Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}Dermot Kennedy har sandsynligvis tilbragt mere tid i studier, lufthavne, bandbusser og på spillesteder de seneste fire år end hjemme i Irland. Vi talte med ham midt i et sjældent roligt øjeblik mellem en lur, Netflix-steneri og stemme-opvarmning, et par timer inden han stod på scenen til årets Tinderbox Festival.

Efterspørgslen på den godmodige singer/songwriter er så stor, at hans tourmanager nærmest har konstant jetlag af at hoppe mellem tidszoner. Efter koncerten i Odense skulle crewet videre til USA og derefter om på den anden side af jorden for at spille for fans i Australien og New Zealand.

Heldigvis har Kennedy omgivet sig med et godt hold, som gør de lange rejser udholdelige. Da han sidst spillede i Store VEGA i oktober 2018, efterlod bandmedlemmerne en lille souvenir backstage, der får sangeren til at slå en skrallatter op, da han får den fremvist.Han er ikke sikker på, hvordan kartoffeldrengene opstod. Muligvis efter et af deres tidlige shows i USA, hvor deres navne ofte blev skrevet forkert på plakaterne.

Sangeren fik sit gennembrud med hjælp fra en irsk musikkollega. Dermot Kennedy stødte nemlig ind i Glen Hansard på gaden i hjembyen Dublin, og mødet resulterede i en invitation til at spille til den Oscar-vindende sangskrivers koncert.

Kennedys folk-sange med de alternative hiphop-beats spillede sig ind på utallige Spotify-lister og skaffede ham en supporttjans for Lana Del Rey og studiesessions med Grammy-vindende Mike Dean (producer på udgivelser med Beyoncé, Kanye West, Travis Scott og Frank Ocean).Efter hitsingler som “After Rain”, ”A Closeness”, ”Power Over Me” og ”Glory” har de lært, hvad han hedder på den anden side af Atlanten, hvor hans popularitet nu kun går en vej. Et højdepunkt for Kennedy på den forrige USA-tour var hans optræden i Ellen DeGeneres’ show, selvom de mange millioner af seere var ved at hyle den godmodige irer ud af den:

”Hun kom op på scenen bagefter, og vi lod som om, at vi snakkede sammen. Sådanne situationer gør mig allermest nervøs, for du får bare at vide, at hun formentlig kommer op på scenen bagefter og fjoller rundt. Jeg har brug for at vide præcis, hvad der skal ske, for ellers opfører jeg mig virkelig mærkeligt. Jeg kunne være blevet virkelig nervøs, så jeg er glad for, det gik godt.”De mange rejser har fået sangeren til at indse, at han har meget svært ved at slappe af uden at foretage sig noget. Han lader ofte sig distrahere af Netflix eller computerspil, hvilket ikke altid hjælper, når man prøver at gøre et album færdig (Without Fear, som er sangerens første fuldlængde album, udkommer den 27. september).

Dermot Kennedy synes næsten, det er lidt pinligt, at han bekymrer sig om ikke at kunne koble af. Eller bare være stille med sig selv.

“Når vi tager tilbage til hotellet efter koncerten, så tager jeg hørebøffer på og lytter til et album. Jeg indså fornyligt, at jeg aldrig ikke er i gang med at lytte til noget. Om det er at snakke med nogen, spille musik i studiet eller lytte til en podcast. Jeg er aldrig bare i ro. Det er forfærdeligt. Jeg vil gerne være bedre til det. Min tante har været på silent retreats, og jeg ville elske at prøve det. For at hvile mine stemmebånd og ikke snakke med nogen i et stykke tid.”Og de kære stemmebånd og deres tilstand fylder en del for Dermot Kennedy. Han har i løbet af sommeren været nødt til at aflyse et par shows og arbejder p.t. med en vokaltræner for at forbedre sin teknik, så hans stemmebånd og hals kan holde til de intense tourplaner. Derudover kan noget så simpelt som en løbetur også hjælpe.

”Jeg tog en løbetur, før jeg spillede en koncert sidst, og det fik alt til at slappe af. For bare det at snakke nu og vide, at jeg skal spille om et par timer får min hals til at stramme op. Hvis jeg ikke havde en koncert, ville jeg ikke have det sådan, men det hjalp løbeturen på. Det var virkelig rart.”

Så hvis du ser en, der ligner Dermot Kennedy med løbeskoene trommende ned ad Enghaveveje til november, er det sandsynligvis ireren, som varmer op til aftenens koncert.


Arkiv
25 Singer/songwriter

Dermot Kennedy

support — Talos

mandag — Store VEGA25. nov.