Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}

2019 byder på en masse spændende country-, blues- og folk-artister i VEGA.

Dylan LeBlanc, Bill Callahan og Willie Watson er tre af de kunstnere, der gæster henholdsvis Lille VEGA, Store VEGA og Ideal Bar og præsenterer tre forskellige bud på, hvordan den brede countrygenre kan udforme sig og videreudvikles i et eklektisk mix af musikalske indflydelser.

Dylan LeBlanc præsenterer sin ærlige og længselsfulde lyrik i et atmosfærisk musikalsk rum

Dylan LeBlanc
har siden debutalbummet Paupers Field fra 2010 fortryllet sine lyttere med længselsfulde og afdæmpede countrysange. Hans tekster tager udgangspunkt i identitetssvære perioder af hans ungdom, hvor alkohol, stoffer, depression og usikkerhed var en stor del af hans liv.

Han slog igennem allerede som 20-årig med et helt tydeligt talent, og med sin sårbare, næsten klagende stemme har han markeret sig som en helt særlig sangskriver, hvis fortid lægger grundlag for et ærligt og indsigtsfuldt univers.

I 2019 har han i skrivende stund udgivet singlerne "Renegade" og "Born Again", som udvider hans lunefulde lydbillede og sætter en ny dagsorden for musikken og næste album. LeBlanc udvider sit singer/songwriter-univers med et mere intenst og guitarbaseret perspektiv, der blot forstærker hans atmosfæriske musikalske rum.

Oplev Dylan LeBlancs fængende, blues-agtige og særegne sange i Lille VEGA d. 21. august.

Arkiv
21 Folk/Country

Dylan LeBlanc & The Pollies

support — The Pollies

onsdag — Lille VEGA21. aug.

Melankoliens mester er tilbage med sin imponerende baryton vokal og smertelige sange

Den amerikanske sangskriver Bill Callahanstartede sin karriere med at eksperimentere med lo-fi rock i starten af 90'erne under aliasset Smog. Langsomt men taktfast har den 52-årige musiker indskrevet sig som en af sin generations bedste lyrikere med billedmalende, melankolske sange og organiske kompositioner.

Den 14. juni udgiver den dygtige sangskriver med den karakteristiske baryton sit nye album, Shepherd in a sheepskin, som er opfølgeren til det anmelderoste album Dream River fra 2013. Albummet gik rent ind hos fans og anmeldere verden over med pirkende naturmetaforer, der sætter menneskets eksistentielle vilkår under lup. Albummets smukke instrumentering af fløjte, violin og elektriske guitarer samt numrenes hypnotiserende, repetitive sangstrukturer får lytteren til at flyde i drømmenes flod.

På det kommende album er sangene spækket med memoer, skitser og jokes i et udelukkende akustisk setup. Callahan har med Shepherd in a sheepskin forsøgt at gøre sin sangskrivning endnu mere ligetil og direkte. Sangskriveren har netop smidt en forsmag på gaden i form af en ep med seks af de tyve sange, der bliver udgivet i næste måned.


Oplev Bill Callahan i Store VEGA, når han sender sine smukke, melankolske sange ud i den gamle sal den 10. oktober

Arkiv
10 Singer/songwriter

Bill Callahan

support — Dallas Acid

torsdag — Store VEGA10. okt.

Willie Watson bærer folk-fortællinger gennem årtier i sjælefulde fortolkninger

Willie Watson drages og inspireres af gamle countrysange. Selvom hans albums består af fortolkninger og genfortællinger af disse, formår den amerikanske sanger både at fortælle nye historier samtidig med, at han viderebringer en ånd, der ellers ville blive glemt.

Watson er en del af en tradition, der bringer sange uden ejermand videre fra generation til generation. Med sin karakteristiske countrystemme og gospel-kvartetten The Fairfield Four synger han liv i de gamle sange uden at fjerne deres sjæl.

Den amerikanske historiefortæller omfavner både sydstats-gospel, Delta-blues og irske violinmelodier i sine sange, hvilket beviser hans enorme evne til at mixe musikalske elementer i et folk-baseret univers.

Oplev Willie Watson i Ideal Bars intime rammer, når han betager publikum med sine autentiske og sjælfulde fortolkninger d. 9. november.

Arkiv
09 Folk/Country

Willie Watson

support — Of The Valley

lørdag — Ideal Bar09. nov.