Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Gentlemanduoen, sanger Niels Fejrskov Juhl og keyboardmand Theis Vesterløkke, startede som en leg med trommemaskiner, Elvis-fraseringer og heftig flirten med 80’er-æstetikken. Kærlighedsaffæren med 80’erne har indtil videre resulteret i en ep og et debutalbum samt masser af anmelderroser. I GENTS går de to venner med udsøgt præcision balancegang mellem musikalske klicheer, guilty pleasures, nostalgi og gode synthpop-sange.

Til duoens overraskelse har flere lyttere opfattet synthpop-universet som et muntert et af slagsen.

Niels Fejrskov Juhl (NFJ): ”En af vores rigtigt gode venner genrebetegnede vores musik som sentimental optimisme. Han synes, det er melankolsk, men at der altid var et element af håb i det. Det har jeg ret godt kunnet lide. Jeg tror aldrig, vi har set Gents som en virkelig ”jolly” ting. I starten kom det meget bag på os, at folk synes, det var happy-go-lucky. Sådan har vi aldrig selv haft det omkring det.”

Theis Vesterløkke (TV): ”Jeg ser ikke ”Emotional Facelift ”som en dyster sang på pladen, men heller ikke ”jolly”. På den måde tror jeg, mange af numrene kan have det der mørke, men også en håbefuldhed. Hvis det er lykkes, så er vi er glade.”


"Andre mennesker har det på samme måde som dig. Du er ikke forkert.”


Få styr på følelserne med dine nærmeste
”Emotional Facelift” er en af to singler, der allerede er udgivet fra det kommende opfølger-album, som udkommer den 15. marts. Duoen har dog lovet at lufte de nye sange til deres koncert i Store VEGA den 9. februar. ”Emotional Facelift” er navngivet efter en selvhjælpsbog. Og det kommende album, der får titlen Human Connection, trækker også på gentlemen-intentioner om at hjælpe. En hjælp til at huske, hvad vi får ud af forbindelserne til vores kollegaer, venner og familie.

NFJ: ”Human Connection dækker blandt andet over det at søge mod hinanden. Theis og jeg internt, men også generelt. Vi vil bare gerne røre noget i folk. Prøver at dele noget ud af os selv. ’Hey, jeg føler mig også utilstrækkelig’. Når man åbner op over for det, så håber vi jo, at folk får mod på at åbne lidt op overfor andre.”

TV: ”I stedet for at søge sine nærmeste eller andre mennesker, så lukker man sig inde fordi man føler sig forkert i forhold til verden. Det opdager man bare, hvis man åbner sig op overfor andre mennesker, at det er man ikke. Andre mennesker har det på samme måde som dig. Du er ikke forkert.”Gæster
til Gents with Friends

TV: ”Vi laver et koncept, hvor der inden vores egen koncert, er der nogen, som kommer og spiller. Og så er der nogle små DJsæt i mellem. Vores venner. Det er ligesom smagsprøver. Vi prøver at gøre det lidt overraskende i forhold til, hvad formatet normalt er.”


ATUSJI

NFJ: ”Terkel er også bare sådan en skikkelse, som altid har figureret i det københavnske musikmiljø. Vi er stødt på hinanden hele tiden. Det er tit sådan at de der relationer opstår, at man møder hinanden på en eller anden festival, hvor man begge to spiller. Så er det ligesom tilpas nok gange til at man får nogle oplevelser og minder og får noget historie sammen. Det er lidt sådan en kollegial stemning nogle gange.

Men den primære grund til at Terkel han er med, er at vi synes, at det nye projekt han har gang i er mega fedt. Han var før i Virgin Suicide. Det nye projekt er en mere moden side af hans leg med tyggegummipop.”

Better Person

NFJ: ”En af vores yndlingspersoner og sangere, der kommer og spiller et DJsæt.”

TV: ”Vi har festet meget sammen, og så bliver man tætte. Adam han er sådan en type, der lever 100 % for sin kunst. Så han lever på en sten. Lever ikke af noget. Jeg har ikke mødt et menneske som ham, der lever den der ting ud.”

Niels: ”Hvis man forestiller sig en boheme, så er det bare ham. Han vil ikke eje noget for det kan man ikke bruge til noget.”

