Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

Mød morgendagens stjerner, som vi mener kommer til at præge 2018

Koncertåret starter som altid med VEGAs Udvalgte, hvor den danske musikbranche og musikalsk nysgerrige bliver præsenteret for de seks, nye navne, som vi mener kommer til at præge 2018.


Årets program favner bredt og vidner om den høje kvalitet, drive og potentiale, der findes på den danske musikscene. VEGAs Udvalgte-holdet 2018 er: Drew, Jada, Molina, Vera, Fugleflugten og TAN.

Vi er stolte af tidligere at have præsenteret navne som MØ, Ulige Numre, CHINAH, ANYA, IRAH, Rangleklods og flere bands som VEGAs Udvalgte bands, der efterfølgende har slået igennem både på den nationale og internationale musikscene.

Der er kant og sjæl i Jadas (udtales som det amerikanske Jayda) take på moderne pop anført af dansable produktioner. Hun udgav i marts sin første sang, ”Sure”. Videoen til singlen er produceret af Red Bull Sound Select, og på ”Sure” beriger Jada lytteren med sin dragende, karakteristiske vokal, hvor en klassisk kærlighedshistorie får et twist af selvsikkerhed.

Mere om Jada

Drew har endnu ikke udgivet sin første single, men har allerede oplevet enorm interesse i Danmark og spillet support for både Alex Vargas og Dúné, hvor hun med sin karakteristiske stemme for alvor gjorde indtryk. Sangerindens musik er ærlig og historiefortællende pop med kant, og hun beskriver sig selv som et kærlighedsbarn imellem Banks og Taylor Swift med et gran af Joan Baez.

Mere om Drew

I TANs melodiøse, pulserende og narkotisk dragende eurowave-univers er pastelfarver og kulørte nuancer de gennemgående farvekoder. Duoen kombinerer det glamourøse og det smadrede. Som hvis man kunne teleportere sig frem og tilbage mellem Berghain i Berlin og en strandklub i Miami. Live eksperimenterer duoen med det performative og glamourøse ved at overlader scenekanten til drag queens. Singlerne ”It Will Never Be the Same” og ”Panorama” har modtaget masser af international opmærksomhed.

Mere om Tan

Molina tager sit publikum med ind i et univers af mørk 80’er synthpop med tonsende beats, et skarpt kick og anarkistiske melodier. I år udgav hun sin selvproducerede debut-ep Corpus, som anmelderne kastede masser af superlativer efter og som fik Elton John til at erklære sig som fanboy. Han spillede Molinas første single “Salvation” på Beats 1-radiostationen.

Det danske band Fugleflugten spinder med deres helt eget take på klassisk shoegaze, indierock af bedste skuffe. Lyduniverset bærer præg af bandets hang til stærke britiske navne som The Cure og Joy Division, men man finder også inspiration fra post punkens fandenivoldskhed. Bandet har senest udgivet deres anden ep Bølgevækker, hvorfra singlen ”Alt Der Glimter” har været i rotation på P6.

Mere om Fugleflugten

Bag Vera er sangskriver, producer og DJ William Asingh. Vera kombinerer androgyn popvokal, smørblød saxofon og bossa nova guitarer med fremtidige, elektroniske beats. I begyndelsen af december udgav Vera sin debutep, Good Job – No Conversation, bl.a. med debutsinglen ”In and Out of Love”, som var P3s uundgåelige og indbragte Vera en måned som 'Artist of the Month' på BBC Radio 1.

Mere om Vera