Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}Mens Brooklyn-bandet Big Thief tog sig en pause mellem deres to koncerter i Store VEGA den 11. marts, gik Danmark i lock down. Aftenens anden koncert blev aflyst, og resten af Big Thiefs turné i Europa var også med ét fjernet fra tourkalenderen. Den sympatiske indierock-kvartet tog situationen med ophøjet ro, greb deres instrumenter og gav en improviseret, akustisk minikoncert i Store VEGAs vindfang. Forsanger Adrianne Lenkers stemme vibrerede sørgmodigt gennem marts-natten, da livemusikken indtil videre blev sat på pause i VEGA. Se med her i denne video fra aftenen.Der bliver flyttet koncerter og aflyst turnér for musikere og bands verden over på grund af Corona-epidimien. Det påvirker både publikum og musikere, men også i lige så høj grad hele netværket omkring de turnerende musikere; som lyd- og lysteknikere, roadies, buschauffører, cateringkokke etc.

Big Thief kalder deres tour-crew for livsblodet i deres liveshows, og de har derfor startet en indsamling for dem. De har samlet fem indtil videre uudgivne singler samt et par sange fra Adrianne Lenkers solomateriale på udgivelsen Demos Vol. 1 - Topanga Canyon, CA - Feb 2018. Al overskud fra salget af udgivelsen går til at støtte tour-crewet.
Hvis man dykker ned i universet omkring Big Thief, fremstår kvartetten hurtigt som fire genuint søde mennesker, der godt kan lide at være i band sammen. De er i flere artikler citeret for deres demokratiske proces, som betyder, at alle beslutninger bliver talt igennem. Det kan tage lang tid at blive enige om temperaturindstillingen i tourbussen, men det fungerer for bandet.

På de fleste af gruppens pressebilleder ligger eller står de nærmest oven i hinanden eller er inden for en arms rækkevidde. Og det samme gælder på scenen, hvor de foretrækker at stå på en mere eller mindre lige linje, så der altid er mulighed for tæt kontakt.

Big Thief trådte første gang ind sammen på VEGAs trægulve i Ideal Bar i 2017, som en lidt halvhemmelig perle, kun de indviede havde opdaget. Og det på trods af det roste debutalbum Masterpiece og opfølgeren Capacity, der blev udvalgt som best new music hos Pitchfork, da det udkom den sommer. Det ændrede 2019 dog på.

Her blæste bandet sig ind i en hver indiefans bevidsthed med udgivelsen af deres to überroste album U.F.O.F og Two Hands. Begge album indtog adskillige lister over 2019s bedste udgivelser. Oven i det turnerede kvartetten massivt over hele verden, hvor de blandt andet spillede i Lille VEGA. Og i marts 2020 nåede de altså også en enkelt ud af to koncerter i Store VEGA, inden de lukkede huset ned med maner, da landet gik i lock down.Der strømmer varme strejf af folk og skramlet, enkel indierock ud af de fire venners musik, men under de afdæmpede toner og fingerspillede akustiske guitarflader, insisterer Adrianne Lenkers sprøde stemme på at blive hørt. Dens hviskende undertoner suger dig direkte ind i hendes tekster. Tekster, som formår at være utrolig åbne og samtidig meget private, mens en uhåndgribelig intimitet holder din opmærksomhed fanget.Spændvidden i denne skønhed bliver for alvor tydelige på U.F.O.F og Two Hands, som blev udgivet med kun fem måneders mellemrum. Da de indspillede U.F.O.F, tog bandet ud i en skov i staten Washington. Fem dage efter indspilningen var færdiggjort, rejste de mod ørkentøre Texas og et studie tæt på den amerikansk/mexicanske grænse.

Hvor U.F.O.F fokuserer på det umålelige og er fastholdt i en æterisk leg med teksturer og farver i produktionen, er Two Hands zoomet helt ind på, hvad det vil sige at være et menneske. Ikke masser af lag, men blot bandet indfanget, som de stod i studiet tørt og uden reverb, har Adrianne Lenker fortalte til Stereogum. Hvor sangene på U.F.O.F beskæftiger sig med forgængelighed og verdens mysterier (du kan høre, hvordan singlen ”Cattails” blev til i denne episode af Song Exploder), er Two Hands fokuseret på forhold på jorden og livets praktikaliteter.Når livet og hverdagens praktikaliteter igen en gang vender tilbage til noget, der minder og præ-Corona tilstande, og vi igen kan åbne dørene til vores koncertsale og samle musikelskere, glæder vi os til forhåbentlig at kunne byde Big Thief tilbage i VEGA uden afbrydelser.


Fotos af: Christian Larsen, Nikolaj Bransholm og Jacob Dinesen.