Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Me
ns trækronerne tyndes og trækfuglene flyver mod solrige himmelstrøg, fylder fem fantastiske sangskrivere VEGA med varme og vellyd. Mina Okabe, Soleima, Mekdes, Brimheim og Pauline står klar på scenen til at fors
øde dit efterår med sprogblomster og skarptskårne melodier.

Vi har i den forbindelse taget en snak med de talentfulde musikere om deres sangskrivning, og hvad vi kan se frem til at opleve i VEGA.


Mina
Okabe – rejsetasken fyldt med musikalske stemninger fra verden

Mina Okabe er født og opvokset i London, hendes biologiske rødder er dansk- japanske, og hun har rejst verden tynd i en alder af blot 22 år. På et værelse i København, har hun sat sig ned for atkondensere de mange indtryk og kulturer,hun har oplevet på rejserne. Resultateter en musikalsk Maggi-terning, der svæver sagte mellem drømmende poptoner og emotionelle ballader. Mina Okabe fortæller:

“Ved at bo i forskellige lande er jeg blevet eksponeret for rigtig meget musik.Jeg har lyttet til de sange, der blev populære i de lande, jeg boede i.Det er på den måde, min musiksmag er blevet formet. Det har også haft en indflydelse på den musik, jeg laver.”

Mina Okabe startede som 13-årig med at spille guitar, men det tog hende mange årat forfine og finde ind til den bløde, æteriske lyd, som nu er så karakteristisk for hendes sangskrivning:

Jeg har i virkelig lang tid skrevet sange på guitar. Det tog noget tid for mig at finde ud af, hvad min stil skulle være med produktion. Så jeg arbejdede med rigtig mange forskellige producere for at prøve forskellige ting af og forskellige lyde af og finde frem til, hvad min sound skulle være.Mina
Okabe bruger sangskrivningen til at bearbejde sine følelser, og lytteren får et ærligt indblik i den 22-åriges sangerindes sjælelige gemmer:


“Det har faktisk været vigtigt for mig, siden jeg startede med at få mine sange produceret at have en blanding af både positive, upbeat, glade sange og så nogle mere emotionelle, som var meget i den form, de er blevet skrevet i.”

Sidste år udkom så hendesdebutsingle “Im Done“, der blev P3’s Uundgåelige og er skrevet i samarbejde med producerne Vera og Vasco. Siden er det gået stærkt for Mina Okabe, der har storhøstet stjerner fra de danske anmeldere, spillet på sommerens store festivaler, og den 2. november er hun klar til at indtage VEGA.

Arkiv
02 Pop

Mina Okabe

support — Veiles

onsdag — Store VEGA02. nov.


Soleima fandt tryghed i det danske sprog

Da Covid tilbage i 2019 lukkede Danmark ned, brugte Soleima tiden på at dykke ned i den danske lyrik. Det var en måde, hvorpå hun kunne komme ind i et trygt og velkendt univers, mens verden var under forandring. I sit kælderstudie fordybede hun sig i tangenternes nedslag og sprogets magiske kunnen.

Hun ramte hurtigt en musikalsk guldåre og numrene blomstrede som et kirsebærtræ i det spæde forår. Hun fortæller om at skrive på dansk:

“Når der er mange usikkerheder omkring en, som der var i forbindelse med corona, hvor alt er aflyst og ingen af os vidste, hvad der skulle ske, så har jeg en tendens til at vende tilbage til det velkendte. For mig var det det danske sprog.”

“Da jeg startede med at skrive musik, var det med et band, der hedder Flødeklinikken, da vi var børn - og det var på dansk, så jeg tror min egen analyse af skiftet fra engelsk til dansk, det er helt klart en eller anden indirekte trang til at vende tilbage til noget af det, man kender allerbedst.”


