Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Lambchops nye studiealbum, FLOTUS, er som enhver anden plade bandet har lavet, et stille, elegant mesterværk, der langsomt sniger sig inder under huden

Lambchops nye studiealbum, FLOTUS, er som enhver anden plade bandet har lavet, et stille, elegant mesterværk, der langsomt sniger sig inder under huden. Det åbner sig generøst op, for lytteren som giver det opmærksom og omsorg.

De amerikanske country- og americana kollektivister fra Nashville har i snart tre årtier beriget publikum med særegne, nyfortolket og grænsesøgende toner. Fra det alternative countryalbum Thriller til det lounge-folkede album Is A Woman og til det smukt orkestrerede ballade-album Mr. M. Det 12. i rækken er ingen undtagelse.

Sidste år udgav forsanger og sangskriver Kurt Wagner i samarbejde med multiinstrumentalist Ryan Norris og Scott Martin sideprojektet HeCTAs første album, The Diet, hvor Wagner synger over dansable elektroniske beats og synthflader. Han har været inspireret af artister som Kendrick Lamar og Shabazz Palaces og det er netop denne udforskning af electronica, hiphop beats og krautrock Wagner er gået videre på det 70 minutter lange album FLOTUS.

Kurt Wagner mestrer de underspillede melodier og de dramatiske lydlandskaber. På den ene side lyder det analogt. En musiker som på intim vis skaber nærværende stemninger. På den anden side virker det køligt, digitalt og distanceret med ekkosløjfer og knitrende elektroniske beats.

Kvækerdans og kærlighed

FLOTUS, er et akronym for både ”First Lady Of The US” og ”For Love Often Turns Us Still”. Albumcoveret er et close-up af Wagners kone, Mary Mancini, som er formand for Tennessees Demokratiske Parti. Men FLOTUS er ikke en propagandistisk digital pamflet, tværtimod. Wagner beskriver smukt den varige styrke og de nuancer, der findes i ægteskabet med sin kone. På ”The Hustle” cementerer Wagners sjælefulde baryton sin kærlighed til Mancini: ”I don't want to leave you ever, and that's a long long time”.

På den lidt over 18 minutter lange eksplorative rejse i elektroniske synthflader og tempi på ”The Hustle” fortæller Wagner om et kvækerbryllup, som han og hustruen var inviteret til. Wagner skriver omkring erfaringer og minder i en nærmest journalistisk formel. Bryllupper er, ifølge Wagner, et finurligt mix af følelser, minder og events, der kan være meget billedlige. Wagner beskriver i sangen vielsen og den særlige dans, som sangskriveren ikke havde set før. En dansestil som hustruen kunne fortælle hedder The Hustle.

”I don't want to leave you ever, and that's a long long time.”


Wagner har med FLOTUS bevist, at Lambchop efter 30 års konstant udforskning af genrer og kompositioner, stadig er ligeså rejselystne og nysgerrige. Med albummet har Wagners rastløse energi, forvildet ham ind i en i et nyt univers, der indleder endnu et smukt kapitel i Lambchops unikke krønike. Politiken har netop kastet fem stjerner efter albummet og skrev: ”Nashvilles mest mærkværdige countryband har begået et overstrømmende smukt album”.


Mere om Lambchop