Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

VEGA åbner for publikum igen

Efter en lang pause er VEGA så småt på vej mod en genåbning.

Med genåbningen siger vi i en periode også goddag til et nyt VEGA, hvor alle vores koncerter bliver for et siddende publikum for at kunne imødekomme de plads- og sundhedskrav, vi som spillested skal efterleve for at holde koncerter indendørs. Vi seater cirka 450 personer i Store VEGA til vores koncerter og sørger for, at der er god plads til alle publikummer både ved ankomst, undervejs og ved afgang fra VEGA.

Hvad betyder det for din koncert
Med genåbning med siddende publikum får det betydning for din koncert. Billetter, der allerede er købt til koncerter som almindelig stående koncert, bliver konverteret til siddende koncert. Har du allerede billet til en koncert, der blev flyttet fra foråret til efteråret 2020, vil du modtage en mail fra billetudbyderen (enten Ticketmaster eller Billetlugen) med nye informationer om din koncert.

Når du ankommer til VEGA
Du/I vil blive anvist plads ved ankomst af VEGAs personale. På din nye billet står der, om du skal sidde på Store VEGAs gulv eller på Store VEGAs balkon. Bemærk indgang- og ankomstforhold – det vil sige bemærk, om du skal ind via Rejsbygade (Store VEGAs indgang) eller Enghavevej (Lille VEGAs indgang).

Vi beder alle om at komme i god tid, så vi på sikker vis kan få publikum placeret i Store VEGAs sal.

Tryg koncert for alle
Vi glæder os til at kunne åbne dørene igen og har optimeret VEGA til at være så Covid-19-sikkert som overhoved muligt for at skabe en tryg oplevelse for alle koncertgæster, musikere og personale. Vi gennemfører koncerter efter de anvisninger, vi får fra myndighederne.

Vi beder ligeledes alle billetkøbere om at tage hensyn til øvrige koncertgæster ved at holde god afstand. Samtidig beder vi alle om at hoste og nyse i ærmet samt begrænse råb og sang.

Vi sørger for grundig rengøring af VEGA undervejs under koncerten samt i bar- og toiletområder. Vi har god mulighed for at tilbyde håndvask ved vores mange vaske på toiletterne og afspritning med synlige håndspritdispensere fordelt rundt i VEGA.

Vores personale er trænede i at skabe en sikker koncertoplevelse og har tilgang til reglementerede Covid-19-værnemidler.

Fortsat påvirkning af vores program og koncerter
Selvom VEGA så småt er ved at genåbne, vil der fortsat være koncerter, der enten bliver udskudt eller aflyst. Alle billetkøbere bliver informeret om deres koncert direkte via e-mail fra billetudbyderen ligesom vega.dk og koncertens Facebook event bliver opdateret så snart, der er nyt.

Hold smittespredningen nede og gør noget godt for livemusikken
Spillesteder, festivaler og musikere er hårdt ramt af Covid-19-situationen. Jo hurtigere vi kan sætte en stopper for smitten i Danmark, jo hurtigere kan vi vende tilbage til en mere normaliseret situation for vores branche. Derfor vær en god koncert-buddy og gør noget godt for livemusikken:

- Smittestop app: VEGA opfordrer alle til at tænde og bruge appen SmitteStop, der kan downloades via smittestop.dk. Appen er den hurtigste og mest effektive måde at nå ud til de personer, der har været i kontakt med Covid-19-smitte.

- Gode hygiejne: VEGA opfordrer alle til at være opmærksom på god hygiejne og følge sundhedsstyrelsens Covid-19-råd. Både til dagligt og til koncerter.

Hvad sker der, hvis der har været en Covid-19 smittet til koncert
Hvis en person får konstateret Covid-19 efter at have været til koncert i VEGA, bliver vi underrettet af Styrelsen for Patientsikkerhed, som står for smittesporingen i Danmark.

Er du selv testet Covid-19-positiv, skal du således ikke rette henvendelse til os, men blot orientere Styrelsen for Patientsikkerhed om din deltagelse i koncertbegivenheden hos VEGA, når de kontakter dig.

Når vi modtager en orientering om en Covid-19-smittet koncertgænger, vil vi efterleve de retningslinjer, som Styrelsen for Patientsikkerhed udsteder. Hvis Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler dette, vil vi underrette de personer, som har haft billetter til den pågældende koncert, og opfordre billetindehaveren til at videreformidle underretningen til de eventuelle personer, som vedkommende har købt billetter på vegne af.

I underretningen anbefaler og opfordrer vi koncertdeltagere til at efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger for kontaktopsporing af nære kontakter. Det indebærer blandt andet at vedkommende bliver Covid-19-testet og går i selvisolation.

Behold din billet
Vi opfordrer alle publikummer til at beholde billetter til koncerter eller festivaler, der bliver flyttet eller udskudt. Danske spillesteder og festivaler er hårdt ramt som følge af Covid-19. Beholder du din koncert- eller festivalbillet, er du med til at give spillesteder, festivaler og artister et tiltrængt skulderklap i en svær tid! #BeholdDinBillet