Det havde taget den karismatiske sangerinde fire år at færdiggøre sit debutalbum på engelsk, og nu stod hun pludselig med et helstøbt album på modersmålet på rekordtid. Med de nye numre har Soleima også oplevet at være tættere på sårbarheden og ærligheden i sin sangskrivning:


“Jeg kan være mere ærlig, når jeg skriver på dansk. Det er ikke fordi, jeg føler, jeg har været uærlig før, men der er helt klart nuancer af det oplevede, som jeg nemmere kan beskrive nemmere på dansk, end jeg føler, jeg kan på engelsk.”

I år udgav hun de første smagsprøver; den ørefængende popperle “Kanterne” med gæsteoptræden fra Lord Siva og den smukke kærlighedssingle “Livet Begynder”. Det kommende album rammer ifølge sangerinden en mere organisk nerve end de tidligere elektronisk funderede popnumre. Soleima fortæller:

“Den her plade er meget mere håndspillet. Med trommesæt, bas og guitar. Sådan en meget mere klassisk instrumentering. Det har ikke været et aktivt valg, men bare været det sangene kaldte på. Derfor vil det også være en anden koncertoplevelse end med de elektroniske sange.”

Arkiv
24 Pop

Soleima

support — Friends With Bene

torsdag — Store VEGA24. nov.


Mekdes – Fra Slicetown til de internationale scener

Mekdes har gjort kometkarriere på den danske musikscene med hendes neo-soul inficerede popsange og indlevende vokal. Fra hjemmet i Kolding, langt fra storbyens fristelser og distraktioner, bygger Mekdes taktfast sine velproducerede hits, der bl.a. har kastet en P3 Guld Talentpris af sig i indeværende år.

Hun har brug for rolige og velkendte rammer til at gå ind i sit dybfølte soul-univers, hvor tonerne blinker sagte på nattehimlen over den gamle slotsby. Hun fortæller:

“Jeg er mest kreativ, når det er nat, mørkt og stille - overalt. Og hvor jeg kan få lov til, at tænke så meget, at jeg får lyst til at skrive det ned. Vise det igennem toner. Det ender altid med, at jeg føler noget eller tænker noget så intenst, at jeg har brug for at føle det endnu mere. Og så viber jeg helt vildt meget.”

Den unge sangerinde har fundet et helt særligt musikalsk rum, som hun træder ind i, for at skrive sin musik. Hun ved helt nøjagtig, hvilke faktorer der spiller ind, når hun starter anslagene på tangenterne eller tænder for guitarforstærkeren. Hun fortæller:

“Fordelene ved at bo i Kolding er klart, at der er meget rum og plads til at være. Du bliver ikke distraheret nær så meget, som du gør i større byer, og så er det også en fordel, at jeg er tryg i byen. Jeg kender den ind og ud. Og jeg kender menneskene, og det er bare et virkelig rart udgangspunkt at have - specielt når man sidder med det hele selv - og det også handler om at fungere oveni hovedet.”Langt væk fra storbyens hvide støj og pladeselskabernes hurtige bevægelser har Mekdes fundet roen til at skrive sine sange. Hun bruger måneder på at finde de helt rigtige lyde på sine instrumenter og finpudser sin lyrik og kompositioner i skemafrie uger i hjemmet i Kolding. Hun har følgende gode råd til upcoming kunstnere:


“Man behøver ikke altid at skynde sig for meget, fordi der er noget, man virkelig gerne vil have. Tit og ofte får man det, man gerne vil have ved at være omhyggelig og have sig selv med. Det har i hvert fald virket for mig.”

Arkiv
04 Pop

Mekdes

support — Sara Lina

fredag — Lille VEGA04. nov.


Paulines musikalske veje

Musikken er en helt ny verden for Pauline. Alligevel strøg hendes første single ”Ny og Næ” direkte ind på P3’s uundgåelige. I 2022 har hun udgivet sit debut-album Noget for Nogen, som GAFFA anmeldte med 5 ud af 6 stjerner og ordene: ”Når vildt og voldsomt møder sart og skrøbeligt og skaber den perfekte, kuldegysfremkaldende balance”.

