Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


I over ti år har Iceage føjet nye nuancer til deres imponerende musikalske farve-pallette. Det er barndomsvennernes unikke evne til konstant at udfordre deres sangskrivning, der har gjort undergrundsbandet fra Mayhem til en af de helt store aktører på den internationale rockscene.Hvileløse vandringer i et kuperet rocklandskab

Den karismatiske frontmand Elias Bender Rønnenfelt fortalte i et interview med VEGA tilbage i 2018, hvordan de konstant forsøger at udfordre deres musikalske udtryk:

”(…) hvis man finder en eller anden komfortzone, så tror jeg, det er starten på døden af det, man laver. Men hvis man altid kan skabe sådan et lille element af usikker grund for sig selv, så kan du på et tidspunkt indtage territoriet og så rykke videre.”

På debuten dyrkede kvartetten en no-wave inspireret post-punk. Lige siden har de udforsket lydsiden med elementer fra jazz, rockabilly og country. Med albummet Beyondless fra 2018 introducerede bandet monstrøse arrangementer af strygere og blæseinstrumenter og sendte highfives til koryfæer som The Birthday Party og Primal Scream.


Med
Sheek Shelter (2021) er bandet igen gået nye veje. På albummet implementerer Iceage elementer af blues og gospel, der skaber et overvældende, sonisk lydlandskab. Kvintetten udforsker et nyt musikalsk terræn på numre som den romantiske Jacques Brel-inficerede “Drink Rain” og den fængslende flirt med en The Clash-lignende funk på “High & Hurt”.

Albummet er indspillet i samarbejde med legendariske Peter Kemper aka. Sonic Boom (Spacemen3) i Lissabon. Det er første gang, at bandet arbejder sammen med en ekstern producer, udover deres faste samarbejdspartner Nis Bysted. Forsanger Elias Bender Rønnefelt fortæller om det givtige samarbejde:


“Vi vidste ikke helt rigtigt, hvordan vi ville komme ud af det med hinanden. Men det var én af dem der, hvor der ikke skulle mere end fem minutter til, før at vi begyndte at linke ind på hinandens måde at snakke på”.


Det unikke følelsesrum

I over ti år har fundamentet i Iceage være urokkeligt. Intensive verdensturneer og lange aftener i studiet har nærmest kun bragt dem endnu tættere på hinanden. Det er i venskabet, at den musikalske udvikling tager sit afsæt, en fælles higen efter at indfri de ambitioner, der endnu hviler ud i horisonten. Elias Bender Rønnenfelt fortæller:

“Kærligheden er ligesom intakt imellem os og grunden til, at vi stadig synes, vi skal spille musik sammen, er jo netop, at det vi kan sammen, er noget, der er i stand til at rykke sig. Og der er ikke kommet nogen konklusion på det endnu. Det vil noget mere. Vi kan noget ret vildt imellem os. Det er en slags maskine, der kan bruges til alt muligt."Det er også det stærke bånd mellem dem, der gør, at de under lange sessioner i studiet kan gå ind i følelsesrum, hvor både negative såvel som positive udladninger manifesterer sig i de indspillede spor.

Elias Bender Rønnenfelt: “Som sædvanlig går vi ind i studiet med en fikseret mængde tid sat af til det. Med Beyondless tog vi til Göteborg og den her gang dragervi sydpå. Hvert studie eller hvert miljø har sit eget fødselsrum og alle de positive og negative ting, der kommer med på vejen, er ligesom unik hver gang man løber ind i de forskellige ting.”

Guitarist Johan Tvilling Pless tilføjer:

“Vi har altid været gode til at passe på hinanden. Vi kender hinanden så godt. Det er blevet stærkere. Hvor med mange der har arbejdet sammen, der vokser man måske fra hinanden. Men vores bånd er der ligesom stadigvæk, og det er jo meget heldigt. Det er jo heller ikke så ofte at det sker.”


Reunion
i VEGA

Når Iceage tænder for forstærkerne i Store VEGA den 24. marts, bliver det albummets første direkte møde med København. Elias Bender Rønnenfelt fortæller:

“…. Vi havde en Roskilde koncert, hvor man ikke måtte kaste sig ud iblandt publikum, så blev man politianmeldt med det samme. Folk fik lov at vise traditionelt engagement, men det er ikke sket i København endnu. Så det bliver en slags reunion med vores publikum.”

Det bliver også befriende for Iceage endelig at kunne møde publikums begejstring, når de igen er at finde på de internationale scener.

“Det bliver ret sjovt at se i folks ansigter, hvad den her plade har betydet for folk. Fordi det er svært at læse fra streamingtallene, og alt det der. Det er en abstrakt måde det repræsenterer. Man forstår det ikke rigtig før, man står i et rum med alle de mennesker og har den intimitet sammen.”

Arkiv
24 Alternativ rock

Iceage

support — Slim0

torsdag — Store VEGA24. mar.