Journey Fest skaber lys i mørket i februar med et eklektisk mix af genrer og et hold artister, der står på dørtærsklen til det store gennembrud. Festivalen har et skarpt fokus på nogle af de mest lovende, nye navne på danske såvel som den internationale musikscene.
Konceptet startede i sin tid som en endagsfestival, men i 2018 offentliggjorde folkene bag, at de musikalske festligheder nu strækker sig over flere dage, hvor hvert arrangement dykker ned i en genre. Til Journey Fest er nysgerrigheden omdrejningspunktet. Det er lysten til at fortælle hele verden om det band, du lige har opdaget, og hvor fantastiske de lyder.
I VEGA løber tre arrangementer afsted, og vi har i den forbindelse udvalgt tre fremadstormende og unikke artister, der får VEGA til at syde og boble af energi!
(Sandy) Alex G – et kalejdoskopisk slacker-kongerige
Den unge multiinstrumentalist udgav sidste år sit niende studiealbum, House of Sugar, der er blevet rost til skyerne for de legesyge og kompromisløse produktioner. På albummet sender (Sandy) Alex G lytteren gennem et væld af rustikke countrysange, vocoder og eksperimenterende, elektroniske instrumentalnumre. (Sandy) Alex G dykker langt ned i underbevidstheden, hvor de surrealistiske kompositioner er fyldt med lige dele selvbiografiske og opdigtede historier. Soundvenue tildelte albummet fem stjerner og skrev:
”Westernguitar og violiner smelter sømløst sammen med skærende synthezisere og digitalt manipulerede vokaler på (Sandy) Alex G’s ‘House of Sugar’. Det burde ikke hænge sammen, men den amerikanske sangskriver formår på magisk vis at samle trådene på et både udfordrende og givende album.”
(Sandy) Alex Gs enigmatiske DIY-sangskriverstil har gjort ham til en af de mest underspillede indierock-stjerner, og han er blevet sammenlignet med navne som Elliot Smith, Kurt Cobain og Sufjan Stevens.
The Comet is Coming – jazz, afrobeat og electronica i et intergalaktisk mash-up.
Et af de mest spændende navne fra den blomstrende jazzscene i London rammer VEGA med deres kosmiske jazz-udskejelser. Den britiske trio med Danalogue The Conqueror, Betamax Killer og King Shabaka blev dannet i 2013 og kombinerer mytologiske temaer med fusioner af jazz, afrobeat og electronica. Det hele er sammenblandet i et pulserende, intergalaktisk mash-up, der sikrer folk på dansegulvet. På deres seneste album fra 2019, Trust in the Life Force of the Deep Mystery tager trioen en overraskende drejning mod 70´er prog og elektronisk musik, som trækker på spontaniteten fra freejazz.
Trioen blev til på scenen, da Betamax Killer og Danalogue The Conqueror bød en mand og hans saxofon op på scenen. Saxofonisten var ingen ringere end den virtuose King Shabaka (Shabaka Hutchings), og i løbet af ingen tid fandt de tre hinanden i en fælles kærlighed til spirituel fusion, der lyder som en dansabel udgave af legenden Sun Ra.
Floating Points – elektronisk troldmand på eklektisk jordomrejse i musikkens forunderligheder
Sam Shepherd er bedre kendt under navnet Floating Points, hvor han det sidste årti har siddet tungt på den elektroniske trone. Med sin nærmest videnskabelig tilgang (han har en ph.d. i neurovidenskab) til arrangementerne og en fremadskuende nysgerrighed har den engelske musiker, dj og pladeselskabsejer fyret op for sine eksperimentelle og energiske sets overalt i verden.
Tilbage i oktober udgav han det anmelderroste album, Crush, der fik Pitchfork til at skrive: “Crush, on the other hand, provides a more complete picture of his artistic outlook, bringing his club sensibilities back into the mix while also feeling like the most relaxed and confident Floating Points effort to date.”
På albummet reflekterer musikeren over emner som aggression, frustration og stress i et detaljerigt og forunderligt univers af knitrende synth, beats og jazzede akkorder.