Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Tag på en virtuel rundrejse til de fedeste spillesteder i Europa, når Liveurope afholder streamingfestival. En håndfuld af kontinentets hotteste talenter er klar til at kramme dig og musikken i en tid, hvor afstand og håndsprit har stjålet rampelyset, og rejser rundt i Europa er blevet besværliggjort.

Den 25. september sparker de europæiske navne weekenden i gang via Liveuropes Facebookside. Herunder også danske Mekdes. Vi har i den forbindelse taget et nærmere kig på fire af de spændende artister, der er på programmet. Læs mere om Liveurope Festival her.

Charlotte Adigéry: Kompromisløs electropop med legesyge undertoner

Den belgisk-caribiske artrist Charlotte Adigéry har med sin nyeste ep Zandoli bevist, at hun er en fuldendt historiefortæller. Hendes tekster er på samme tid både fjollede og enormt introspektive, og Adigérys finurlige opfindsomhed tager lytteren med på rejser, der både er absurde, sjove og gribende.

Charlotte Adigérys giver sit helt eget bud på en form for electropop, som er eksperimenterende og eklektisk. De forskellige musikalske elementer og genrer forenes ved hjælp af Adigérys legefulde, bløde og foranderlige vokal.

Charlotte Adigéry optræder på Bruxelles Ancienne Belgiques scene.

Drens: Hypnotisk surfrock fra Ruhr-distriktet

De spraglede musikere i bandet Drens sender en solid blanding af psych, punk og surfrock ud af højtalerne. Det lyriske univers er en batik-farvelade af finurligheder om alt fra cykler, solskin til sten i skoene. De fire musikere mødtes i 2017 efter at have studeret lydteknik på universitetet i Dortmund og blev straks venner ud fra en fælles passion for halloumi sandwiches og lo-fi harmonier.

De har netop udgivet deres debut ep, Pet Peeves, der leverer bittersøde tekster i et farverigt musikalsk univers af fuzz-guitarer, Beach Boys korhamonier og drevne trommebeats. De beskriver lyden som Joy Division, der surfer med hawaiiskjorter på.

Drens optræder på FZW i Dortmund.

Malin Pettersen: Nordisk melankoli med fløjlsblød stemme

Den norske sangskriver Malin Pettersen komponerer sensible, akustiske sange, der har fødderne plantet solidt i bluesgrass, country, jazz og folk. Det er nordisk melankoli sammenblandet med tekster, der emmer af lige dele glæde, ironi og sårbarhed.

Hun er inspireret af musikere som Gillian Welch, Townes Van Vandt og Allison Krauss. Med sin med en fløjlsblød stemme skaber hun en helt særlig nerve i et tekstunivers, der centrer sig og livets med- og modgange.

Spillestedet Blå i Oslo lægger scene til Malin Pettersen.

Böbe: Powerpopbaskere fra Ungarn

Ungarske Böbe skriver powerpop med masser af tunge synthflader, elektroniske trommebeats og en voluminøs vokal, der leder tankerne hen på sangerinder som BANKS og Dua Lipa. Den fremadstormende sangerinde fra Budapest har skrevet musik siden hun var 13 år, og trods sin unge alder har hun allerede spillet på festivaller som SXSW, Reeperbahn og Eurosonic.

Hun debuterede med popballaden ”Die” sidste år efterfulgt af den potente ”Lovesick”. Kort tid efter blev hun nomineret i kategorien ”Singer Of The Year ”ved den ungarske prisuddeling Glamour Women Of The Year. Böbe er DIY-artist ind til benet. Hun producerer sine enge sange og står for hele det visuelle- og artistiske udtryk.

Böbe står på scenen på spillestedet A38 i Budapest.