Pauline har altid lavet musik, men hun uden helt at vide at det var musik hun lavede: ”Jeg har altid skrevet, men jeg tror ikke altid, jeg har vidst, at dét, jeg har skrevet, har været musik. Jeg har altid skrevet rim og tekster med rytme.”

Det var produceren Ole Brodersen Meyer, som har produceret for bandet Jung, der hjalp Pauline ind i musikverdenen: ”Det var Ole Brodersen Meyer, der fik mig til at indse, at dét, jeg havde lavet hele mit liv, faktisk måske er musik.”


På sine sociale medier deler Pauline ærligt ud af sin rejse ind i musikken. For hende er det en naturlig del af at skabe musik: ”Det virker helt naturligt for mig at lukke folk ind i mit skabende rum. Det føles rart, at der er nogen, der gider at følge med, når jeg spiller uduelig guitar i min stue.”


Hun synes, det er vigtigt også at turde vise, når der er noget, man ikke er god til: ”Jeg forsøger på mine sociale medier at dele det her med, at man er i proces. Jeg elsker at skrive og rime og skabe, men der er mange ting, jeg ikke kan endnu – for eksempel at spille guitar.”

Pauline lover, at koncerten i VEGA den 9. november bliver en brag af en fest: ”Kom og fest med os og drik en øl!”

Archive
09 Pop

Pauline

support — Fräulein

Wednesday — Lille VEGA09. Nov.


Brimheim

Brimheim begyndte at udgive musik i 2020, og siden har hun fået stablet en solid musikkarriere på benene. Debut-EP’en, Myself Misspelled, fik stor ros fra flere danske medier og dagblade, og singlen ” Exquisite Bliss” fra EP’en blev Ugens Uundgåelse på P3. I 2022 har hun udgivet sit debut-album Can’t hate myself into a different shape, som modtog femstjernede anmeldelser fra både GAFFA, Soundvenue, Politiken og Berlingske.

Brimheim har altid drømt om at gøre musik til sin levevej, men alligevel holdt hun en pause fra at lave musik. I en tumultarisk periode i sit liv samlede hun igen guitaren op, og brugte den som et terapeutisk værktøj i sit liv:

”Jeg flyttede til København, jeg var gået fra en mandlig kæreste og var blevet kærester med hende, der nu er min kone. Guitaren fungerede som et form for anker, og som en tilbagevenden til mine rødder og til det, som virkelig var essensen af mig.”Selvom hun i dag er et andet sted i sit liv, end da hun skrev debut-EP’en, bruger hun stadig musikken til at bearbejde dét, hun går igennem:

”Jeg tror bare, det er svært at være menneske, og det er universelt, at vi går igennem alt mulig lort ofte. Jeg bruger musikken til at forstå, hvad det vil sige at være menneske.”

Flere øjeblikke i hendes karriere har givet hende en følelse af, at hendes tilbagevenden til musikken er skæbnebestemt: ”Der bliver ved med at være øjeblikke, hvor jeg har oplevelsen af, at jeg går på den korrekte sti i mit liv, og at skæbnen har ledt mig så langt, og det ligesom bare bliver ved.”Hun oplever sine koncerter som et særligt, spirituelt øjeblik mellem hende og publikum: ”At kunne stå på scenen og se publikums ansigter og kunne se, at wow – vi har noget sammen her! Det er spirituelt, et ritual nærmest.”


VEGA har en helt særlig plads i Brimheims hjerte, og derfor er hun også sikker på, at koncerten i VEGA den 8. november bliver endnu et stort øjeblik i karrieren: ”At skulle stå på det her legendariske sted og lave det her ritual, det tror jeg, bliver endnu et karriere – og livspeak for mig. Det bliver trolddom!”


Arkiv
08 Alternativ rock

Brimheim

support — Kleo

tirsdag — Lille VEGA08. nov.