Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

I dag udkommer Karl Williams seneste single ”Forstenet”, som er skrevet i samarbejde med Peter Sommer

De to sangere deler en forkærlighed for eftertænksomme tekster. Tekster, der krøller sig sammen over hverdagsdilemmaer og glatter sig ud igen i forløsende omkvæd.

”Forstenet” handler om de situationer, hvor du glemmer, hvem du er samt, at du er den person, der kender dig selv bedst. Karl William vil gerne gøre op med de selvhøjtidelige og overfladiske værdier, som ansporer forstenede situationer.

Derfor stillede vi sangeren ti meget uhøjtidelige spørgsmål.



Hvis du skulle ændre dit fornavn til noget, hvad skulle det så være til?


”Hektor! Jeg synes, Hektor er et rigtigt dejligt navn, og jeg synes også, at Otto er et rigtigt godt navn. Det må være det. Hektor Otto William. Det er meget stort.”

Hvad gør du, hvis du ikke kan sove om aftenen?


”Først og fremmest, så drikker jeg ikke mere kaffe. Det er et meget godt trick. Jeg er begyndt at se Black Mirror på Netflix. Det er ret spændende. Jeg er egentlig dårlig til at begynde på nye serier, men nu er jeg sprunget ud i det og tager ligesom, hvad der ligger. Og der er masser af det til mange år endnu.”

Hvis du skulle undvære en af dine sanser, hvilken en skulle det så være?

”Jeg var forkølet fra en måned før juleaften og frem til nytårsaften. Der kunne jeg ikke smage noget. En allergisk reaktion. Det er det værste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg hader ikke at kunne smage noget. Kæft, det er nederen. Der går man glip af meget, så det er i hvert fald ikke den. Det må være… Der er også noget sejt over ikke at kunne se noget, men det tror jeg ikke, at man synes, hvis man har kunnet se på et tidspunkt.Den er fandme hård. Ok. Synet. Der er nogle ting, som jeg godt gad, at man ikke kunne se nogle gange. Der er også nogle ting, som jeg godt gad, at man ikke kunne høre nogle gange. I mit fag er det dog lidt irriterende ikke at kunne høre noget. ”




Hvis du kun skulle spise et måltid resten af livet, hvad skulle det så være?


”Det er faktisk næsten hver dag, at jeg tænker over, hvad min livret er. På en dag prøver jeg at nå at spise så mange forskellige ting som muligt. Altså sådan smagsmæssige-oplevelser.Det er kedeligt at sige pizza. Ostemadder. Lad os tage en Amagermad. Der er lidt fibre i rugbrødet, kulhydraterne og sukker i brødet. Lynenergi, der sparker ind, og så osten. Smør skal der også på. Der er noget fedt også. Det tror jeg, man kan leve længe på.”

Hvad var det mærkeligste, du troede var virkeligt, da du var barn?

”Spøgelser troede jeg fandtes en gang, har min mor fortalt. Jeg vidste ikke, at hun var oppe i lejligheden, og jeg var nede i vores gård og lege. Så var jeg gået op, havde hørt noget rumstere og så havde jeg sagt ’Hej, lille spøgelse’. Meget godt håndteret, synes jeg. Hvis jeg så et spøgelse i dag, hvis de nu fandtes. Det tror jeg ikke på, de gør. Men hvis de nu gjorde, hold kæft jeg var blevet bange. Jeg tror sgu, jeg var gået ud af mit gode skin meget hurtigt.”

Hvilket dyr skræmmer dig mest?

”Frøer. Det er et traume, jeg har. En af min venner havde en lille dam i sin have. Her lavede de en joke med at finde en ordentlig tudse, som han kastede efter mig, og så væltede jeg ind i en dør. De grinede af mig, mens jeg prøvede at kæmpe mig væk fra frøen. Det har hængt fast. Den der måde de bevæger sig på med at sidde helt stille, og så hopper de rundt. Jeg kan slet ikke følge med. Utilregnelige. De gør en flue fortræd, men de gør ikke så mange andre fortræd. Men dem kan jeg fandme ikke lide. Ad!”



I hvilket område af dit liv er du mindst moden?

”Jeg er børne-utålmodig nogle gange. Det, synes jeg, er ret umodent. Det er ikke rigtigt noget, jeg kan skille mig af med. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg øver mig i det. Det der med ikke at være sådan ’kom nu!’. Det er sådan en ting, jeg virkelig skal vende mig af med. Jeg har tænkt tanken videre, mens jeg er i gang med noget andet, men så når man jo ikke at gøre det fedt, det som man er i gang med. Det skal jeg vende mig af med. Stop med det!”

Er der noget, du gjorde som barn, som du er holdt op med som voksen?

"Da jeg var helt lille spiste jeg bussemænd. Det fyrede jeg ret godt op for i børnehaven, vil jeg sige. Det var altid en forret hele tiden - sådan en lille bussemand der. Det gør jeg sgu ikke længere. Det kan jeg ikke se nogen mening i. Jeg kan finde noget federe at spise."

Hvis du kunne springe i en pool fyldt med en bestemt ting, hvad skulle det så være?

”Først og fremmest tænker man, at det skulle være noget man kunne drikke lidt. Men jeg tror, at det vil være lidt bizart at svømme rundt i noget, du drikker. Måske skulle det være noget med en sjov konsistens. Jaka Bov. En pool af det. Lige tage sådan en dykker, hvor man gør sig helt straight og hopper ned i det og så bare nærmest sidder fast i den der masse. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Skinkebad.”




Hvis hele verden blev sat på pause for en eftermiddag, du er den eneste der kan bevæge dig og ingen kan huske, hvad du laver. Hvad ville du så foretage dig?


”Jeg ville sgu ikke røve en bank. Eller ville jeg? Jeg ville sørge for, at jeg havde et eller andet på lager. Måske sokker eller underbukser, finde sådan en butik. Københavns bedste sokkebutik og underbukser. Det er sådan noget, der altid bliver væk i vasketøjskurven. Hvordan kan det lade sig gøre? Det forstår jeg ikke. Det havde jeg helt sikkert tanket op på i kæmpestor stil. Man kunne også gøre noget politisk. Det ville være en større sag. Ej, det er det, jeg ville gøre, så når verden starter igen, havde jeg friske sokker og underbukser på. Være fresh og clean.

Så tror jeg, at jeg havde taget ud på nogle gode restauranter og havde kigget lidt i skufferne. Hvis jeg kunne finde opskriften på McDonalds’ pomfritsovs. Det kunne jeg fucking godt tænke mig. Det tror jeg, jeg ville gøre. Jeg ville finde den opskrift, tage den med hjem og give den til alle mulige, jeg kender. Det ville de sætte pris på. I min nye underbukser.”


Mere om Karl William