Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}I år er det ti år siden at Carl Emil Petersen sammen med tre gode venner udgav den selvbetitlede debutep Ulige Numre. Kvartetten bragede frem på de danske scener med mestodont-hittet "København", der gjorde den danske sangsmed til folkeeje på rekordtid.

Med sange i højskolesangbogen, koncerter på Roskilde Festival og en række anmelderroste album i bagagen, er Carl Emil Petersen klar til at fejre sit jubilæum i Store VEGA, når han den 3. november folder rockdrømmene ud. Vi har i den forbindelse taget et kig i sangskriverens mesterlige bagkatalog, der gemmer på sælsom lyrik, nordisk melankoli og inderlige poprock-hits.
"København" - Ulige Numre

Da Carl Emil Petersen sammen med de tre venner i Ulige Numre tilbage i 2011 udgav debutsinglen ”København” på YouTube, blev kvartetten på rekordtid Dannmarks varmeste rocknavn. Hittet er produceret af Nikolaj Nørlund og røg med på debutep´en, der også indeholdte hits som ”Navn i Sne” og ”Sølvvognen”.

I oden til hovedstaden fylder bandet lydbilledet med legende guitarer, buldrende trommer og blæsere, mens Petersen i smukke, melankolske vendinger synger: ”København, jeg er din sidste søn / Og dine døtre de vil mig intet godt / Men dine øjne lyser mig hjem, når jeg får nok.”

Nummeret kickstartede, hvad der skulle blive et af de meste succesrige danske rockbands i nyere tid og cementerede Carl Emil Petersens rolle som en af de bedste sangskrivere i kongeriget, hvilket også blev honoreret med et arbejdslegat fra Statens Kunstfond – i en alder af blot 21.
”Liv før døden” – Natradio

I 2017 annoncerede Ulige Numre deres opbrud. Med to anmelderroste langspillere samt den eminente selvbetitlede debutep var det tid for frontmanden at gå sine egne veje. Blot to dage efter var den spritnye single ”Liv før døden" ude. Rocknummeret er produceret af Sune Wagner og indspillet hos The Raveonettes-frontmand i Los Angeles.

Nummeret er også et farvel til de sikre og trygge rammer i bandkonstellationen i en søgen efter at indfange en ny energi.

Senere samme år spillede han en magisk koncert foran et sitrende publikum i Roskilde Festivals Arena-telt. Soundvenue kvitterede med fire, flotte stjerner og skrev: ”Lov mig, at det bedste er tilbage« sang han på ’Skærgården’ om bruddet med Ulige Numre. Og man tog sig selv i at tænke, at det gode kun lige er begyndt.”
”Tiden Flyver” - Amager Forbrænding

Den 1. november sidste år udgav sangsnedkeren sit andet soloalbum, der har fået titlen Amager Forbrænding. Den uptempo synth-bårede single ”Tiden Flyver” er første udspil fra albummet. Nummeret er skabt i samarbejde med den alsidige musiker Frederik Thaae. Nummeret varslede en moderne rocklyd fra den talentfulde sangskriver og røg i rotation på de danske radiokanaler.

Albummet er primært blevet skrevet på klaveret, og på albummet fylder instrumentet lydbilledet i et smukt samarbejde med sangskriverens karakteristiske og iørefaldende guitar-melodilinjer. Det er et album, som lyrisk tager et personligt dyk ned i livet i København i de sene 20´ere.

Politikens Pernille Jensen skrev bl.a. om albummet: ”Bedst er albummet, når poesi, energi og glimt af nærmest eltonjohnske klaverbaskerier tørner sammen på numre som ’Kommunikation’, ’Tiden flyver’ og førnævnte ’Rolig gennem natten’.”


Arkiv
03 Rock

Carl Emil Petersen

support — VILMA

onsdag — Store VEGA03. nov.