John Moods

NFJ: ”Der sker nogle vanvittigt sexede ting i Berlin for tiden. Det har altid været et centrum for alt muligt kunst og musik, men i de her år har folk virkelig fået det følsomt og frækt. Vi kommer tit til byen og har også mange venner dernede. En af dem vi senest har fået mega optur over er John Moods, som vi er så heldige, gerne vil komme og spille d. 9. februar.”

TV: ”Vi så en koncert med John Moods på Internet Explorer i december. Hans karisma, humor og charme drev fyldte rummet helt ud i alle hjørner og så var han helt alene på scenen. A man and his mic! Og så er hans sange helt og aldeles uimodståelige.


LISS

TV: ”Som det sidste på programmet, så kommer Liss også og DJ’er. Det er nogle drenge, som vi har fulgt gennem årene, siden de blev studenter og gennem hele deres karriere har vi spillet mange koncerter sammen.

Josefine Winding og Mads Axelsen

NFJ: ”Josefine Winding og Mads Axelsenskal også DJ’e, og de beskriver sig selv som en loge. En sprængfarlig duo, som vi kender forskellige steder fra. Mads har arbejdet mange år som radiovært og var en af de første til at vouche lidt for os og det kan man jo kun være glad for. Han har altid været sød til at invitere os ind, så nu prøver vi lige som at invitere ham ind her.”


Sekuoia

NFJ: ”Efterfesten er med Sekuoia. Igen en labelmate.”

TV: ”Vi vil gerne have, at det bliver en fest og en god aften udover vores koncert.”


Uskyldige efterskoleelever blev karrieremusikere
Det nye album bærer spor af, at noget var lidt forkert imellem de to venner. GENTS-sangene bliver altid skrevet med udgangspunkt i deres liv, og selvom de sigter efter at gøre dem universelle, sneg afstanden mellem de to sig ind i nogle af sangene.

Den personlige rejse, som Human Connectionendte med at være for GENTS, endte heldigvis med at duoen fandt hinanden igen. Den uskyld som bandet blev startet på, gik tabt, da karrieren pludseligt gik rigtigt stærkt og vennerne samtidigt også lige skulle blive voksne. Duoen følte, at de snublede afsted i projekt, men den fornemmelse er nu heldigvis afløst af sikkerhed.

TV: ”Vi har på en eller anden måde fundet tilbage i noget af det vi oprindeligt startede med. Mere modent og en større sikkerhed i os selv. Vi er mere trådt ind i musikbranchen end vi var før. Vi er mere sikre på os selv, hvor da vi lavede den forrige plade, var vi meget nye og usikre i det og ikke stolede lige så meget på vores egne intuitioner.”

På Human Connection har GENTS samarbejdet med mange nye som gamle bekendtskaber. De har bl.a. igen allieret sig med Tobias Kropp, der var med til at producere deres første ep. Det forstærkede følelsen af deres tosomhed og det oprindelige udgangspunkt for Gents. De er ikke længere bange for strejf af radiopop eller noget kommercielt.

TV: ”Kunstnerisk har det også taget tid at skulle tro på, at vi rent faktisk havde noget at byde ind med. Vi var meget starstruck over alle de samarbejder, vi kom ind i til at starte med. Vi kom fra efterskolebænken med en guitar og drømme om scenen til lige pludselig at skulle tage os selv seriøst og stå ved os selv. Det har taget noget tid, og det føler jeg først rigtigt, at vi har gjort på den her plade egentlig.”


"Vi kom fra efterskolebænken med en guitar og drømme om scenen"


Kliche-kongerne
I GENTS elsker de klicheer. Eller de nyder at dyrke dem musikalsk som et værktøj til at åbne op for en sang. De tager ting, der har været fede, men er blevet kæmpe klicher, som ingen længere tør røre ved. Det tilføjer både humor og særegne rammer til duoens univers.

TV: ”Det er i høj grad der, hvor vi føler at vores element af humor lever. Hvilket skaber nogle bedre rammer. Eller måske vores egne rammer omkring nogle tunge emner. At det ikke skal være så tungt det hele, fordi det er pakket ind i et lidt mere let, humoristisk og måske klichefyldt univers.”

NFJ: ”Vi har også tyvstjålet fra Cher.”
TV: ”Og Lars Lilholt."
NFJ:”På den måde er pladen spækket med overraskende referencer. Håber jeg, at folk synes.”
TV:”Også lidt af Drake.
NFJ: ”Det er lyden af den nye plade.”