Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Med sine provokerende og beskidte tekster er 22-årige Tessa fra Hundige stormet frem på den danske musikscene. Hun er ægte, upoleret og fuld af attitude, og hun er hverken bange for at skabe debat eller forarge sit publikum.

Det hele begyndte i foråret 2019, hvor unge Tessa imponerede med sine freestyles på Instagram. I dag, blot ét år efter, har hun gæstet Suspekts storhit ”Vil du med…”, spillet på Roskilde Festival, udgivet seks singler og vundet prisen for ’Årets nye navn’ til Zulu Award 2020. Tessa er med andre ord klar til at lægge arm med Store VEGA.

Som opvarmning til hendes koncert den 19. december, har vi valgt fire bangers, som helt sikkert vil starte festen!

“Snakker for meget”

I maj 2019 deler Tessa sin debutsingle, og hun kommer lynhurtigt på alles læber. ”Snakker for meget” bliver streamet på højtryk, og hun bliver rost til skyerne af anmelderne. Suspekt kalder hende for ”det vildeste der er sket i dansk rap i 10 år”, og hun bliver sammenlignet med både en ung Gilli og Natasja. Og nå ja – så optræder hun med singlen til sin debutkoncert kort tid efter på countdown-scenen på Roskilde Festival.

Nummeret er overlegent og kompromisløst, og Tessa beviser fra start, at hun er et naturtalent hvad angår tekst, teknik og timing og med linjerne: ”Hel’ DK ved, at jeg boomer. Fuld fokus på Tessa, de zoom-zoom-zoomer. Instagram eksploder’ når jeg leverer. Alen’ på den tron’, der ikk’ nogen, der ka’ true mig.” har Tessa vist allerede forudset, at hun er på vej til tops.”Okay”

”Okay” udkommer i hælene på ”Snakker for meget” og er præcis ligeså provokerende og spækket med arrogance som hendes første single. For som Tessa rapper i omkvædet: ”Okay, Tessa, okay Bitch, bare hate, det' okay. Du får det stramt, for jeg' varm, men det' okay. Du' så langt fra mit niveau, for jeg' Tessa - hvem er du?”.

Musikvideoen er akkurat ligeså blæret og fyldt med attitude som teksten. Med en rød læbe, stramt hår og læderjakke bliver der lavet hjulspind, festet på klubben med veninderne og kørt stærkt med de hårde gutter. Alt sammen med Tessa i fuld fokus.


"Så'n Der"

I foråret 2020 udkom Tessa med den catchy, stærke og sexfikserede ørehænger ”Så’n der”. I sangen vender Tessa op og ned på kønsrollerne og tager med stærk hånd ejerskab over sin seksualitet, når hun rapper: ”Rollerne er vendt rundt, Barbie rykker Ken rundt.”

I singlen tager Tessa de unges udbredte talemåde ”sådan der” til sig og skaber et hit, der som hun selv fortæller:”(..) handler om sex. Bum. Den handler også om kvinder, der ikke er bange for at holde sig tilbage og som ikke er flove over deres seksualitet”.Og sangens tema er ikke til at tage fejl af, når vi i den dertilhørende musikvideo oplever en bredskuldret mand med bind for øjnene bliver underlagt al Tessas magt.

”Glo på mig”

Senest har Tessa udgivet singlen ”Glo På Mig”. En sang om at være en selvstændig, ung kvinde der ikke går op i, hvad andre tænker om én. Gennem spandevis af attitude og kække rap-vers svarer hun sine haters igen med verbale lussinger på ægte Tessa-manér.

”Glo På Mig” er en klassisk Tessa-single, og nu har sangen fået en tilhørende musikvideo. Videoen er præget af skiftende lys og kameravinkler og viser en rappende Tessa, der flasher sin ’zero-fucks-attitude’ i et fotostudie. Men i modsætning til tidligere videoproduktioner er handlingsforløbet her meget enkelt og sceneskiftene er få. Og selvom det kan lyde ensformigt, formår hun med sin upolerede og grænsesøgende tekst, flabede energi og arrogante attitude alligevel at fastholde seernes opmærksomhed fra start til slut.

Arkiv
19 Hiphop

Tessa

lørdag — Store VEGA19. dec.