James Hatcher and Andy Clutterbucks univers er uimodståeligt velsmurt og kombineret med de relaterbare tekster smelter de fleste lyttere. De lidt mere kræsne popører skal måske først omfavnes af de lækre harmonier eller de perfektionistiske melodier, som er en soniske manifestation af skumringstid.
Sammen skaber lyset og mørket den gyldne popmiddelvej, hvor der både bliver danset og kysset i krogene.
Dualitet i alle dens former, dog mest i forhold til kærligheden, er omdrejningspunktet for duoens andet album Love Me / Love Me Not, der udkom i august. Temaet opstod naturligt, da HONNE gik i gang med indspilningen af pladen, fortæller Andy Clutterbuck.
”Vi ville gerne vise, at livet har op- og nedture. Du er nødt til at gennemgå det dårlige for at komme til det gode osv. Mens vi skrev, kunne vi se, at musikken udforskede enten det ene eller det andet, og så besluttede vi os for, at det skulle være albummets udtryk.”
Single-makkerpar
Siden foråret har HONNE udgivet singler i par. Måden sangenes titler er udformet på, er i tråd med temaet. Hver af de nye single har nemlig et stiliseret ying/yang symbol i sit navn. Den første singlepakke bestod af sangene ”Day 1” og ”Sometimes”, som hver især trækker på og fremhæver historien fra sin ’partner’. Det muntre beat i ”Day 1” flyder under et sommerligt groove, der understreger hyldesten i historien om et velfungerende forhold med mange år bag sig.
“You’ll always be my Day one / Day zero when I was no one / I’m nothing by myself, you and no one else.”
Kontrasten til lykken er tydelig på “Sometimes”. Både i teksten og de dæmpede, ambiente lyde i sangens første minut, inden lydbilledet fyldes ud og understreger den sjælfulde vokal.
De to singler var også første smagsprøve på, hvordan Hatcher og Clutterbuck har arbejdet med at skubbe deres særegne lyd i en mere selvsikker og beat-drevet retning. Duoen har brugt de to år siden debutalbummet, Warm on a Cold Night, udkom til at udtænke forbedringer.”
Albummet har anderledes trommesamples og er mere hiphop påvirket. Det kan du blandt andet høre i sange som ”Day 1” og ”Me and You”. På debutalbummet holdte vi os meget til en lydpalet, og denne gang ville vi gerne bruge flere forskellige lyde. Jeg kan kun beskrive dem som lyde, som lytteren ikke umiddelbart kender eller kan regne ud, hvordan er skabt. Vi har rodet meget med lyde og pitch.”, fortæller Andy Clutterbuck.
Pianoserenader og nye samarbejdspartnere
Eksperimenterne har Tom Misch, Nana Rogues og Georgia blandt andre været med til at fremelske. Duoen er specielt glade for at arbejde sammen med instrumentalister, da de ofte kan noget helt særligt med deres instrument. Samarbejdsaftalerne opstår ofte ret spontant efter festivalshows eller via Twitter, som da Sam Smiths tour-pianist blev en del af Love Me/Love Me Not.
“Ruben James er 25 år og lidt af en jazzpianist protégé. Han er også HONNE-fan og tweetede James. De mødtes til kaffe, og det endte med, at James fik sunget piano-serenader på cafeens klaver. Hvordan kan man sige nej til det..?”, griner Andy Clutterbuck.
Duoen bevæger sig hovedsageligt i det poppede univers, men de er ikke bange for at trække på andre genre som for eksempel jazz, og et hedt ønske er at få en rapper med på en af deres sange. Drømme-samarbejdet er at få Chance the Rappers' stemme ind i HONNE-universet.
Hvis det kun er James Hatcher and Andy Clutterbucks, der arbejder på en sang, starter de som regel hver for sig. De har begge to et nærmest ens hjemmestudie sat op i deres lejligheder, så der ikke er forskel i, hvad de skaber hver for sig. Først kommer instrumenterne og melodierne på plads og så skriver James Hatcher teksterne ud fra dem. Efterfølgende mødes de, klipper til og indspiller.
Asien <3
HONNE har taget navn efter et japanske ord, som betyder ægte intention eller motiv for at gøre noget. Begge musikere er nemlig meget glade for Asien, og kærligheden er gengældt. De skal spille til en minifestival i Thailand i år, og de 3000 billetter solgte ud på fem minutter. Det samme skete, da de annoncerede et ekstra show.
Som den høflige brite Andy Clutterbuck er, vil han godt gå med til at det er lidt vildere sammenlignet med hjemlandet, hvor de også udsælger shows, men de engelske fans bruger lidt længere tid på at købe billet. Hvis han skal sammenligne bliver det med Justin Bieber-tilstande.
Når HONNE ankommer til lufthavnen, står der ofte fans for at modtage dem. Hvis det hotel de bor på annoncerer, at de er ankommet, bliver indgangen som regel belejret af fans. I Indonesien er fansene ekstra dedikerede under koncerterne.