Ofte stillede spørgsmål
{{faq.Name}}

{{faq.Name}}

{{faq.Answer}}


50/50
er en portrætserie, der sætter fokus på den skæve kønsbalance i musiklivet. Du kan komme til fernisering for udstillingen den 4. marts i Store VEGA fra kl. 16-19. Herefter hænger portrætserien i Store VEGA indtil den 19. april.

På udstillingen kan man opleve artister som Lydmor, Annika Aakjær, Katinka, Brimheim, Ericka Jane, Annisette og Hanne Boel. I alt er 51 artister med i serien. De spiller alt fra energisk poprock over selvsikker hiphop til mørk death doom. En er 20 år, en anden er 72. Nogen i starten af deres karriere, andre på toppen. Og så er ingen af dem mænd.

Bag projektet står de to fotografer Merle Mejlby og Christina Jensen/chris1million og med Stephanie Asi Brix som fast makeupartist og sparringspartner.Ideen til projektet udspringer af den tilbagevendende debat om ligestilling i musikbranchen og helt konkret Gramex-tallene fra juni 2019. Gramex er en musikorganisation, der hvert år laver en opgørelse over, hvilke danske artister, musikere og sange som bliver spillet i radioen. I 2019 var der for tredje år i træk kun mænd på alle årets top 10-lister.

Et tilbagevendende argument fra branchen har gennem årene været, at de ikke signer, booker eller spiller kvindelige artister i lige så høj grad som mændene, fordi de “ikke er der”. 50/50 er et visuelt modargument, der helt konkret og meget simpelt viser, at der er masser af artister, der ikke er mænd. De er lige her!

Statistikker er typisk binære, og det samme er mediedebatten. 50/50 vil gerne se ud over de to køn og slå et salg for, at alle - uanset kønsidentitet - føler sig repræsenteret i musiklivet.

50/50 bliver udstillet på bl.a. VEGA i København, Musikhuset i Aarhus, Forbrændingen i Albertslund og Værket i Randers i løbet af 2022. Derudover bliver 50/50 udgivet som bog på Byens Forlag 8. marts.
Læs mere på
halvtredshalvtreds.dk og følg med på Instagram: @halvtredshalvtreds.dk

Projektet er støttet af Gurli og Paul Madsens Fond, Sonning-Fonden, DJFotografernes Ophavsretsfond, Autor / Komponister og Sangskrivere, DMF, Katoni legatet, DPAs midler fra Copydan Tekst og Node, samt Grafik og Foto, retoucher Valérie Collart, grafisk designer Frederik Øst, SoMe-rådgiver Samantha Foltmar, kommunikationsrådgiver Lise Rønfeldt Bagger, Tanja Toubro og makeupartisterne Stephanie Asi Brix, Stephanie Pfeiffer Hellum, Julie Gejel Nielsen og Laura Veronica Pezzi.