Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


I Ane Bruns stærke sange har du altid kunnet følge et følelsesbarometer for, hvor sangerinden er i sit liv. Anført af en på én gang stærk og inderligt skrøbelig vokal, er det svært ikke at falde for hende. Lyt blot til en af de tre singler, vi har udvalgt fra en imponerende karriere forud for hendes koncert i Store VEGA mandag den 1. november.


Sangerinden skriver om hårde perioder og store følelser fra sit eget liv, og de seneste to album fra hendes hånd er ingen undtagelse. After The Great Storm samt How Beauty Holds The Hand of Sorrow udkom med en måneds mellemrum i 2020 efter en længere pause. Bruns far gik bort i 2016, hvorefter hun var ude af stand til at skrive sange.
“At lave et album betød altid at jeg gravede dybt i mig selv. Jeg tager fat på alt, hvad der sker i mit liv – forhold, forandringer, udfordringer, gennem musik. Men da min far døde i 2016, hverken kunne eller ville jeg. Det var en mærkelig oplevelse. Jeg arbejder med mine problemer og bevæger mig fremad. Men i sorgen over at have mistet en forælder, fungerede det ikke. Jeg kunne ikke finde de rigtige værktøjer i min værktøjskasse, og der var ingen løsning. Min far var væk. Det tog mig noget tid at regne ud, at tiden selv var nøglen.”

Da hun igen endelig kunne skrive sange, flød det over med materiale nok til to album. Gennem sin karriere har sangerinden konstant udforsket sit soniske univers, og de to nye plader favner de stærkeste facetter af den læring. After The Great Storm er centreret omkring tempofyldte sange, der trækker på både barokke arier, electronica og jazz. Sangene får en til at tænke på alt lige fra James Blake og Solange til Nina Simone.How Beauty Holds The Hand of Sorrow går derimod ind i en mere emotionel stemning, hvor melankolske singer/songwriter-sange får lov til at folde sig ud. Stilen er mere klassisk Ane Brun, og lytteren duver gennem de sårbare sange lidt som hos Sufjan Stevens og Nils Frahm.

En af de mest lyttede sange fra
How Beauty Holds The Hand of Sorrow er “Trust”. Den blev udgivet midt under Corona-pandemien, og det bærer videoen dertil i høj grad præg af. Ane Brun inviterede sine Instagram-fans til fire live lyttefester online inden singlen udkom. Optagelser fra de fire sessioner udgør billedsiden til sangen.

Ane Brun har altid formået at gribe sine lyttere med sine sange. Det skete blandt andet med albummet A Temporary Dive (2005). Det blev af anmeldere kaldt en perle af et ærligt break up-album og figurerer på top fem over sangerinden Auroras yndlingsalbum. Aurora sætter det gerne det gerne på, hvis hun har brug for at græde. Med det psych-folkede nummer “My Lover Will Go” fra selvsamme album griber Ane Brun krøllede hjerter i frit fald.For Ane Brun har det altid været en kæmpe fornøjelse at arbejde med andre musikere og deres sange. José González og hende startede deres karriere næsten samtidigt, og Ane Brun var statist i hans første video ”Crosses”. Da hun senere manglede endnu en stemme på sangen ”Worship” fra
It All Starts With One (2011) smøg González sig yndefuldt gennem teksten med hende.

Noget af den ynde tager Ane Brun med sig hver gang, hun laver et covernummer af en sang. For hende er det næsten lige så kreativt at indspille et covernummer som at skrive egne sange, da hun går til det på samme intuitive måde. Og hendes distinkte Ane Brunske-fingeraftryk på sangene er vildt populære. I så høj grad at hun i 2017 udgav albummet Breathless kun med coversange. Hendes version af Bob Dylan-sangen “Make You Feel My Love” blev blandt andet udvalgt til soundtracket af filmatiseringen af Sally Rooneys Normal People.


Arkiv
01 Singer/songwriter

Ane Brun

support — Loney Dear

mandag — Store VEGA01. nov.