som sin paillet-ornamenterede blazer jakke.

Arkiv
03 R&B/Soul

Lee Fields

support — Ms. Melissa & Her Soul Knights

torsdag — Store VEGA03. okt.