Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Barselonas sange kalder på sangria, morgenfester og ungdommelig kærlighed

Den danske lo-fi popgruppe Barselona har på ganske kort tid fået hul igennem til de danske radiostationer med deres atmosfæriske, drømmende popsange.

Det hele startede tilbage på Ollerup Musikefterskole på Fyn, hvor de to unge kammerater Rasmus Theodor og Rud Aslak skabte et stærkt kammeratskab gennem deres musikalske eksperimenter i musiklokalet. De fik blod på tanden til at skrive sange sammen efter en tur på Roskilde Festival i 2016.

Rasmus mødtes med Rud nede i hjemmestudiet i kælderen i København, og her blev førstesinglen "Barcelona" skrevet og indspillet på ganske få timer. Projektet tog navn efter Ramus´ længsel efter sol og sommer i den lange vinterperiode på efterskolen. Sangen strøg til tops på Det Elektriske Barometer, og på ganske få måneder delte de tre mixtapes på SoundCloud og udgav ep´en Drengepop, der modtog særdeles gode anmeldelser.


Det kreative frirum og SoundCloud


Deres DIY-tilgang til musikken er inspireret af det danske musikkollektiv Vellness Pladers mixtape udgivelser. Igennem SoundCloud havde bandet muligheden for at skabe et kreativt frirum, hvor de kunne være med i de forskellige kreative processer.

Men Barselona har allerede taget skridtet videre og skrevet kontrakt med et stort dansk pladeselskab. Det har været med til at rykke bandet i en ny retning, hvor bandet går mere i dybden med sangskrivningen og produktionerne. Rud Aslak fortæller:

"Det ville være irriterende at blive ved med at gøre det samme. Det vil jeg ikke synes er særligt sjovt. Det er nice at tage sig lidt mere tid til. Fordybe sig i og spore sig lidt mere ind på vores lyd, og hvad vi gerne vil. Det synes jeg er nemmere, når man har en længere proces. Vi kan lægge vægt på sangene. I stedet for at skulle tænke på alt muligt lort vi ikke kan finde ud af alligevel."


Et vanvittigt år


Barselonas forunderlige mix af solbeskinnet, dansksproget lo-fi pop har skudt bandet ud over scenen, og 2017 har været et skelsættende år for det unge band. Et år som bandet kigger tilbage på og gør status over i den smukke single "Et År", hvor Rud Aslak indlevende synger: "Et år / jeg har tænkt på det her år i flere år. Jeg har grædt en tåre for hver en tår og hver en bid der spist hvert liv der blev vist."

Det nye år starter også lovende for Barselona, der udover at annoncere en længere Danmarksturné, der også går til Lille VEGA den 28. marts, har udgivet singlen "Hvornår" sammen med den danske popsanger Thøger Dixgaard. Et samarbejde der har givet drengene lyst til at skrive og producere sammen med og til andre. Rasmus Thedor siger:

"Jeg er blevet helt vild med ideen om at skrive med andre. Det var en test at se om det kunne fungere at have en tredje mand med i grotten, og så synes jeg bare, at vi kan mere. Rud står rigtig stærkt, når han bliver sammenlignet med en anden stemme. De vokaler klæder bare nummeret sindssygt meget. Det var bare sygt."

De to venner fortsætter med ungdommelig energi deres lo-fi popeksperimenter og mon ikke, når der skal gøres status for det indeværende år, at det kræver en ny hyldest-single til de mange oplevelser der venter forude. I vores Enten Eller-video svarer Barselona på dilemmaer. Hvad er bedst. SoundCloud eller vinyler? Shorts eller kimono? Barcelona eller København?Mere om Barselona