Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


Den 20. januar vender eee gee tilbage til VEGA. Denne gang i Store VEGA, hvor hun spiller sin kun anden headliner-koncert nogen sinde!

eee gee er hoppet med hovedet først direkte ind i en succesfuld karriere. Med sin særlige nordicana-lyd og ærlige tekster om at blive voksen, har hun fortryllet det danske publikum på ganske få år. Sangene handler både om knust kærlighed og indre konflikter, men eee gee giver tristheden et twist af selvironi og humor, som bringer en lethed ind i musikken.

Vi har snakket med eee gee om hendes forgange år, om at passe på sig selv i processen og en lille smule om, hvad 2023 byder på.

eee gee startede 2022 med at udgive debutalbummet Winning, og hun sluttede året med, at både Soundvenue og GAFFA kårede albummet til årets bedste album i 2022. Om sit første år som professionel musiker, fortæller Emma Grankvist:


”Det er bare verdens bedste julegave. Mit år har været fantastisk. Det er gået op i en højere enhed, jeg er bare blevet bekræftet i, at de ting, jeg selv synes, er gode, de ER gode.”

På overfladen er det gode anmeldelser og en karriere i raketfart, men livet som nyudklækket solosangerinde er også båret af usikkerhed, og musikbranchen kan være benhård, fortæller sangerinden: ”Jeg tror nogle gange, vi glemmer, at dén musik, vi hører, er skrevet af rigtige mennesker.”

I sine tekster bruger eee gee i høj grad selv, når hun sætter ord på heartbreak og usikkerheder.

”Det er meget kontrastfyldt at skrive musik fra et meget personligt sted i dagbogsform i et isoleret studie til at skulle op og spille det på en scene eller det skal anmeldes i aviser og blade. Hvor man bare altid håber, at der kommer gode anmeldelser.”

Den kontrastfyldte del af livet som musiker og sangskriver satte hun for nyligt ord på i et Instagram-opslag med budskabet om, at det er vigtigt at tale om mental sundhed i musikbranchen, og at det er benhårdt at være musiker i en tid, hvor al musik er let tilgængeligt.

”Vi lever i en så digital tidsalder, hvor det er sværere at få sin musik igennem på en autentisk, troværdig måde, fordi vi alle sammen bliver fodret med små lydbidder hele tiden, så det er sværere at fastholde folks opmærksomhed, om så det er en hel sang på tre minutter eller et album med 14 sange"

Selvom succesen føles sød, og drømmen om at leve af at lave musik er blevet til virkelighed, er det også paradoksfyldt – og det er vigtigt at passe på sig selv. For eee gee gælder det om ikke at dyrke hypen for meget:

”Jeg prøver som kunstner ikke at vende mig for meget til den hype-fyldte opmærksomhed, som jeg kan få omkring nogle ting, som jeg jo intuitivt har det godt med. Når folk synes, det, jeg har lavet, er godt, så ræsonnerer det jo perfekt med mig, fordi min fortælling omkring det, jeg har lavet, er, at det er godt, men hvis jeg en dag får en anmeldelse, som ikke stemmer overens med det, jeg synes, er godt, så vil det jo være sværere.”

Den flotte modtagelse af musikken og de gode anmeldelser lægger også et vist pres på den kunstneriske proces, det kan være at lave musik. Både fordi der er forventninger, men også fordi det er en kunstnerisk proces, som hun skal leve af.

”Jeg behandler det ikke som et følelsesmæssigt arbejde, der kræver, at jeg kun kan være i et bestemt mindset, men jeg prøver at kigge med lidt mere kølige arbejdsøjne på det. For at finde ind til de rigtige ting, bliver man også nødt til at skrive ti sange for at finde ind til den der ene gode, der får sagt det, man gerne vil.”

Eee Gee skød nytåret i gang med udgivelsen af singlen ”New Years Ex” – og 2023 byder forhåbentlig på meget mere ny musik, men først og fremmest byder året på hendes første koncert i Store VEGA.

”Jeg har boet lige overfor VEGA – lige der ved de runde vinduer – og siddet i starten af mine tyvere og tænkt ’tænk hvis jeg en dag kunne spille derinde!’ Så det, at jeg skal spille Store VEGA, er kæmpestort for mig.”

Arkiv
20 Alternativ pop

eee gee

support — Selma Higgins

fredag — Store VEGA20. jan.